Подправка за скара - свински пържоли
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Подправка за скара - свински пържоли
От известно време не ползвам купешките подправки, понеже са пълни с химия. Правя си собствена от червен пипер,черен пипер, кимион и малко сминдух. Дайте идея още какво може да се добави, за което не се сещам.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- butnik
- Търговец
- Мнения: 1026
- Регистриран на: Нед Сеп 24, 2006 9:39
- Местоположение: plovdiv
- получил Браво: 3 пъти
Re: Подправка за скара - свински пържоли
............аз добавям и риган.
По-добре шамар от приятел,отколкото целувка от лицемер.
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Подправка за скара - свински пържоли
Пробвай с розмарин как стават...ням ням ням
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Re: Подправка за скара - свински пържоли
Аз ги накисвам в разредена горчица.
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
- borislav58
- Мнения: 73
- Регистриран на: Чет Мар 15, 2007 20:33
- Местоположение: Гр.Стрелча
Re: Подправка за скара - свински пържоли
Малко лют пипер малко мащерка и си готов.
Всичко заебавам и за риба заминавам
- Д.Граховски
- Мнения: 1234
- Регистриран на: Съб Фев 04, 2012 19:48
- Риболов: Спининг
- дал Браво: 4 пъти
- получил Браво: 241 пъти
Re: Подправка за скара - свински пържоли
Аз им слагам настърган лук,сол,черен пипер(смилам си го,мн е важно)малко соев сос и червено вино да ги залее.Това за 2-3 часа в хладилника и после на скарата с лучени кръгчета.
Държа да отбележа че не ги счуквам,а ги прорязвам с нож.Иначе стават кат салфетки.
Държа да отбележа че не ги счуквам,а ги прорязвам с нож.Иначе стават кат салфетки.
http://maximo.bg
Спининг клуб "Бобър"
Catch & Release
"Човешкият устрем не бива да има граници. Колкото и зле да изглежда животът, докато има живот, има и надежда." Stephen Hawking
Спининг клуб "Бобър"
Catch & Release
"Човешкият устрем не бива да има граници. Колкото и зле да изглежда животът, докато има живот, има и надежда." Stephen Hawking
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Подправка за скара - свински пържоли
Боци, повтори това от клипа и ще видиш една друга планета! Може да добавиш подправка и в началото, не е толкова страшно! Аз лично ги направих точно по технологията и съм очарован от резултата!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Re: Подправка за скара - свински пържоли
Начукваш ги задължително. Натриваш ги със сол, пипер и ги налагаш с нарязан лук. После правиш марината от прясно мляко и горчица и 100 гр. вино, след като ги наредиш ред пържоли , ред лук ги заливаш с маринатата. Престояват в хладилника не по малко от два часа! Може на вкус да добавиш и соев сос. Загряваш фурната или скарата - може и двете. Като достигне 220 гр. мяташ пържолите или във фурната или на скарата - въпрос на избор. Ако са на скарата, то там няма какво да ти обяснявам, но използваш това време - докато се опекат пържолите на скарата - да задушиш наложеният лук между пържолите на фурната. Малко преди да се зачервят звъниш на 0888 40 81 01 и аз идвам с нетъркаляща се бутилка.
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Подправка за скара - свински пържоли
Жоре, в модерната теория на скараджиите, чуко го няма! Месото трябва да е крехко и сочно!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Re: Подправка за скара - свински пържоли
Язе съм традиционалист. Начукването е саде за в къщи. На реката ребрата и гърдите се меткат цели на скарата. Но! Има едно Гоуемо но - така се разкъсват казеиновите връзки в мускулите и млечната киселина ги прави по-крехки. Така, че това е въпрос на вкус! Коце - нещо да кажеш за приготвянето на дивеч???
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Подправка за скара - свински пържоли
Преко сили, годишно, 1-2 кила уклей трепем! Нема как да ти помогна!joro_olyмпус написа:Коце - нещо да кажеш за приготвянето на дивеч???
Но съм чувал, че иска време и плодове!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Re: Подправка за скара - свински пържоли
Нищо подобно! Иска си марината и киснене в нея а и имайки предвид трихинелозата - два часа варене в тенджера под налягане. Аз нарочно те провокирах с този въпрос, защото знам че си аджамия. БЪзик от бивш ловец!
- Георги Кръстев
- Мнения: 1148
- Регистриран на: Пон Май 04, 2009 17:39
- Местоположение: Айтос-Бургас
- получил Браво: 1 път
Re: Подправка за скара - свински пържоли
Овалваш ги в сол, малко олио и чубрица. Изпичаш ги и ги поръсваш с брашно от манатарки, после ги слагаш в една тенджерка и на водна баня за 15-20 мин . Пробвай и кажи.....
outsider написа:Вярно , че на спинингиста макарата му си остава чиста - не ползва подхранка , не пипа риба..
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Подправка за скара - свински пържоли
Е тъй де! Аз нямам пушкя!joro_olyмпус написа:Нищо подобно! Иска си марината и киснене в нея а и имайки предвид трихинелозата - два часа варене в тенджера под налягане. Аз нарочно те провокирах с този въпрос, защото знам че си аджамия. БЪзик от бивш ловец!
Жоре, кво ни направи...?Георги Кръстев написа:Овалваш ги в сол, малко олио и чубрица. Изпичаш ги и ги поръсваш с брашно от манатарки, после ги слагаш в една тенджерка и на водна баня за 15-20 мин . Пробвай и кажи.....
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Re: Подправка за скара - свински пържоли
Дивеча бре, уклея е по твоята рецепта - за разядка!Коце написа:Е тъй де! Аз нямам пушкя!joro_olyмпус написа:Нищо подобно! Иска си марината и киснене в нея а и имайки предвид трихинелозата - два часа варене в тенджера под налягане. Аз нарочно те провокирах с този въпрос, защото знам че си аджамия. БЪзик от бивш ловец!Жоре, кво ни направи...?Георги Кръстев написа:Овалваш ги в сол, малко олио и чубрица. Изпичаш ги и ги поръсваш с брашно от манатарки, после ги слагаш в една тенджерка и на водна баня за 15-20 мин . Пробвай и кажи.....