Унгарският деликатекс-Порклот

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
Taro
Мнения: 566
Регистриран на: Сря Яну 16, 2008 22:42
Местоположение: Велико Търново
дал Браво: 8 пъти
получил Браво: 4 пъти

Унгарският деликатекс-Порклот

Мнение от Taro »

Пробвах днес да направя тая рецепта от в.Рибар.
Взе,че се получи вкусно,пък и снимки направих.

Та-продуктите:

500гр. рибено филе
3 глави лук
3-4 скилидки чесън
4 лъжици масло/зехтин/олио
1 лъжичка червен пипер
2 зелени чушки
2 домата
1 чаша сметана
1 лъжичка черен пипер
сол
брашно

Начин на приготвяне:

Рибеното филе се нарязва на хапки:
Изображение

В тендержа се изсипва мазнината и се изпържва филето:
Изображение

След като се позачерви,се добавят чушките,лука и чесъна:
Изображение
Изображение

Когато и те се запържат:
Изображение

Се слага червения пипер:
Изображение

Настърганите два домата:
Изображение
Изображение

И чаша вода:
Изображение

Оставя се да покъкри на бавен огън:
Изображение

Тук сложих сол и черен пипер.
Когато се посгъсти,се добавя предварително направената каша от сметаната и брашното. Сложих една малка заквасена сметана-200гр. и 2 супени лъжици брашно:
Изображение
Изображение

Оставя се да поври още малко,до сгъстяване:
Изображение

Та това е:
Изображение

На мен лично ми хареса и ще го направя пак. :wink:

Наздраве и Бон апети!
Поздрави!

Ето и оригиналната рецепта:
Изображение

:D
No Kill
trout bum,perchoholic,chub catcher...
C&R
krasi.ko
Мнения: 661
Регистриран на: Сря Юли 05, 2006 21:15
Местоположение: Стара Загора
получил Браво: 1 път

..................

Мнение от krasi.ko »

8) Тва е яко и ако го беше поръсил с малко пресен магданоз става хем красиво хем по вкусно.......да ви е сладко :wink:
Луд умора няма само се поти и вика давай още
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”