Вкусно от Коце
-
- Мнения: 310
- Регистриран на: Нед Яну 16, 2011 22:31
- Местоположение: Плевен
- дал Браво: 23 пъти
- получил Браво: 15 пъти
Re: Вкусно от Коце
В крайна сметка ,месото 48 часа ли се кисне във виното и солта,или 24 часа и после се осолява на сухо?
Testis unos, Testis nullus
-
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
- Риболов: спининг
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 60 пъти
- получил Браво: 285 пъти
Re: Вкусно от Коце
Освен вино и сол, има и бахар ,дафинов лист, чесън и черен пипер. Ако месото ти е говеждо, съветвам те да кисне 48 часа. Зависи и от коя част на животното е. Плешките и бутовете са по стегнати и според мен трябва да киснат 48 часа.gergi762 написа:В крайна сметка ,месото 48 часа ли се кисне във виното и солта,или 24 часа и после се осолява на сухо?
Първият път като правих, месото беше от бут, и парчетиите бяха солидни. Тогава го оставих 48 часа за да го пробие и овкуси по-добре маринатата.
Последният път беше тънко контрафиле от теленце на 10 месеца (това на снимките). Оставих го 24 часа защото месото е по-крехко и тънко и марината попива по-лесно. Задължително след първото 24 часово киснене, да се засипе с малко сол и захар на сухо и да престои още 24 часа (48 в зависимост от дебелината), точно както го е показал Звездев на линка, който съм оставил. Изкарва доста влага от месото, която иначе и трябват седмици да изсъхне.
Отделно може да се направи по схемата на Коце. Първо да се соли в добре подсолена вода и после да се държи в марината.
-
- Мнения: 310
- Регистриран на: Нед Яну 16, 2011 22:31
- Местоположение: Плевен
- дал Браво: 23 пъти
- получил Браво: 15 пъти
Re: Вкусно от Коце
Ок. мерси.Аз си правя всяка година,но само на сухо осоляване,сега ще пробвам и така.Според мен най-хубава става от говеждо, но съм правил и от пилешко.
Testis unos, Testis nullus
-
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
- Риболов: спининг
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 60 пъти
- получил Браво: 285 пъти
Re: Вкусно от Коце
Виното, дафина, чесъна и зърната пипер и бахар, вкарват много приятен аромат в месото, който се съчетава перфектно с него. Ял съм много говеждо, кефи, но като малко теленце няма второ честно. Правих картофена яхния с обрезките от рибиците при оформянето на филетата.... 4 човека ядоха от нея.. ЗЗЗззЗЗЗззЗЗзЗззз направо замръзнахме на масата. Беше по крехко от пилешко, а вкуса му беше просто неописуем.
Като написа пилешко ми даде супер идея. Знам един производител на оригинално пилешко без хормони и помии при отглеждането му. Ще взема една голяма тарелка 3 кила гърдички и ще нашия и пилешки пастърмета.
П.П. Да ни прощава авторта на темата , задето ровим в нея, тласкани от лични чревоугодни помисли.
Като написа пилешко ми даде супер идея. Знам един производител на оригинално пилешко без хормони и помии при отглеждането му. Ще взема една голяма тарелка 3 кила гърдички и ще нашия и пилешки пастърмета.
П.П. Да ни прощава авторта на темата , задето ровим в нея, тласкани от лични чревоугодни помисли.
Re: Вкусно от Коце
Коцеееее.Де обади се бе.Не може по нова година да не си изригнал с нещо
Добре е да си добър
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Вкусно от Коце
Ни мъ нервирай! ЧНГ и т.н. 2015!
На 21 дни е туй червеното...
Тези дни ще има нещо ново, че бях зает макло ас!
На 21 дни е туй червеното...
Тези дни ще има нещо ново, че бях зает макло ас!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
-
- Мнения: 452
- Регистриран на: Нед Май 17, 2009 17:33
- Риболов: Spining ribolov s kayak
- Местоположение: burgas
- дал Браво: 1 път
- получил Браво: 6 пъти
Re: Вкусно от Коце
Това да нее дет го правихме двамата качи снимки на мойто по твойта рецепта
nespori s glupak 6tete svali na negovoto nivo i 6te te bie s opit
Hobie mirage drive outback
Hobie mirage drive outback
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Вкусно от Коце
Онуй е вече при св. Петър!antoanBS написа:Това да нее дет го правихме двамата качи снимки на мойто по твойта рецепта
Те го твоето мисо:
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Re: Вкусно от Коце
Извинявайте, но не разбрах какво правите с това месо след мариноването?Asio написа:Не смея да мръдна и на милиметър от указанията , защото това ми е втори опит........
Събиране на вземания, защита от банки, монополи, колектори и по трудови спорове-http://dike.bg/