Рецептата е от Гювеч кулинар . Актуална е , особено за морето
Подлучени попчета
интернационална кухня / основни ястия с месо
ПОРЦИИ: 4
ПРОДУКТИ:
1 кг попчета, 350 г олио, 200 г брашно, 1 глава чесън, 2 лимона, 100 г орехови ядки, сол.
ПРИГОТВЯНЕ:
Изчистената и измита риба се посолява. Всяка рибка се овалва в брашно и се пържи в гореща мазнина. Чесънът и орехите се счукват и се прибавят към мазнината, в която се пържи рибата. Добавя се и сокът от лимоните. По желание може да се сложи и нарязан на дребно магданоз или копър. Рибата се нарежда в чиния и се залива със соса.
ИЗТОЧНИК: Мила Георгиева
ДОБАВЕНА НА: 10.10.2002
Не съм я пробвал още , но ми изглежда апетитна/ особено като се има предвид , че не обичам особено попчетата /
Пикантни попчета
- Докера
- Мнения: 1436
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 16:27
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 11 пъти
- получил Браво: 7 пъти
Пикантни попчета
Няма нищо лошо в това да си говориш сам - лошото идва , когато започнеш да си отговаряш !
Селяните казаха: Ей,да вържем попа,та да е мирно селото.
Попа отвърна: Ааааа не,чада мои - Вържете си булките, че да е мирен попа.
Селяните казаха: Ей,да вържем попа,та да е мирно селото.
Попа отвърна: Ааааа не,чада мои - Вържете си булките, че да е мирен попа.