За Костура.......

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
pero
Мнения: 203
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 15:46
Местоположение: София

За Костура.......

Мнение от pero »

Здравейте,
имам следния въпрос преди години си купих едно руско приспособление с което много лесно се сваляха люспите на костура и нямаше смисъл да се дере! За съжаление обаче го изгубих...
Може ли ако някой не дере костур, а е измислил някаква техника за махането на люспите да я сподели ?
Пламен е голям риболовец...!
--------------------------------------
Доброто, което правиш днес,
Ще бъде забравено утре -
Въпреки това, прави добро!
Аватар
ZLAK
Мнения: 2586
Регистриран на: Съб Дек 18, 2004 11:42
Риболов: ..?...О , да !
Местоположение: Пловдив
дал Браво: 103 пъти
получил Браво: 137 пъти
Обратна връзка:

Мнение от ZLAK »

Здрасти Перо,
Специално костура не го дера , но съм си направил приспособление , което ми върши идеална работа за чистене на риба. Бях го прочел някъде в пресата и го ползвам вече доста години.
Взимаш една метална капачка от бира или безалкохолно и я заковаваш на дървена дръжка с грапавия край нагоре.
Това е всичко ! Чисти безотказно. 8)

УСПЕХ !
bobsana
Мнения: 602
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 10:25
Местоположение: Sofia

Мнение от bobsana »

Спомняш ли си Перо какво представляваше това нещо? Като белачка за картофи или като ренде??? Все ще го измислим някак си. Щом съм си направил куковръзвачка и ренде ще измагера...
АБЕ КЪДЕ Е ГЕЛЕТО С КЕПА...
ОТБОР: HOPELESS
pero
Мнения: 203
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 15:46
Местоположение: София

Мнение от pero »

Мерси! то руското приспособление беше с подобни извивки! Сега оставя да хвана костури за да го изпробвам! :D
Пламен е голям риболовец...!
--------------------------------------
Доброто, което правиш днес,
Ще бъде забравено утре -
Въпреки това, прави добро!
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

С бирените капачки е универсално и дава добър резултат. Някои колеги поливат костура с вряла вода и кожата побелява и се свлича, но така кожата не става после за пържене...
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Мнение от babydoctor »

Обикновено домакинско ренде, на най-ситно - един приятел от години така си обработва костурите.
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”