Класация на рибоците според личният вкус
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Класация на рибоците според личният вкус
Помъчих се да направя анкета, ама отдавна не съм го правил и не се справих. Става дума за рибоци ловени в реките на България. Какво е според вас кулинарното ви предпочитание?
- derminatora
- Мнения: 386
- Регистриран на: Нед Ное 29, 2009 23:53
- Местоположение: Враца
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Чет Сеп 11, 2008 21:57
- дал Браво: 61 пъти
- получил Браво: 14 пъти
- zdp
- Мнения: 164
- Регистриран на: Чет Май 26, 2005 10:49
- Местоположение: София
- дал Браво: 56 пъти
- получил Браво: 5 пъти
Re: Класация на рибоците според личният вкус
Най-вкусната е прясната риба - примерно един час след изваждане от водата, до масата, а иначе:
1. Лин,
2. Черна мряна,
3. Филенца дран костур, около педя,
4. Сом до 3 кг.
Като условие, че е приготвена пържена.
1. Лин,
2. Черна мряна,
3. Филенца дран костур, около педя,
4. Сом до 3 кг.
Като условие, че е приготвена пържена.
Аз харесвам възрастните/старите/ риби от почти всеки вид.Например най–гадната за ядене риба е платика 500г–милиони кости в съчетние с тричево,безвкусно месо.Същата риба когато порасне над 1,5кг става деликатес.Същото важи за каракуда,бяла риба,кефал и тн.
Наличието на риболова, ракията и добрите приятели е доказателството, че господ ни обича!
-
- Мнения: 32
- Регистриран на: Сря Юли 22, 2009 10:27
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка: