Re: Рецепти от Лемурия
Публикувано на: Пет Окт 19, 2012 14:49
Като няма джурум, има durum! А durum в превод от английски ще рече: специален сорт твърда пшеница, от която се правят повечето макарони.
ШЛАУХ ПАСТА*
(готвене с градация)
*Не, не става въпрос за шлайф паста, а за паста от шлаухчета.
Тази година при няколко проблемни случки със самоделни метални поводи от струни, открихме жизнената необходимост от шлаухи.
Един се зае да нюзва поводите, а друг се задейства по същество:
• това е вид пастина (малка паста) с интересното име коралини, вероятно идва от коралчета
И бяха набавени малки, големи и още по-големи шлаухчета и шлаухченца…
Както и сирена от различни по-големина добитъци: биволица, крава, коза, овца
За още по-панаирджийско съдът беше предварително намазан с масло, маргарин, зехтин, олио, рапично масло, масло от гроздови семки, сусамово масло, царевично, оризово.
Макароните бяха сварени в щафета по големина: първо най-големите, после по-малките и т.н.
Най-големите съответно бяха напълнени с биволски кашкавал,
следващите - с крави кашкавал,
следващите – с кози,
следващите - с овчи.
По-нататък се изредиха: пушено сирене, бяло краве сирене и топено сирене
Макароните бидеха заляти су консистенция от четири яйца и 400 мл. мляко и ръгнати на 200 градуса целзиеви за 40 минутки:
Казано простичко: Макарони на фурна
ШЛАУХ ПАСТА*
(готвене с градация)
*Не, не става въпрос за шлайф паста, а за паста от шлаухчета.
Тази година при няколко проблемни случки със самоделни метални поводи от струни, открихме жизнената необходимост от шлаухи.
Един се зае да нюзва поводите, а друг се задейства по същество:
• това е вид пастина (малка паста) с интересното име коралини, вероятно идва от коралчета
И бяха набавени малки, големи и още по-големи шлаухчета и шлаухченца…
Както и сирена от различни по-големина добитъци: биволица, крава, коза, овца
За още по-панаирджийско съдът беше предварително намазан с масло, маргарин, зехтин, олио, рапично масло, масло от гроздови семки, сусамово масло, царевично, оризово.
Макароните бяха сварени в щафета по големина: първо най-големите, после по-малките и т.н.
Най-големите съответно бяха напълнени с биволски кашкавал,
следващите - с крави кашкавал,
следващите – с кози,
следващите - с овчи.
По-нататък се изредиха: пушено сирене, бяло краве сирене и топено сирене
Макароните бидеха заляти су консистенция от четири яйца и 400 мл. мляко и ръгнати на 200 градуса целзиеви за 40 минутки:
Казано простичко: Макарони на фурна