Пикантни попчета

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
Докера
Мнения: 1436
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 16:27
Местоположение: Варна
дал Браво: 11 пъти
получил Браво: 7 пъти

Пикантни попчета

Мнение от Докера »

Рецептата е от Гювеч кулинар . Актуална е , особено за морето :wink:

Подлучени попчета
интернационална кухня / основни ястия с месо


ПОРЦИИ: 4

ПРОДУКТИ:
1 кг попчета, 350 г олио, 200 г брашно, 1 глава чесън, 2 лимона, 100 г орехови ядки, сол.



ПРИГОТВЯНЕ:
Изчистената и измита риба се посолява. Всяка рибка се овалва в брашно и се пържи в гореща мазнина. Чесънът и орехите се счукват и се прибавят към мазнината, в която се пържи рибата. Добавя се и сокът от лимоните. По желание може да се сложи и нарязан на дребно магданоз или копър. Рибата се нарежда в чиния и се залива със соса.


ИЗТОЧНИК: Мила Георгиева
ДОБАВЕНА НА: 10.10.2002

Не съм я пробвал още , но ми изглежда апетитна/ особено като се има предвид , че не обичам особено попчетата :lol: /
Няма нищо лошо в това да си говориш сам - лошото идва , когато започнеш да си отговаряш !
Селяните казаха: Ей,да вържем попа,та да е мирно селото.
Попа отвърна: Ааааа не,чада мои - Вържете си булките, че да е мирен попа.
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

И аз не съм фен на попчетата, но соуса определено ми се струва апетитен...:)
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”