Страница 3 от 3

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Публикувано на: Пон Яну 02, 2012 18:55
от Pol™
СКобар не съм ял. Ако некой фане пресен нека ме покани - виното е от мене !

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Публикувано на: Пет Яну 06, 2012 0:07
от joro_olyмпус
Изключително вкусен и адски противен от извиращите отвсякъде плаващи и раздвоени костици. Като наловя на Марица по-дребни ще те поканя - могат да се препържват.

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Публикувано на: Нед Юни 10, 2012 17:08
от stefan_ss
Пъстърва и костур !

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Публикувано на: Нед Юни 10, 2012 22:25
от babydoctor
joro_olyмпус написа:Изключително вкусен и адски противен от извиращите отвсякъде плаващи и раздвоени костици. Като наловя на Марица по-дребни ще те поканя - могат да се препържват.
Жорка, писал съм го някъде, но пак ще припомня - за това ме светна един пациент в Кюстендил 82-83-та г. Вика - докторе, за да избегнеш тези "изплюй хапка" костизи, правиш през 1 - 2 мм. нарези напречно на рибата до гръбнака, после пържиш, както обикновено. Е, тогава по-малки от 1 - 1.2 кг. скобари не се ловяха. Като ги пържех по този начин, си четях книжка, докато ги ям, все едно ям кифла. Сега, с малките не знам, тогава малки просто нямаше.

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Публикувано на: Сря Сеп 12, 2012 23:48
от nik_ivo
Костур
Пъстърва
Каракуда от Ивайловград
Кротушки ама ги няма нещо или аз не съм ловил по-точно не знам къде ги има
Сом
Бяла
Костура пържен може и на скара.Пъстървата във фолио със сол лимон самардала и малко зехтин и на скарата направо невероятна.

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Публикувано на: Пет Окт 19, 2012 14:52
от oldman
1. Сом
2. Едра каракуда
3. Едър шаран

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Публикувано на: Сря Окт 24, 2012 11:23
от Иво Ломски
1. Чига;
2. Резовец (Мисля че истинското име на тази риба е "ивичест бибан", но не съм сигурен. По Дунав е известен с името "резовец". За съжаление и той изчезна...);
3. Костур;
4. Бяла;
5. Сом;
6. Черна мряна.

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Публикувано на: Чет Апр 11, 2013 12:21
от KOCENCEN
От няколко години ловя само клен и щука, но като прочетох предпочитаните от колегите риби си спомних за много от тях които съм ловил ял.Много вкусни са и вретенарките.

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Публикувано на: Пет Мар 28, 2014 10:02
от ekolev
1. Бяла риба(смадок)
2. Костур
3. Сом до 4-5 кг.
4. Пъстърва
5. Дунавски шаран

Всяка риба, освен пържена според мен е похабена.

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Публикувано на: Пет Мар 28, 2014 13:14
от кирил великий
Чига - пържена на колелца (напречни резени).

Изображение

Есетра - пържена на колела (напречни резени).

Изображение


Пъстърва - томена в олио и зехтин (руска рецепта. Костите се стопяват напълно. Вкусът е на консерва "Форель в масле" или "Шпроты").
Пъстърва - печена с масло и лимон.


Лин - томен в олио и зехтин.
Лин - пържен.


Бяла риба (едър костур също) - панирана така (брашно, яйце, галета, яйце).

Изображение



Шаран на фурна с плънка по румънски.

Изображение

Шаран пържен.
Шаран томен в олио и зехтин.

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Публикувано на: Пет Сеп 05, 2014 16:12
от Saint P
с уточнението, че щом е сладководна задължително треа да е пържена!

1.Моруна
2.Бяла (обезателно панирана с яице и т.н.)
3.Смом (европейски)
4.Шаран (високопланински най-добре!)
5.Балканка/Черна мряна
6.Кюфтетата от едра платика на леля ми :)
7.Щука/Костур (одран)
8.Толстолоп/Бял амур/Американка
9.Лин
10.Уклей

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Публикувано на: Пон Ное 24, 2014 14:12
от KOCENCEN
1.Виьон (пизгал).
2.Гулеж
3.Михалца.

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Публикувано на: Нед Дек 07, 2014 15:05
от S_BANKOV
Дунавски облец - уклей
Ситна таранка и червеноперка
Кротошка и пръскачи

Силно препържени с горещо олио и потопени в бира

Много обичом и толстолоп но скара, дран и филетиран.

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Публикувано на: Вто Яну 26, 2016 22:06
от Iso
Тъпея пред компа и ровя на сам на там. Чета и лигите ми текат, пък що не дръннат и моите пет стотинки у гъдулката. Рибите които съм признал за подходящи за консумация са следните (от малко към голямо):
пържена лещанка - стига да има кой да я чисти;
пържена кротушка - ако има къде да се хване и кой да я очисти;
пържен уклей - ако има кой да го очисти;
костур - всякакъв;
бяла риба - разрешена от закона;
Каракуда над 500гр.;
толстулоб над 10кг.;
и вся остальная сволач после третьего водки! :D

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Публикувано на: Сря Яну 27, 2016 13:38
от GE6_HUNT
Моята класация за българските риби е както следва:
1. Чернокоп на скара с много лимон
2. Паламуд в буркани
3. Пържен купешки шаран от развъдник или пържена едра каракуда

P.S. Най-много обичам рибена супа, но тя е с повече модели риба съответно с лефер, калкан и хек или бяла риба, сом и шаран.