Здравейте на всички чревоугодници сред рибарите, посещаващи форума.
Реших да споделя една от най-любимите ми рецепти с риба.
Рецепта за Рибени пръчици
Необходими продукти:
1 кг филе бяла риба 5 яйца 1 ч.ч. брашно 250 г бира олио черен пипер сол
Порции: горното количество продукти стига за 4-5 порции
Начин на приготвяне:
Посоляваме и поръсваме с черен пипер,и нарязваме на пръчици филето.
Панировката се приготвя като отделените жълтъци разбъркваме леко с малко олио,към тях се прибавя брашното,разбърква се и се прибавя бирата да се получи на гъстотата на майонеза.Към тази смес прибавяме разбитите на сняг белтъци и разбъркваме леко до получаваме на еднородна смес.Потапяме пръчиците и ги пържим.
Надявам се да ви хареса. Добър апетит и наздраве (много бира се изпива с тази рецепта )!
Моите любими рибени ястия by winners_rs
-
- Мнения: 14
- Регистриран на: Чет Авг 25, 2011 11:00
-
- Мнения: 14
- Регистриран на: Чет Авг 25, 2011 11:00
Re: Моите любими рибени ястия by winners_rs
Друга моя много любима рецепта, която често приготвям е тази:
Скумрия с кашкавал на фурна
Необходими продукти:
скумрия - 1800 гр.
кашкавал – 100 гр.
домати – 170 гр.
лук – 180 гр.
чесън – 100 гр.
магданоз – 100 гр.
бяло вино - 100 мл.
брашно – 100 гр.
масло – 50 гр.
сол – 20 гр.
лимони – 100 гр.
олио
Приготвяне:
Рибата се почиства и обезкостява. Филетата се посоляват и се мариноват с виното - за около 1 час на хладно.
Почистеният лук се нарязват на ситно и се задушава в маслото.
Доматите се обелват, нарязват и се прибавят към лука и се задушават.
Към изстиналата смес се добавят ситно нарязания магданоз, и счукания чесън и сол. Отгоре се настъргва кашкавал.
Филетата се подсушават, овалват се в брашно и се пържат в олио.
Нареждат се в тавичка и се покриват със зеленчуковата смес.
Запича се при умерена фурна.
Скумрия с кашкавал на фурна
Необходими продукти:
скумрия - 1800 гр.
кашкавал – 100 гр.
домати – 170 гр.
лук – 180 гр.
чесън – 100 гр.
магданоз – 100 гр.
бяло вино - 100 мл.
брашно – 100 гр.
масло – 50 гр.
сол – 20 гр.
лимони – 100 гр.
олио
Приготвяне:
Рибата се почиства и обезкостява. Филетата се посоляват и се мариноват с виното - за около 1 час на хладно.
Почистеният лук се нарязват на ситно и се задушава в маслото.
Доматите се обелват, нарязват и се прибавят към лука и се задушават.
Към изстиналата смес се добавят ситно нарязания магданоз, и счукания чесън и сол. Отгоре се настъргва кашкавал.
Филетата се подсушават, овалват се в брашно и се пържат в олио.
Нареждат се в тавичка и се покриват със зеленчуковата смес.
Запича се при умерена фурна.
-
- Мнения: 14
- Регистриран на: Чет Авг 25, 2011 11:00
Re: Моите любими рибени ястия by winners_rs
Това е рецептата, която приготвих когато за последно свещенодействах в кухнята (само преди 7-8 дни). Макар, че я приготвях за първи път всички, които я опитаха бяха очаровани от резултата. Наистина ястието е адски вкусно!
Рибник по Търновски
1-2 средни глави лук се нарязват наситно. Запържва се с едро настъргано морковче, добавят се едро счуканите орехи и 1 с.л. ориз. Накрая се слага много малко червен пипер, чер пипер, магданоз. Олиото за запържването е 5-6 с.л.
В брашното се прави кладенче, слага се 1 ч.ч. хладка вода, непълна ч.ч. олио, добавя се на върха на ножа сода за хляб и малко сол.
Точи се кора, колкото да увие шарана. Кората леко се маже с олио и се посипва с орехи. Слага се шарана върху нея и се пълни, също и главата. Увива се. Слага се в леко намазана тава.
Пече се в умерена фурна. Отгоре се слага вестник за да не изгори. Може да се добавят гъби и стафиди към плънката.
Рецептата за това ястие я видях на: http://gotvarstvo.georgievi.net, благодаря на авторите ѝ за доставеното чревоугодно удоволствие. Надявам се и на съфорумците, които решат да пробват тази рецепта, също да им хареса!!!
Рибник по Търновски
1-2 средни глави лук се нарязват наситно. Запържва се с едро настъргано морковче, добавят се едро счуканите орехи и 1 с.л. ориз. Накрая се слага много малко червен пипер, чер пипер, магданоз. Олиото за запържването е 5-6 с.л.
В брашното се прави кладенче, слага се 1 ч.ч. хладка вода, непълна ч.ч. олио, добавя се на върха на ножа сода за хляб и малко сол.
Точи се кора, колкото да увие шарана. Кората леко се маже с олио и се посипва с орехи. Слага се шарана върху нея и се пълни, също и главата. Увива се. Слага се в леко намазана тава.
Пече се в умерена фурна. Отгоре се слага вестник за да не изгори. Може да се добавят гъби и стафиди към плънката.
Рецептата за това ястие я видях на: http://gotvarstvo.georgievi.net, благодаря на авторите ѝ за доставеното чревоугодно удоволствие. Надявам се и на съфорумците, които решат да пробват тази рецепта, също да им хареса!!!