Пълнен кефал с орехи лук и гъби

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
FerveXcho0
Мнения: 26
Регистриран на: Пон Авг 29, 2011 10:51
Риболов: Всякакъв
Местоположение: Пловдив

Пълнен кефал с орехи лук и гъби

Мнение от FerveXcho0 »

ПРОДУКТИ
цял, почистен от люспите и вътрешностите кефал-
предварително осолен /добре е да постои със солта най-малко 2 часа/

за плънката:
400 гр. гъби
1 средно голям настърган морков
1 гл. лук
скилидка чеснова
чаша едро млени орехи
1/2 пак. краве масло
сол, млян черен пипер
две щипки суха мащерка
щипка канела
2 дафинов листа
зърна бахар
бяло вино


плънка:

В част от маслото се запържват нарязаният на ситно лук, гъби, чесън, морков до златисто.Добавят се орехите.Бърка се докато орехите също се запекат леко.

Дръпнете от огъня.

Добавете подправките, но без дафиновия лист и бахара-те са за острани.

Рибата се пълни и зашива.

Слага се в леко намазнена тава.Намазва се с разтопеният остатък на маслото.В тавата се налива бяло вино, вода до средата на корема на рибата, слагат се даф листи и бахар.

Запича се под фолио докато рибата е готова.Около 30 мин при 230 гр. или лесно можете да проверите като прободете рибата с шиш отгоре.Лесното проникване на шишчето и НЕизтичането на сок от нея са показател,че е готова.
Наслука колеги !
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”