Черноморски миди за зимата
Черноморски миди за зимата
От извесно време се мъча да съхраня миди от лято за зима във фризера,но винаги стават леко тричави.Последната рецепта ,която ползвах е като се отворят на пара се почистват и в голям съд ги бъркам с много вода бавно да паднат песъчинките и ги слагам в стъклени буркани със соса от варенето на пара,който си пускат.Покривам ги със соса уж да не ги изсмуква фризера.,но след месец два пак са тричави,някой да знае нещо по-добро.
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
- КИРО
- Мнения: 1422
- Регистриран на: Пет Авг 24, 2007 18:42
- Местоположение: ВАРНА
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 25 пъти
Та какво открих в стария тефтер.
Мидите се сваряват докато се отворят.В друга тенджера се сипва 15см вода и ядките се хвърлят там,с цел ако има пясък,той да падне на дъното.Водата където са се варили мидите се прецежда и се сварява на нормален огън 40-50мин.Пуска се 1-2 връзки копър.
Мидите след като се извадят от водата,престояват в оцет за час и половина.Запържва се олио и се оставя да изстине.
В един буркан / от конфитюр /,се наливат 6 супени лъжици олио,нареждат се ядките на мидите,10-15 зърна черен пипер,1 дафинов лист,и най отгоре се залива със сварената вода,като трябва да има най-отгоре 1-2см течност.След 10 дена са готови за консумация.За по-продължително съхранение,можете да сварите бурканите,но не по-малко от час.
Изпробвана от мен рецепта.
Мидите се сваряват докато се отворят.В друга тенджера се сипва 15см вода и ядките се хвърлят там,с цел ако има пясък,той да падне на дъното.Водата където са се варили мидите се прецежда и се сварява на нормален огън 40-50мин.Пуска се 1-2 връзки копър.
Мидите след като се извадят от водата,престояват в оцет за час и половина.Запържва се олио и се оставя да изстине.
В един буркан / от конфитюр /,се наливат 6 супени лъжици олио,нареждат се ядките на мидите,10-15 зърна черен пипер,1 дафинов лист,и най отгоре се залива със сварената вода,като трябва да има най-отгоре 1-2см течност.След 10 дена са готови за консумация.За по-продължително съхранение,можете да сварите бурканите,но не по-малко от час.
Изпробвана от мен рецепта.