Страница 1 от 4
Дайте някоя читава рецепта за распер!
Публикувано на: Пон Фев 26, 2007 0:02
от docenta
Здравейте колеги,
Онзи ден хванах няколко распера по над килограм и триста. Най-мразя да пържа рибата, защото не е здравословно, а понякога не е и вкусно.
Сигурен съм, че някой от вас знае хубава рецепта за распер и ще я сподели, та да не бастисвам бадева рибата.
Благодаря предварително!
Публикувано на: Пон Фев 26, 2007 17:24
от CORMORAN
Обезкостяваш-вадиш двете филета и на скарата,около 6 мин.,после обръщаш,пак 6 мин. Филетата може да ги нарежеш на 2 или 3 парчета, да не се къса като я обръщаш.Предварително ги намажи с малко олио да не залепя за скарата.Сос-половин кофичка кисело мляко,половин майонеза,чесън,копър,сол-разбиваш с пасатора и поливаш вече опечените парчета.Пиенето-по твой избор........
Публикувано на: Вто Юли 01, 2008 21:53
от Footman
Распера вкусна риба ли е? Тъй като не съм чувал много, много да се готви.
Публикувано на: Чет Юли 17, 2008 23:26
от fori
Като всеки един хишник има вкусно месо и обилие от костици.
Публикувано на: Чет Юли 17, 2008 23:43
от joro_olyмпус
Рибата - особено екземплярите над 3 кг. са с доста сухо месо, едри кокали и много безвкусни. Не си струва загубата на време за готвене. Уклея, кротушките и дребният морунаш са 100 пъти по-вкусни.
Публикувано на: Пет Юли 18, 2008 0:38
от dankata
Ето ти две изпробвани рецепти, за които ти трябва само сол и филето от рибата:
На керемида
Пушен
Ааа, да не забравяме и бирата
Публикувано на: Пет Окт 31, 2008 1:26
от Asio
joro_olyмпус написа:Рибата - особено екземплярите над 3 кг. са с доста сухо месо, едри кокали и много безвкусни. Не си струва загубата на време за готвене. Уклея, кротушките и дребният морунаш са 100 пъти по-вкусни.
Тотално БЕЗХАБЕРИЕ относно готвенето на риба . Колега по добре си поствай по някоя друга тема , защото виждам че тази изобщо не ти е ясна, ама изобщо. Моят майстор готвач би те заритал из кухнята за подобно крайно некомпетентно изказване .
Публикувано на: Пет Окт 31, 2008 1:45
от Asio
Footman написа:Распера вкусна риба ли е? Тъй като не съм чувал много, много да се готви.
Това лично за мен е най-смешният пост в този форум . Вие като колега от Русе не би трябвало да споменавате подобно лишено от вкус мнение .
Утре, аз ще размразя един добър екземпляр распер от фризера и ще го приготвя по моята лична рецепта която ще споделя с вас, защото не желая да виждам подобни лишени от всякакъв смисъл изказвания на хора живеещи по брега на Дунав. Распера е една удивително вкусна и здравословна риба от голямото семейство на шарановите риби. Все едно аз да кажа сега че шарана е пълна пумия. Е мойте извинения, но нека некомпетентните по тази тема да замълчат. Любители на Расера , очкваите моята топ рецепта за приготвяне на тази вкусна риба. Бъдете живи и здрави, наслаждавайте се на своя улов и не забравяйте , че рибата е най-здравословното меню в човешката история, безспорен символ на здраве и дълголетие.
Публикувано на: Пет Окт 31, 2008 8:51
от Мунчо
Колега, само да ти обърна внимание, че всеки твой пост е потенциално конфликтен! И стилистичната издържаност ни най-малко не оправдава подобно отношение...
Публикувано на: Пет Окт 31, 2008 9:39
от Левака
Мунчо написа:Колега, само да ти обърна внимание, че всеки твой пост е потенциално конфликтен! И стилистичната издържаност ни най-малко не оправдава подобно отношение...
Колега
Asio помисли над това което ти е написал Мунчо!!!
Публикувано на: Пет Окт 31, 2008 10:57
от ivo Vratsa
joro_olyмпус написа: Уклея, кротушките и дребният морунаш са 100 пъти по-вкусни.
Е кое по точно не е вярно тук, колега Аsio?
Публикувано на: Пет Окт 31, 2008 13:58
от sestrata
ivo Vratsa написа:joro_olyмпус написа: Уклея, кротушките и дребният морунаш са 100 пъти по-вкусни.
Е кое по точно не е вярно тук, колега Аsio?
Ами щеше да е вярно, ако беше написано така:
Уклея, кротушките и дребният морунаш са
МИ 100 пъти по-вкусни.
Дет викат руснаците "на вкус и цвет, товарищей нет.
Иначе, като изключим реЗките квалификации бих се доверил на Асен, който е професионален готвач.
Публикувано на: Пет Окт 31, 2008 14:03
от Росен
А, ве, Павка, той снощи изпусна ли се за рецептата, изтървах ли я? Айде давайте, че утре съм за распери, да знам к'во да ги правя ...
...
Публикувано на: Нед Ное 02, 2008 2:24
от Asio
Конфликтно или не това е. Всеки има право да си изказва мнението както си пожелае . Днес не успях защото ме заангажираха изненадващо, утре съм (вече днес) на Сребърна за щука, Вдругиден обаче рецептата ще е тук. Повече от сигурен съм, че след като я опитате , распера ще стане по-търсен обект. Хапвайте наздраве и не ме закачаите поне на тема готвене, много време мимам по кухните, и у дома и по някой елитни ресторанти .
Публикувано на: Нед Ное 02, 2008 20:31
от wertus
Междувпрочем на последното състезание на Тунджа хапнах распер приготвен от местният готвач и ми хареса. Явно всяка манджа си иска майстора!