Бяла риба с джинджифил и портокал на пара

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
FerveXcho0
Мнения: 26
Регистриран на: Пон Авг 29, 2011 10:51
Риболов: Всякакъв
Местоположение: Пловдив

Бяла риба с джинджифил и портокал на пара

Мнение от FerveXcho0 »

ПРОДУКТИ
4 филета от бяла риба (около 180 - 200 гр всяко)
сока и кората от 1/2 среден портокал
около 2 см. парче джинджифил, настърган
2 скилидки чесън, счукан
4 стръка зелен лук, нарязан на парченца
1 среден портокал, обелен, изчистен и нарязан на сегменти
50 мл. сухо бяло вино
2 с.л. краве масло
Продуктите са за 4 порции.

1. Смесете половината от портокаловия сок, джинджифила, чесъна, зеления лук и портокаловите сегменти и разбъркайте.

2. Добавете рибните филета, покрийте и оставете да се мариноват за 1 час като периодично обръщате.

3. Извадете рибата, портокаловите сегменти и зеления лук и ги прехвърлете в съд за варене на пара, покрит с лист хартия за печене. Покрийте с капака и варете около 10- 15 мин.

4. Междувременно прехвърлете марината в малка тенджерка. Добавете останалия портокалов сок, кората и виното. Изчакайте да заври и варете 3 – 4 минути докато се посгъсти. Свалете от котлона, добавете маслото и разбъркайте докато се получи гладък сос. Сервирайте рибата със соса и сварен на пара ориз и гарнирайте с резени портокал.
Наслука колеги !
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”