Дребна риба в лозов лист

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
dzaekov
Мнения: 518
Регистриран на: Чет Дек 23, 2004 15:01

Дребна риба в лозов лист

Мнение от dzaekov »

Вчера ми попадна пясна беломорска сардина. Импровизирах по рецепта на моя позната, дълго време била в Северна Африка:
Рибките очистих, посолих и оставих да постоят половин час на хладно. Попарих лозови листа и направих сосче от чукан чесън, захар, лимон, сол, пипер, горчица и лютичка паста от чушки, което като се хомогенизира, наръсих обилно със зехтин. Върху две лозови листа сложих по една рибка, полях обилно със соса и завих добре рибетата, като ги наредих плътно в намазнена тавичка.
Пекох тридесетина минути на 250градуса....
Сръдкава работа но с добър резултат.
Аватар
Lemuria
Мнения: 683
Регистриран на: Пон Фев 12, 2007 10:09
Местоположение: София

Мнение от Lemuria »

dzaekov,
въпреки че, така да се каже, си им “свил сармите” на сардините

:lol: :lol: :lol:

рецептата има всички данни за находка,
хубаво, че сподели :)
http://www.youtube.com/watch?v=2SaFL1ss80k" onclick="window.open(this.href);return false;
dzaekov
Мнения: 518
Регистриран на: Чет Дек 23, 2004 15:01

Мнение от dzaekov »

Интересни са вариантите на сос, с който рибата да се увие и да се пече. Ще опитам, да сложа чесън и джинджифил за следващия път, интересен ми се струва и вариант с къри. Ако компанията хване дребен морунаж, двадесетина рибета ще дадат фира за експеримент с речна риба.
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Мнение от joro_olyмпус »

ОК! Ще имаш рибетата, ама тук си се заклел да пробваш идеята. Кво ще правиш с тях, след като ги наготвиш и снимаш? :D :D :D
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”