Вкусно от Коце
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Вкусно от Коце
Весели празници! И много улов през 2013 година!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Re: Вкусно от Коце
Гадаейки по снимка втора виждам чудно високопланинско откъснато уютно кътче, там нейде в преспите . А по снимка първа предсказвам целата голема тайфа с червени бузи около камината
Весело посрещане, Коце!
Весело посрещане, Коце!
http://www.youtube.com/watch?v=2SaFL1ss80k" onclick="window.open(this.href);return false;
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Вкусно от Коце
Капама
Айде почна се...
Съставки:
- свински шол
- конски суджук
- бански суджук /от Пулчето/
- кисело зеле
- ориз
- зелев сок
- черен пипер
- червен пипер
- дафинов лист
- олио
Дет се вика - ред сълзи, ред сополи!
След 4-5 часа на 150 градуса, ще видим какво е станало!
Между другото ще натисна и малко врат за простора!
Весело изпращане на старата и посрещане на новата! Късмет на всички!
Айде почна се...
Съставки:
- свински шол
- конски суджук
- бански суджук /от Пулчето/
- кисело зеле
- ориз
- зелев сок
- черен пипер
- червен пипер
- дафинов лист
- олио
Дет се вика - ред сълзи, ред сополи!
След 4-5 часа на 150 градуса, ще видим какво е станало!
Между другото ще натисна и малко врат за простора!
Весело изпращане на старата и посрещане на новата! Късмет на всички!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Re: Вкусно от Коце
Да те не мислим начи а... ??Обичам и аз капамица ама ше въртим други заебанци каде викаше един колега сърбин
- Д-р Флекс
- Мнения: 8722
- Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
- Местоположение: София
- дал Браво: 1378 пъти
- получил Браво: 423 пъти
Re: Вкусно от Коце
Ебре, Коце, ти, войводо млада....
Аз бих турил и "от кокошка крак" в тази чудна смес, но и така ще стане XXL! Вино не споменаваш, но поне едно 150-200 гр ще ливнеш в гърненцето, нали?
Наздраве на целия Бар, и Да живей!!!
Аз бих турил и "от кокошка крак" в тази чудна смес, но и така ще стане XXL! Вино не споменаваш, но поне едно 150-200 гр ще ливнеш в гърненцето, нали?
Наздраве на целия Бар, и Да живей!!!
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Вкусно от Коце
От пиле крак не се слага, да ти не излети късмето през новата година!
Виното ни е червено и нема да го цапаме!
Напред! Бегайте! Газим!
Виното ни е червено и нема да го цапаме!
Напред! Бегайте! Газим!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- antivik
- Мнения: 348
- Регистриран на: Пон Сеп 20, 2010 10:42
- Риболов: На леко, на тежко, от време на време спининг.
- Местоположение: Кърджали
- дал Браво: 12 пъти
- получил Браво: 3 пъти
Re: Вкусно от Коце
А добре че внесе пояснение, що се бях стреснал, че на таквоз произведение ще му останете на вода, кола, айран и разни други шербети .Коце написа:От пиле крак не се слага, да ти не излети късмето през новата година!
Виното ни е червено и нема да го цапаме!
Напред! Бегайте! Газим!
Гат рибата неще - НЕЩЕ!
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Вкусно от Коце
Напрежението е от всички страни!
Ох ох! Този път направих следната подправка - чимен, черен пипер, кимьон и малко червен пипер!
Ох ох! Този път направих следната подправка - чимен, черен пипер, кимьон и малко червен пипер!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Re: Вкусно от Коце
Сминдуха(а.к.а. чимен) е задължителен реквизит за всяка узважаваща себе си кайзеровка. Аз години наред я гоних като синята птица, докато стигнах до следното удовлетворяващо ме съотнощение - по 1 част червен пипер и сминдух и приблизително по 0.25 части чубрица(горчи!) и млян черен пипер(ползвах бял, но вкуса не е за всеки вкус ). Задължително преди това натривам мръвите със счукан чесън според личния вкус и обоняние, и ги оставям да подругаруват 10-15 минути преди финалното "напудряне".
Преди това правих мокри микстури с бели вина, белтъци, свинска мас и прочие съмнителни ингридиенти, но не бях задоволен органолептично, без да споменаваме голямото мазане.
п.с. Коце, цицолюбивите ми зъркели провесени свински мръви ли съзират? Как сразяваш леко гранясалия вкус?
Преди това правих мокри микстури с бели вина, белтъци, свинска мас и прочие съмнителни ингридиенти, но не бях задоволен органолептично, без да споменаваме голямото мазане.
п.с. Коце, цицолюбивите ми зъркели провесени свински мръви ли съзират? Как сразяваш леко гранясалия вкус?
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
Re: Вкусно от Коце
Чимен форевър, Коце!
http://www.youtube.com/watch?v=2SaFL1ss80k" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Вкусно от Коце
Чименът е семената на сминдуха и е много по-наситен и интересен на вкус, Мунчо.
http://www.youtube.com/watch?v=2SaFL1ss80k" onclick="window.open(this.href);return false;
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Вкусно от Коце
При мен го няма, Мой! Помещението е много сухо и изпива влагата, до необходимото, за 5-7 дни. Иначе мръвето е свински врат, къде 2 кила парчето. Резнах го на 4 и други ден ще ти кажа.Мунчо написа:п.с. Коце, цицолюбивите ми зъркели провесени свински мръви ли съзират? Как сразяваш леко гранясалия вкус?
Обаче мелячите не могат да не се изкушат да сложат и стъбълце за обем!Lemuria написа:Чименът е семената на сминдуха и е много по-наситен и интересен на вкус, Мунчо.
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Re: Вкусно от Коце
Mда - продават ти го гьотере, а ти анализирай с електронен микроскоп какво точно са мляли. Миризмата на манипулирания бурен е изключително интензивна, съчетана с пикантен налютяващ вкус.Коце написа:...
Обаче мелячите не могат да не се изкушат да сложат и стъбълце за обем!
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
Re: Вкусно от Коце
Трудно се смила, но пък си сигурен в сертификата
http://www.youtube.com/watch?v=2SaFL1ss80k" onclick="window.open(this.href);return false;
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Вкусно от Коце
Как се получи:
Вися 7 дни, че беше малко по-дебело. С комбинацията чимен, черен пипер и кимьон, се получи нещо уникално, балканско-индийски вкус!
Вися 7 дни, че беше малко по-дебело. С комбинацията чимен, черен пипер и кимьон, се получи нещо уникално, балканско-индийски вкус!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero