Класация на рибоците според личният вкус

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Pol™
Мнения: 615
Регистриран на: Чет Окт 28, 2010 9:24
Риболов: шаранжийски - МИНИМУМ
Местоположение: шоплука
Обратна връзка:

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнение от Pol™ »

СКобар не съм ял. Ако некой фане пресен нека ме покани - виното е от мене !
Всичко друго, но не и лицемер.
Може да ме настроите, но не и да свирите на мен!

Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11695
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 8 пъти
Обратна връзка:

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнение от joro_olyмпус »

Изключително вкусен и адски противен от извиращите отвсякъде плаващи и раздвоени костици. Като наловя на Марица по-дребни ще те поканя - могат да се препържват.


Аватар
babydoctor
Мнения: 15952
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 45 пъти
получил Браво: 159 пъти

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнение от babydoctor »

joro_olyмпус написа:Изключително вкусен и адски противен от извиращите отвсякъде плаващи и раздвоени костици. Като наловя на Марица по-дребни ще те поканя - могат да се препържват.
Жорка, писал съм го някъде, но пак ще припомня - за това ме светна един пациент в Кюстендил 82-83-та г. Вика - докторе, за да избегнеш тези "изплюй хапка" костизи, правиш през 1 - 2 мм. нарези напречно на рибата до гръбнака, после пържиш, както обикновено. Е, тогава по-малки от 1 - 1.2 кг. скобари не се ловяха. Като ги пържех по този начин, си четях книжка, докато ги ям, все едно ям кифла. Сега, с малките не знам, тогава малки просто нямаше.
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???

nik_ivo
Мнения: 43
Регистриран на: Нед Мар 11, 2012 19:57
Риболов: Всякакъв

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнение от nik_ivo »

Костур
Пъстърва
Каракуда от Ивайловград
Кротушки ама ги няма нещо или аз не съм ловил по-точно не знам къде ги има
Сом
Бяла
Костура пържен може и на скара.Пъстървата във фолио със сол лимон самардала и малко зехтин и на скарата направо невероятна.

oldman
Мнения: 199
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 10:37
дал Браво: 2 пъти
получил Браво: 1 път

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнение от oldman »

1. Сом
2. Едра каракуда
3. Едър шаран
Сомът обича смелите!

Иво Ломски
Мнения: 1047
Регистриран на: Сря Яну 28, 2009 20:59
Местоположение: София
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 22 пъти

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнение от Иво Ломски »

1. Чига;
2. Резовец (Мисля че истинското име на тази риба е "ивичест бибан", но не съм сигурен. По Дунав е известен с името "резовец". За съжаление и той изчезна...);
3. Костур;
4. Бяла;
5. Сом;
6. Черна мряна.
Живот без страст не е живот а само съществуване...

KOCENCEN
Мнения: 7
Регистриран на: Сря Мар 20, 2013 11:49
Риболов: спининг, щука, харпун

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнение от KOCENCEN »

От няколко години ловя само клен и щука, но като прочетох предпочитаните от колегите риби си спомних за много от тях които съм ловил ял.Много вкусни са и вретенарките.

ekolev
Мнения: 17
Регистриран на: Нед Фев 17, 2008 17:22

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнение от ekolev »

1. Бяла риба(смадок)
2. Костур
3. Сом до 4-5 кг.
4. Пъстърва
5. Дунавски шаран

Всяка риба, освен пържена според мен е похабена.

Аватар
кирил великий
Мнения: 102
Регистриран на: Чет Юли 12, 2012 14:01
дал Браво: 3 пъти

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнение от кирил великий »

Чига - пържена на колелца (напречни резени).

Изображение

Есетра - пържена на колела (напречни резени).

Изображение


Пъстърва - томена в олио и зехтин (руска рецепта. Костите се стопяват напълно. Вкусът е на консерва "Форель в масле" или "Шпроты").
Пъстърва - печена с масло и лимон.


Лин - томен в олио и зехтин.
Лин - пържен.


Бяла риба (едър костур също) - панирана така (брашно, яйце, галета, яйце).

Изображение



Шаран на фурна с плънка по румънски.

Изображение

Шаран пържен.
Шаран томен в олио и зехтин.
"Всяка грешка има свои име и фамилия."

Saint P
Мнения: 18
Регистриран на: Чет Апр 26, 2007 23:47
Местоположение: SF
дал Браво: 3 пъти

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнение от Saint P »

с уточнението, че щом е сладководна задължително треа да е пържена!

1.Моруна
2.Бяла (обезателно панирана с яице и т.н.)
3.Смом (европейски)
4.Шаран (високопланински най-добре!)
5.Балканка/Черна мряна
6.Кюфтетата от едра платика на леля ми :)
7.Щука/Костур (одран)
8.Толстолоп/Бял амур/Американка
9.Лин
10.Уклей

KOCENCEN
Мнения: 7
Регистриран на: Сря Мар 20, 2013 11:49
Риболов: спининг, щука, харпун

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнение от KOCENCEN »

1.Виьон (пизгал).
2.Гулеж
3.Михалца.

S_BANKOV
Мнения: 122
Регистриран на: Нед Мар 25, 2012 17:07
Риболов: Фидер и плувка.
получил Браво: 1 път

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнение от S_BANKOV »

Дунавски облец - уклей
Ситна таранка и червеноперка
Кротошка и пръскачи

Силно препържени с горещо олио и потопени в бира

Много обичом и толстолоп но скара, дран и филетиран.
Човек трябва така да живее, че като умре един ден, и гълъбите да се стискат от уважение, като прелитат над паметника му.

Аватар
Iso
Мнения: 1717
Регистриран на: Сря Юни 13, 2007 17:58
Местоположение: Европейската част на България там, където хората живеят само от 8000 г.
дал Браво: 298 пъти
получил Браво: 381 пъти

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнение от Iso »

Тъпея пред компа и ровя на сам на там. Чета и лигите ми текат, пък що не дръннат и моите пет стотинки у гъдулката. Рибите които съм признал за подходящи за консумация са следните (от малко към голямо):
пържена лещанка - стига да има кой да я чисти;
пържена кротушка - ако има къде да се хване и кой да я очисти;
пържен уклей - ако има кой да го очисти;
костур - всякакъв;
бяла риба - разрешена от закона;
Каракуда над 500гр.;
толстулоб над 10кг.;
и вся остальная сволач после третьего водки! :D
В България почти на никой не съблюдава нормативната уредба. Но ...о ...о! Пред вирусите и бактериите всички сме равни!

Ако на един водоем има корморани и няма цигани това означава, че няма да хванеш нищо.

Аватар
GE6_HUNT
Мнения: 491
Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 15:55
Местоположение: Велико Търново
дал Браво: 47 пъти
получил Браво: 21 пъти

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнение от GE6_HUNT »

Моята класация за българските риби е както следва:
1. Чернокоп на скара с много лимон
2. Паламуд в буркани
3. Пържен купешки шаран от развъдник или пържена едра каракуда

P.S. Най-много обичам рибена супа, но тя е с повече модели риба съответно с лефер, калкан и хек или бяла риба, сом и шаран.

Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”