Пълен шаран с орехи в картинки

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
kalinux
Мнения: 3588
Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
Местоположение: Кюстендил
дал Браво: 208 пъти
получил Браво: 261 пъти
Обратна връзка:

Пълен шаран с орехи в картинки

Мнение от kalinux »

Между другото тази рецепта съм я запазил непроменена и до ден днешен. Приятен апетит на всички.


Необходими продукти: шаран 1-2 кила, орехи, лук, галета, черен пипер и морска сол.

Изображение

Шарана изчистваме от люспи, черва и хриле, осоляваме го предварително с морска сол за няколко часа. После махаме солта и перките.
Лукът се нарязва на ситно, орехите се счукват на едро.

Изображение

Започваме със запържване на лука, докато омекне

Изображение

Подсоляваме с морска сол.

Добавяме орехите и леко ги запържваме

Изображение

Накрая подсушаваме с галета

Изображение

докато сместта стане суха и трошлива

Изображение

Доовкусяваме със сол и черен пипер. Плънката е вече готова за ядене. :D

Пълним шарана богато с плънката, дори го натъпквам. В главата има доста място - не забравяйте.

Изображение

След това зашиваме корема и главата.

Изображение

Намазвам леко шарана с олио, поръсвам го с черен пипеп и го завивам във фолио.
Изображение

Поставям го в тавичка, остатъкът от плънката разхвърлям около рибата и наливам вода около 1-2 см. Добавям сол или соев сос във водата.

Изображение

Пече се на умерена фурма за около 40-60 минути. Ако водата се изпари можете да долеете още малко.

Накрая махате фолиото и нарязвате шарана на порции или просто го слагате в средата ма масата и гледате саир. :D

Изображение
Изображение

За гарнитура картофена салата.
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Мнение от joro_olyмпус »

Кога пак ще пълниш? Идвам и нося пиенето. :D
Аватар
daniel krilov
Мнения: 2287
Регистриран на: Пет Яну 21, 2005 10:04
Местоположение: София /иначе от Бацова Махала/
получил Браво: 2 пъти
Обратна връзка:

Мнение от daniel krilov »

поклон :wink:
http://www.mouche-fr.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
troutbum
Видри, видри,видри........
Daniel Krilov, Fishing club Old Otters – Sofia, Bulgaria
Най-мразим пораснали лузари
http://www.starividri.org" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kriloffishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”