Как се приготвя акула.

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Как се приготвя акула.

Мнение от Златев »

Жоре, идеята ти е много добра! Дали, ако във водата за парата капнеш 50-100 грама бяло вино или бира, няма да "омирише" рибката? Или ще и дойде тежко?
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Re: Как се приготвя акула.

Мнение от joro_olyмпус »

Вероятно ще е добре. Трябва да се пробва. :wink: :D
Мънцата
Мнения: 1200
Регистриран на: Пет Сеп 12, 2008 14:27
Местоположение: Варна,морето...
дал Браво: 3 пъти
получил Браво: 7 пъти

Re: Как се приготвя акула.

Мнение от Мънцата »

Бих препоръчал на всички, които ще правят акула, особено панирана, да "изкиснат" месото във прясно мляко поне за два часа :!: Няма да обяснявам подробно защо, "морските" ще ме разберат, свързано е с лекият дъх на амоняк... :D
yankosan написа:Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен...
Бат Стан написа:Едно време беше гъзария да пушиш и срамота да си гей. Сега е гъзария да си гей и е срамота да пушиш.
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Re: Как се приготвя акула.

Мнение от joro_olyмпус »

Мънцата написа:Бих препоръчал на всички, които ще правят акула, особено панирана, да "изкиснат" месото във прясно мляко поне за два часа :!: Няма да обяснявам подробно защо, "морските" ще ме разберат, свързано е с лекият дъх на амоняк... :D
Ценен съвет - и не само за "морските"! :D Ще го имам пред вид!
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Как се приготвя акула.

Мнение от Златев »

Добра забележка, Мънца! :)
В рецептата се разчита на това, че при печенето амонякът си излиза. Наистина, после няма дъх. Но наистина е добре да се поизкисва.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”