сафрид на фурна

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
vlado_fidera
Мнения: 152
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 5 пъти

сафрид на фурна

Мнение от vlado_fidera »

:) :) Намазваме с мазнинка стара научена тавичка.Почистваме взетото количества сафрид и го овалваме в сол,черен пипер,а отвън и отвътре намазваме с масло и горчица.Оставямеи го да се"отпусне"15-20 мин защото много сме го"мачкали"Нарязваме на кръгчета кромид лук няколко главички като 2/3 от него претриваме с ръка и слагаме на дъното на тавата.Поставяме сафрида обърнат с корема нагоре /така старите византийци полягали след ядене/ а отгоре поръсваме с останалия лук.Сипваме 2-3 суп.л-ци галета и малко вода в тавата и печем на умерена фурна 20-25 мин. :P :P
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”