Страница 3 от 3

Re: Някой да е сушил сладководна риба?

Публикувано на: Пон Фев 04, 2013 11:26
от LVitchev
Моите са сложили от няколко дни едни щуки по 3-4 кг и една 11 за сушене :lol: :lol: :lol: Не се съмнявам че ще станат вкусни,вече не се съмнявам във техните способности :mrgreen: Ето малко снимки да се посмеете,огромна глава е,тая щука ще лапа по 2-3 килограмова риба от раз :lol: :lol: :lol:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Re: Някой да е сушил сладководна риба?

Публикувано на: Вто Фев 05, 2013 21:20
от Мунчо
"Нек'ъф ужас нек'ъф ат!" :lol:

Re: Някой да е сушил сладководна риба?

Публикувано на: Вто Фев 05, 2013 21:25
от LVitchev
Муне,тая пущина има зъби по 2 см,а на детенце главата и влиза в устата.Не мога пусто да правя хубави снимки,ама щом ръката ми влиза в устата и и има по 3 пръста растояние около нея,прави си сметката какъв дзвер е :lol: :lol: :lol:

Re: Някой да е сушил сладководна риба?

Публикувано на: Нед Юли 06, 2014 15:47
от Дълголай
Преди години бях на събор в Софрониево. Домакинът голям рибар сервира най различни ястия от риби. Учудването ми беше огромно когато разбрах че всичките неща са приготвени от един единствен шаран 17кг. който бил уловил предишната година и изсушил. Разговорихме се на-дълго и широко с човека. Изчистения шаран го разделя на две половини по гръбнака и го затрупва в морска сол в дървено сандъче. Капака направен да влиза вътре с цел да стане на преса след поставянето на тежести отгоре. Каза пича че трябвало да стои десетина дена че и повече. След това го сушел под керемидите на къщата докато тръгне обилно мазнина по него и после увит във вестници- бам у фризера. В последствие като му дойде времето, вади шарана и го накисва във студена вода и на всеки 12 часа сменя водата. Каза че най важното е да помниш колкото дена е седял във сол толкова дена да се промива в студена вода. От корема беше нарязал едни тънки резенчета за мезе ама ги извадил по рано та да останат солени. Нещо.... страхотия. На вкус ми напомни на домуз баала която съм опитвал мнооого отдавна в Ахелой. А иначе беше направил човека и пържен шаран и даже с ориз на фурна. Все от същия- сушения. Имаше неповторим вкус. Почти като прясна риба, само че месото беше жълто като кашкавал и много по вкусно и нежно. Направо се топеше в устата.

Re: Някой да е сушил сладководна риба?

Публикувано на: Нед Юли 06, 2014 19:53
от Коце
Звучи вкусно! :wink:

Re: Някой да е сушил сладководна риба?

Публикувано на: Нед Юли 13, 2014 22:19
от jorjinio
От тези ваши писания получих силно слюнкоотделяне и без съмнение утре за обяд ще има риба на скара .

Re: Някой да е сушил сладководна риба?

Публикувано на: Вто Юли 15, 2014 19:48
от dzaekov
Ха, сега видях какво съм писал по-горе и се сетих, че рибата както си е във вестници си стои на тавана. Проверих я-суха е като дърво..... мирис на граниво не мога да усетя..... Дали, като позастудее малко да не я препека и накисна с оцет?