Пробвах днес да направя тая рецепта от в.Рибар.
Взе,че се получи вкусно,пък и снимки направих.
Та-продуктите:
500гр. рибено филе
3 глави лук
3-4 скилидки чесън
4 лъжици масло/зехтин/олио
1 лъжичка червен пипер
2 зелени чушки
2 домата
1 чаша сметана
1 лъжичка черен пипер
сол
брашно
Начин на приготвяне:
Рибеното филе се нарязва на хапки:
В тендержа се изсипва мазнината и се изпържва филето:
След като се позачерви,се добавят чушките,лука и чесъна:
Когато и те се запържат:
Се слага червения пипер:
Настърганите два домата:
И чаша вода:
Оставя се да покъкри на бавен огън:
Тук сложих сол и черен пипер.
Когато се посгъсти,се добавя предварително направената каша от сметаната и брашното. Сложих една малка заквасена сметана-200гр. и 2 супени лъжици брашно:
Оставя се да поври още малко,до сгъстяване:
Та това е:
На мен лично ми хареса и ще го направя пак.
Наздраве и Бон апети!
Поздрави!
Ето и оригиналната рецепта:
Унгарският деликатекс-Порклот
-
- Мнения: 661
- Регистриран на: Сря Юли 05, 2006 21:15
- Местоположение: Стара Загора
- получил Браво: 1 път
..................
Тва е яко и ако го беше поръсил с малко пресен магданоз става хем красиво хем по вкусно.......да ви е сладко
Луд умора няма само се поти и вика давай още