Страница 1 от 1

Пържоли от морунаж или платика в картинки

Публикувано на: Пет Дек 09, 2005 22:23
от kalinux
За целта ни трябва висока и тясна риба като платика, морунаж, толстолоб, но може да се използва и скобар, мряна или други по-дебели риби.

Първо махаме главата, червата, люспите и перките, така както е показано тук.

Изображение

Започваме с цепене на рибата от аналната перка към опашката

Изображение

докато не се одели опашната половинка.

Изображение

След това изрежете ребрата с назъбен нож или просто ги отчупете от гръбнака (най-вече за платиката). После внимателно отделете месото от гръбнака.

Изображение

Внимавайте да не остава много месо по гръбнака.

Обръщате рибата от другата страна и започвате откъм врата. Първо режете ребрата и после отделяте месото

Изображение
Изображение

Двете пържолки са готови.

Изображение

Специално за платиката можете много лесно да отделите ребрата

Изображение

За другите риби става доста по-трудно, защото ребрата са здраво срастнали с месото.

После оформяте порциите

Изображение

Публикувано на: Пон Яну 22, 2007 22:38
от Видрата
След което около 2 часа да кисне месото във малко вода сол на вкус две супени лъжици оцет и чаша вино. След отцеждане се овалват в галета или царевично брашно и пържене му е майката.
Консумирай с изстудено бяло вино или бира :wink: Изображение Изображение Изображение

Публикувано на: Нед Мар 07, 2010 21:43
от Psychooo
Поздрави за хубавата рецепта колега ще я пробвам задължително :D

Публикувано на: Пет Авг 20, 2010 23:59
от Petar Dechev
Па как стават на скара не е истина :D

Re: Пържоли от морунаж или платика в картинки

Публикувано на: Съб Окт 01, 2016 19:50
от Niki32
Стара е темата, но поне снимките са се запазили. Щеше да е готино да има и снимка на готовият резултат, но обяснението е чудесно. Браво :)

Re: Пържоли от морунаж или платика в картинки

Публикувано на: Вто Ное 08, 2016 7:11
от sword-fish
Супер ! Чакаме снимки и на готовият продукт.
Поздрави
:tup:

Re: Пържоли от морунаж или платика в картинки

Публикувано на: Пет Апр 30, 2021 21:56
от pllb
страхотна рецепта