Страница 2 от 2

Публикувано на: Пон Юни 11, 2007 11:13
от Gaspoud d"Ankh
Чак сега видях, че си питал за олиото - за рибката, особено клен, е трябвало да капнеш малко повечко. Поне така мисля, щото от риба още не съм правил. А иначе, поне доколкото знам, за рибените чорбици повечето видове риба са само плюс - ако си добавил и няколко тлъсти кротушки (най-добрата рибка за чорбица) и мренки да е станало приказка. :lol:

Re: саламура....

Публикувано на: Пон Ное 24, 2014 12:06
от KOCENCEN
За мен най-подходяща риба за чорба е виьон (пизгал,малка змиорка,).Кротушката поставям на второ място.В скоро време ще напиша оригиналната рецепта за саламура (Влашка саламура) дадена ми от местен дунавски рибар, на който ходих на гости преди 25 год. Когато ядох от нея останах възхитен.Бях млад и манджи не ме интересуваха, но тази саламура ме шашна с превъзходния си вкус.Накарах го да ми напише рецептата и съм сигурен че още някъде в нас я пазя.Остава да я намеря и ще я напиша.После когато му ходех на гости той винаги ми правеше саламура, защото знаеше че много ми е харесала.

Re: саламура....

Публикувано на: Сря Дек 03, 2014 23:52
от babydoctor
Тц - задължително е да има бибан, както му казват там - папурняк. Кротушка там няма от къде да се вземе, а виюнът- сух, та сух, само мускул, нема кво да прави у чорбата - друг е въпросът с доставката му... :D