Пицаааааааааааааа
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Пицаааааааааааааа
Сдрафейте преатели на ядинету!
Днес ще Ви представя...
Пица на камък
Малко странно заглавие, но това е положението. Камикъ /pizza stone/ бе наскоро закупен от мен, благодарение на моите италиански приятели от канал Дискавъри и на щателното ми разследване и обследване на това къде се продава у нас!
Нещото представлява специална керамика, като я гледам нещо като гранитогрес от висок клас, която е специално направена за печене на пици и тестени работи в домашна електрическа фурна. Загрява се 10-15 мин на 180-200 градуса, долен реотан и вентилатор и слагате пицата да се пече около 10 мин. Толкова просто, лесно, бързо и чисто не съм готвил отдавна!!!
КамъкЪ
Тестото минава през точилката и се слага върху хартия за печене. След това се реди. Аз ползвам прясно тесто от Била.
Идея си немате колко вкусно става.....
п.п.....и бухнало и хрупкаво! Мммммммммммммммммм
Днес ще Ви представя...
Пица на камък
Малко странно заглавие, но това е положението. Камикъ /pizza stone/ бе наскоро закупен от мен, благодарение на моите италиански приятели от канал Дискавъри и на щателното ми разследване и обследване на това къде се продава у нас!
Нещото представлява специална керамика, като я гледам нещо като гранитогрес от висок клас, която е специално направена за печене на пици и тестени работи в домашна електрическа фурна. Загрява се 10-15 мин на 180-200 градуса, долен реотан и вентилатор и слагате пицата да се пече около 10 мин. Толкова просто, лесно, бързо и чисто не съм готвил отдавна!!!
КамъкЪ
Тестото минава през точилката и се слага върху хартия за печене. След това се реди. Аз ползвам прясно тесто от Била.
Идея си немате колко вкусно става.....
п.п.....и бухнало и хрупкаво! Мммммммммммммммммм
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Re: Пицаааааааааааааа
Супер изглежда, браво! Нашите сач-ове май могат да свършат същата работа ми се струва.
- Д-р Флекс
- Мнения: 8722
- Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
- Местоположение: София
- дал Браво: 1378 пъти
- получил Браво: 423 пъти
Re: Пицаааааааааааааа
Баси, Коце, като гледам, в мъртвия сезон можеш спокойно да си партия с Теди Аз, както и преди съм го писал, съм готов да заготвям всякаквите зеленчуци...
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Пицаааааааааааааа
Не, няма да свършат.joro_olyмпус написа:Нашите сач-ове май могат да свършат същата работа ми се струва.
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- С.Върбанов
- Мнения: 240
- Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 23:22
- Риболов: и пържоли !
- Местоположение: Стара Загора
- получил Браво: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Пицаааааааааааааа
Евала за труда който си половил , не се и съмнявам ,че е вкусна .
КСР - Стара Загора
- koragroup
- Мнения: 1435
- Регистриран на: Сря Дек 28, 2005 21:52
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 4 пъти
- Обратна връзка:
Re: Пицаааааааааааааа
И от мене 2-3 пици
Красота и спокойствие.
http://www.pepelina.com
http://www.starividri.org
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
http://www.pepelina.com
http://www.starividri.org
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Re: Пицаааааааааааааа
Коце,
На тва му се вика "мексиканска вълна" - и ние снощи бяхме със същия формат и десен пица
На тва му се вика "мексиканска вълна" - и ние снощи бяхме със същия формат и десен пица
http://www.youtube.com/watch?v=2SaFL1ss80k" onclick="window.open(this.href);return false;
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Пицаааааааааааааа
Нека нека! Аз вече имам жокер за моцарела на едро, така че скоро ще има пак!Lemuria написа:Коце,
На тва му се вика "мексиканска вълна" - и ние снощи бяхме със същия формат и десен пица
Иначе за да отговоря на Жоро - сач-овете са от друг материал. Този камък е с уникалната способност да абсорбира бързо влагата от тестото. В случая съм сложил хартия за печене и съм блокирал тази му функция. Иначе миналия път стана много хрупкава коричка от долната част на пицата. Ще питаш как точно я абсорбира? Ами направих пицата, след това измих и подсуших камъка и го прибрах в кутията. Като го отворих след това от едната страна си беше мокър - всичката поета влага беше от долната му страна!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Пицаааааааааааааа
koragroup - какво е тестото, добре изглежда?!?
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- zampo
- Мнения: 1117
- Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 11:57
- Риболов: спининг , тролинг
- Местоположение: Враца
- дал Браво: 17 пъти
- получил Браво: 36 пъти
Re: Пицаааааааааааааа
А от къде може да се закупи такъв КамИк ?
Вярвай само на писмени документи,защото в един момент нечестивците се отмятат!!!!!!!!
Матей Преображенски(Миткалото)
Матей Преображенски(Миткалото)
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Пицаааааааааааааа
От магазина http://www.baumatic.bg/aksesoari_4_2019.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Иначе има и на Bosch, Gorenje, Teka ама струват макяси и бащаси!
Иначе има и на Bosch, Gorenje, Teka ама струват макяси и бащаси!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Re: Пицаааааааааааааа
Коце написа: Ами направих пицата, след това измих и подсуших камъка и го прибрах в кутията. Като го отворих след това от едната страна си беше мокър - всичката поета влага беше от долната му страна!
Баси...Направо ме впечатли! Инак гледам, че фурната ти е Горенье - баш, кат мойта. Ама направо ще взема да пробвам дали си прав и то без да се заяждам, ами да сравним резултата и дали истината е някъде другаде. Чакайте продължение - пица на сач! Няма друг матриял и едното и другото е от глина, пръст или камък - все тая според мен.Изпеченият теракот има всички свойства на камъка.
- koragroup
- Мнения: 1435
- Регистриран на: Сря Дек 28, 2005 21:52
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 4 пъти
- Обратна връзка:
Re: Пицаааааааааааааа
Коце, тестото е универсално ето я рецептата (писах я наскоро на една позната и пускам барабар с жокерите )
Тесто:
1кг брашно, кубче мая, чл сол и захар, 6-7сл олио, 2-3 сл кис. мляко (може и без), 300-350мл вода.
Маята със солта и захарта. Като се разводни с хладката вода и олиото в кладенче на пресятото брашно. Бъркаш, после 20 мин. месиш. Оставяш да втаса и си готова.
Тоже преди да втаса да го сложиш в намаслен плик и в хладилника. така трае 3-4 дни.
Тестото е универсално, става за пици, мекици, маруси, милинки, рогчета и всичко което се сетиш.
Да ви е сладко!
За пицата един "хинт". доматите с малко чушка, лук, чесън и подправките и малко олио или зехтин, ги минаваш през пасатора. Слагаш соса най отдолу и после останалите гарнитури. Ако ти е по воден соса първо запичаш без кашкавала и го добавяш за 1-2 минути на края. Цялото печене е за 10-12 минути на 275 градуса.
Тесто:
1кг брашно, кубче мая, чл сол и захар, 6-7сл олио, 2-3 сл кис. мляко (може и без), 300-350мл вода.
Маята със солта и захарта. Като се разводни с хладката вода и олиото в кладенче на пресятото брашно. Бъркаш, после 20 мин. месиш. Оставяш да втаса и си готова.
Тоже преди да втаса да го сложиш в намаслен плик и в хладилника. така трае 3-4 дни.
Тестото е универсално, става за пици, мекици, маруси, милинки, рогчета и всичко което се сетиш.
Да ви е сладко!
За пицата един "хинт". доматите с малко чушка, лук, чесън и подправките и малко олио или зехтин, ги минаваш през пасатора. Слагаш соса най отдолу и после останалите гарнитури. Ако ти е по воден соса първо запичаш без кашкавала и го добавяш за 1-2 минути на края. Цялото печене е за 10-12 минути на 275 градуса.
Красота и спокойствие.
http://www.pepelina.com
http://www.starividri.org
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
http://www.pepelina.com
http://www.starividri.org
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
- koragroup
- Мнения: 1435
- Регистриран на: Сря Дек 28, 2005 21:52
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 4 пъти
- Обратна връзка:
Re: Пицаааааааааааааа
Ето какво още може да се направи от тестото:
или милинки:
Ама пробата с керамичния съд не излезе добра идея и допичах накрая...
или милинки:
Ама пробата с керамичния съд не излезе добра идея и допичах накрая...
Красота и спокойствие.
http://www.pepelina.com
http://www.starividri.org
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
http://www.pepelina.com
http://www.starividri.org
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
- Павлин Калайджиев
- Мнения: 1095
- Регистриран на: Сря Сеп 28, 2011 23:53
- Риболов: Спининг
- Местоположение: Шумен
- дал Браво: 64 пъти
- получил Браво: 473 пъти
Re: Пицаааааааааааааа
Тези дни, четейки форума, аз и жена ми се запалихме на тема пица и тъй като редовно си правим "традиционна пица", решихме да пробваме нещо ново и нестандартно, пък макар и постно!
Картофена пица
Необходими продукти: 1кг. картофи, 1 глава лук, 3-4 с.л. зехтин, 300г. стерилизирани домати, 1/2 ч.л. сух босилек, 1 щипка сол, 1 щипка захар, 3-4 с.л. галета, 50-100г. маслини, 2 кисели краставички, 150г. кашкавал.
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват, обелват се, нарязват се на кубчета и се сваряват в кипнала подсолена вода.
Лукът се обелва и нарязва на колелца и се запържва в 3 с.л. зехтин за около минута. Доматите се пасират и след като лукът се позапържи, се прибавят към него. Варят се на тих огън 15 минути и се подправят с босилека, солта и захарта. Варенето продължава още 2 минути и плънката се оттегля от огъня.
Сварените картофи се пресоват, овкусяват се със сол и 1 с.л. зехтин и се размесват.
Тавата за печене се намазнява и се поръсва с галета, като се покриват и част от стените. Картофеното пюре се разстила в тавата, върху него се изсипва доматената плънка и се гарнира с почистените от костилките и нарязани маслини, киселите краставички и настъргания кашкавал. Пече се в силно загрята фурна около 20-30 минути при температура 220 градуса.
Ето това е резултата, като гарантирам, че камерата на скромния ми телефон, не може да улови невероятния аромат, който се разнася в кухнята.....
Това е от нас за сега! Очаквайте включване скоро!
Картофена пица
Необходими продукти: 1кг. картофи, 1 глава лук, 3-4 с.л. зехтин, 300г. стерилизирани домати, 1/2 ч.л. сух босилек, 1 щипка сол, 1 щипка захар, 3-4 с.л. галета, 50-100г. маслини, 2 кисели краставички, 150г. кашкавал.
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват, обелват се, нарязват се на кубчета и се сваряват в кипнала подсолена вода.
Лукът се обелва и нарязва на колелца и се запържва в 3 с.л. зехтин за около минута. Доматите се пасират и след като лукът се позапържи, се прибавят към него. Варят се на тих огън 15 минути и се подправят с босилека, солта и захарта. Варенето продължава още 2 минути и плънката се оттегля от огъня.
Сварените картофи се пресоват, овкусяват се със сол и 1 с.л. зехтин и се размесват.
Тавата за печене се намазнява и се поръсва с галета, като се покриват и част от стените. Картофеното пюре се разстила в тавата, върху него се изсипва доматената плънка и се гарнира с почистените от костилките и нарязани маслини, киселите краставички и настъргания кашкавал. Пече се в силно загрята фурна около 20-30 минути при температура 220 градуса.
Ето това е резултата, като гарантирам, че камерата на скромния ми телефон, не може да улови невероятния аромат, който се разнася в кухнята.....
Това е от нас за сега! Очаквайте включване скоро!
www.starividri.org
.................................
Go Fishing!
Leave nothing but Steps, take nothing but Pictures!
Catch the moment, release the fish!
.................................
Go Fishing!
Leave nothing but Steps, take nothing but Pictures!
Catch the moment, release the fish!