На връх празника на рибарите и банкерите Никулден реших да приготвя един пълнен шаран печен в тесто на фурна.За целта от Хит купих един 3 кг шаран почистих го от вътрешностите,перки,хриле и го измих.Подсуших го и го натрих отвън и отвътре с рибена подправка.Оставих го да престои така 1 ч на студено след ,което го напълних със смес приготвена от следните продукти
-на котлона стопих масло,добавих шепа ориз,ситно нарязан кромид лук,гъби,маслини без костилките,натрошени на дребно орехови ядки,2 скилидки чесън,суп.л-ца горчица,суп.л-ца домат.пюре.кашкавал на дребно.
Тази смес се бърка докато продуктите поемат мазнинката.Или иначе казано 5-6 мин.След като напълних коремната кухина на шарана го заших с предварително попарени във вряла вода червени конци.Съпругата измеси едно чудесно тесто което част от него поставих в тавата за печене.Положих шарана върху него и с останалото тесто го покрих.Намазах тестото с жълтъка на едно яйце и оставих така 20 мин.През това време загрях фурната на 220 градуса и тази вкусотия я пекох 30 мин.Бялото вино бе чудесна добавка към така приготвения шаран.Приготвих и един 2 кг шаран само че него направих с много лук и домати.Стана разкошен.От мен колеги е това.Да сте живи и здрави и когато четете този форум се сещайте за мен.Когато имам възможност винаги ще пращам нови рецепти.До скоро!
Пълнен шаран на фурна в тесто
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
Пълнен шаран на фурна в тесто
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.