Блатен дъх на раци?

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
pivolei
Мнения: 105
Регистриран на: Чет Апр 14, 2005 17:20
Местоположение: София

Блатен дъх на раци?

Мнение от pivolei »

Привет на всички.Днес бях на Кривина(платеният) и си налових раци.Проблемът е че имат неприятен блатен дъх.Та въпросът ми е как да се премахне.Мерси предварително...............
VOLVO
bozaka
Мнения: 1747
Регистриран на: Пон Яну 03, 2005 16:12
Местоположение: София
дал Браво: 63 пъти
получил Браво: 11 пъти

Мнение от bozaka »

Измиваш, махаш половото органче слагаш в тенджерата после бира и пикантина и си ти :wink:
СРЕЩНАЛИ СЕ НА ПОЛЯНКА, ПРАБЪЛГАРИН И СЛАВЯНКА.
ЦУНИ - ГУНИ, ВАДИ-ТУРИ,НАРОДИЛИ ЧОКУНДУРИ.ХЕМ ЕБЛИВИ,ХЕМ КРАДЛИВИ, НО НАЙ ВЕЧЕ ЗАВИСТЛИВИ.. Радой Ралин
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

И обезателно за им извадиш цялото черво! После е хубаво да ги вариш с по-малко вода и повечко пара, примерно върху лозов венец, а не диектно на дъното на тенджУрата.
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
ecoplast
Мнения: 3540
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 8:53
Местоположение: Исперих, живота си тече, но Времето е спряло.
получил Браво: 4 пъти

Мнение от ecoplast »

Според Сабанеев, наливаш им в устата оцет и миризмата излизала
Дзен-учителя Башо:Който знае, не говори!
“Който постъпва честно, не живее лесно.”. Радой Ралин
"Бъдещето е внимателно обезвредено настояще." А. и Б. Стругацки
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”