Вкусно от Коце

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Публикувай отговор
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Вкусно от Коце

Мнение от Коце »

Весели празници! И много улов през 2013 година! :fish15:


Изображение

Изображение
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
Lemuria
Мнения: 683
Регистриран на: Пон Фев 12, 2007 10:09
Местоположение: София

Re: Вкусно от Коце

Мнение от Lemuria »

Гадаейки по снимка втора :roll: виждам чудно високопланинско откъснато уютно кътче, там нейде в преспите :D . А по снимка първа предсказвам целата голема тайфа с червени бузи около камината :lol:
Весело посрещане, Коце!
http://www.youtube.com/watch?v=2SaFL1ss80k" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Вкусно от Коце

Мнение от Коце »

Капама

Айде почна се...

Съставки:
- свински шол
- конски суджук
- бански суджук /от Пулчето/
- кисело зеле
- ориз
- зелев сок
- черен пипер
- червен пипер
- дафинов лист
- олио

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Дет се вика - ред сълзи, ред сополи!

След 4-5 часа на 150 градуса, ще видим какво е станало!


Между другото ще натисна и малко врат за простора!

Изображение

Весело изпращане на старата и посрещане на новата! Късмет на всички!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
tedy
Мнения: 196
Регистриран на: Вто Май 26, 2009 22:36
Местоположение: София

Re: Вкусно от Коце

Мнение от tedy »

Да те не мислим начи а... ??Обичам и аз капамица ама ше въртим други заебанци каде викаше един колега сърбин :lol: :lol:
Аватар
Д-р Флекс
Мнения: 8722
Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
Местоположение: София
дал Браво: 1378 пъти
получил Браво: 423 пъти

Re: Вкусно от Коце

Мнение от Д-р Флекс »

Ебре, Коце, ти, войводо млада.... :D

Аз бих турил и "от кокошка крак" в тази чудна смес, но и така ще стане XXL! Вино не споменаваш, но поне едно 150-200 гр ще ливнеш в гърненцето, нали?


Наздраве на целия Бар, и Да живей!!! :D
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Вкусно от Коце

Мнение от Коце »

От пиле крак не се слага, да ти не излети късмето през новата година!
Виното ни е червено и нема да го цапаме! :lol:
Напред! Бегайте! Газим! :lol: :lol: :lol:
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
antivik
Мнения: 348
Регистриран на: Пон Сеп 20, 2010 10:42
Риболов: На леко, на тежко, от време на време спининг.
Местоположение: Кърджали
дал Браво: 12 пъти
получил Браво: 3 пъти

Re: Вкусно от Коце

Мнение от antivik »

Коце написа:От пиле крак не се слага, да ти не излети късмето през новата година!
Виното ни е червено и нема да го цапаме! :lol:
Напред! Бегайте! Газим! :lol: :lol: :lol:
А добре че внесе пояснение, що се бях стреснал, че на таквоз произведение ще му останете на вода, кола, айран и разни други шербети :lol: .
Гат рибата неще - НЕЩЕ!
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Вкусно от Коце

Мнение от Коце »

Напрежението е от всички страни!

Изображение

Ох ох! Този път направих следната подправка - чимен, черен пипер, кимьон и малко червен пипер!

Изображение
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Re: Вкусно от Коце

Мнение от Мунчо »

Сминдуха(а.к.а. чимен) е задължителен реквизит за всяка узважаваща себе си кайзеровка. Аз години наред я гоних като синята птица, докато стигнах до следното удовлетворяващо ме съотнощение - по 1 част червен пипер и сминдух и приблизително по 0.25 части чубрица(горчи!) и млян черен пипер(ползвах бял, но вкуса не е за всеки вкус :lol: ). Задължително преди това натривам мръвите със счукан чесън според личния вкус и обоняние, и ги оставям да подругаруват 10-15 минути преди финалното "напудряне".
Преди това правих мокри микстури с бели вина, белтъци, свинска мас и прочие съмнителни ингридиенти, но не бях задоволен органолептично, без да споменаваме голямото мазане.

п.с. Коце, цицолюбивите ми зъркели провесени свински мръви ли съзират? Как сразяваш леко гранясалия вкус?
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
Lemuria
Мнения: 683
Регистриран на: Пон Фев 12, 2007 10:09
Местоположение: София

Re: Вкусно от Коце

Мнение от Lemuria »

Чимен форевър, Коце!
http://www.youtube.com/watch?v=2SaFL1ss80k" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Lemuria
Мнения: 683
Регистриран на: Пон Фев 12, 2007 10:09
Местоположение: София

Re: Вкусно от Коце

Мнение от Lemuria »

Чименът е семената на сминдуха и е много по-наситен и интересен на вкус, Мунчо.
http://www.youtube.com/watch?v=2SaFL1ss80k" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Вкусно от Коце

Мнение от Коце »

Мунчо написа:п.с. Коце, цицолюбивите ми зъркели провесени свински мръви ли съзират? Как сразяваш леко гранясалия вкус?
При мен го няма, Мой! Помещението е много сухо и изпива влагата, до необходимото, за 5-7 дни. Иначе мръвето е свински врат, къде 2 кила парчето. Резнах го на 4 и други ден ще ти кажа.
Lemuria написа:Чименът е семената на сминдуха и е много по-наситен и интересен на вкус, Мунчо.
Обаче мелячите не могат да не се изкушат да сложат и стъбълце за обем!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Re: Вкусно от Коце

Мнение от Мунчо »

Коце написа:...
Обаче мелячите не могат да не се изкушат да сложат и стъбълце за обем!
Mда - продават ти го гьотере, а ти анализирай с електронен микроскоп какво точно са мляли. Миризмата на манипулирания бурен е изключително интензивна, съчетана с пикантен налютяващ вкус.
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
Lemuria
Мнения: 683
Регистриран на: Пон Фев 12, 2007 10:09
Местоположение: София

Re: Вкусно от Коце

Мнение от Lemuria »

Изображение

Трудно се смила, но пък си сигурен в сертификата :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=2SaFL1ss80k" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Вкусно от Коце

Мнение от Коце »

Как се получи:

Изображение

Изображение

Изображение

Вися 7 дни, че беше малко по-дебело. С комбинацията чимен, черен пипер и кимьон, се получи нещо уникално, балканско-индийски вкус!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”