Пицаааааааааааааа

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Пицаааааааааааааа

Мнение от Коце »

Малко образ от вчера!

Пеперони

Изображение

Изображение

Ще питате - какво ново?

Ами преди да наредя пицата запекох тестото около 2 - 2.30 минути. Успя да се подсуши и да стегне малко.
След това я извадих и наредих, после обратно за печене. Резултатът е отличен ШЕС!
Това го правя, защото саламчето е мазничко и като се нагрее започва да пуска мазнина, която пречи тестото да се изпече хубаво! И не напоследно място - продуктите не прегарят, поради скъсеното време за печене!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Re: Пицаааааааааааааа

Мнение от joro_olyмпус »

Много хитро! Евалата Коце! винаги съм се чудил как да избягна от клисавоста в средата на пицата!
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Пицаааааааааааааа

Мнение от Коце »

joro_olyмпус написа:винаги съм се чудил как да избягна от клисавоста в средата на пицата!
Това се получава защото ние я печем в нашите си фурни на 180 - 200 градуса, без допир в долната част. Добре знаеш ориджинал как се пече - на двойно по-висока температура, върху тухлите. Няма как да се подсуши тестото, при положение, че ние редим 4-5 слоя продукти отгоре, а талянеца слага 2-3 тънки слоя!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”