чироз

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Мнение от Boci »

това за платиката е много интересно
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
vlado_fidera
Мнения: 152
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 5 пъти

относно чирозите

Мнение от vlado_fidera »

Пробвайте с меджид.Става страхотен като е осолен и много бързо поема солта.От мой познат от Созопол знам че не бива да се държи в саламурата повече от 2-3 мин.Отцежда се нанизва се на връвчица и се суши 3-4 дни след което се яде като семки.Два три меджида изпиват поне 2-3 бирички.Пробвайте и кажете дали съм прав :? :? :?
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
6aranski
Мнения: 158
Регистриран на: Пон Яну 16, 2006 10:32

Мнение от 6aranski »

А от какви други риби става имам предвит каракуда шаран... :roll: :roll: :roll:
Dai ribo dai.dai ribo dai!!:):)
milo69
Мнения: 625
Регистриран на: Вто Сеп 27, 2005 16:48
Местоположение: Пловдив
дал Браво: 13 пъти

Мнение от milo69 »

ама тия чирузи с костите ли се ядат :roll:
TRAP
Мнения: 4663
Регистриран на: Пон Мар 14, 2005 23:45
Местоположение: София/Видин/
получил Браво: 1 път

Мнение от TRAP »

Ами с кости ти как мислиш поне чироза от дребна риба.От едра не съм ял чироз.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Мнение от joro_olyмпус »

TRAP написа:Ами с кости ти как мислиш поне чироза от дребна риба.От едра не съм ял чироз.
Ей това ти е грешката, изключително вкусен е чируза и от едрите рибоци! Мммм.....
TRAP
Мнения: 4663
Регистриран на: Пон Мар 14, 2005 23:45
Местоположение: София/Видин/
получил Браво: 1 път

Мнение от TRAP »

Чироз от най едри рибоци съм ял от скумрия.Но пак със коститеи.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
6aranski
Мнения: 158
Регистриран на: Пон Яну 16, 2006 10:32

Мнение от 6aranski »

А някой ще каже ли от каракуда стават ли ?!?
Dai ribo dai.dai ribo dai!!:):)
TRAP
Мнения: 4663
Регистриран на: Пон Мар 14, 2005 23:45
Местоположение: София/Видин/
получил Браво: 1 път

Мнение от TRAP »

Ял съм и от Каракуди горе долу голями колкото педя но нещо не ми хареса.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
6aranski
Мнения: 158
Регистриран на: Пон Яну 16, 2006 10:32

Мнение от 6aranski »

TRAP написа:Ял съм и от Каракуди горе долу голями колкото педя но нещо не ми хареса.
Мерси ТRAP
Dai ribo dai.dai ribo dai!!:):)
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Мнение от joro_olyмпус »

TRAP написа:Ял съм и от Каракуди горе долу голями колкото педя но нещо не ми хареса.
Абе, че става-става, ама да и махаш люспите, па да си играеш и накрая-не е толкова вкусен.


ТРАP, ми естествено с костите се прави чируз.
vlado_fidera
Мнения: 152
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 5 пъти

чирози

Мнение от vlado_fidera »

От скобар чирози едва ли ще станат защото е риба "арматурист".Месото и не е с кой знае какво кулинарно качество но затова пък стават идеални кюфтета от него като месото му се размесва с месо от друга риба и се слагат подправки.Стават супер и пият много бира и вино.
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”