Подправка за скара - свински пържоли

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Подправка за скара - свински пържоли

Мнение от Boci »

От известно време не ползвам купешките подправки, понеже са пълни с химия. Правя си собствена от червен пипер,черен пипер, кимион и малко сминдух. Дайте идея още какво може да се добави, за което не се сещам.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
butnik
Търговец
Мнения: 1026
Регистриран на: Нед Сеп 24, 2006 9:39
Местоположение: plovdiv
получил Браво: 3 пъти

Re: Подправка за скара - свински пържоли

Мнение от butnik »

............аз добавям и риган.
По-добре шамар от приятел,отколкото целувка от лицемер.
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Подправка за скара - свински пържоли

Мнение от Коце »

Пробвай с розмарин как стават...ням ням ням
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Re: Подправка за скара - свински пържоли

Мнение от babydoctor »

Аз ги накисвам в разредена горчица.
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Аватар
borislav58
Мнения: 73
Регистриран на: Чет Мар 15, 2007 20:33
Местоположение: Гр.Стрелча

Re: Подправка за скара - свински пържоли

Мнение от borislav58 »

Малко лют пипер малко мащерка и си готов.
Всичко заебавам и за риба заминавам
Аватар
Д.Граховски
Мнения: 1234
Регистриран на: Съб Фев 04, 2012 19:48
Риболов: Спининг
дал Браво: 4 пъти
получил Браво: 241 пъти

Re: Подправка за скара - свински пържоли

Мнение от Д.Граховски »

Аз им слагам настърган лук,сол,черен пипер(смилам си го,мн е важно)малко соев сос и червено вино да ги залее.Това за 2-3 часа в хладилника и после на скарата с лучени кръгчета.
Държа да отбележа че не ги счуквам,а ги прорязвам с нож.Иначе стават кат салфетки.
http://maximo.bg

Спининг клуб "Бобър"

Catch & Release

"Човешкият устрем не бива да има граници. Колкото и зле да изглежда животът, докато има живот, има и надежда." Stephen Hawking
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Подправка за скара - свински пържоли

Мнение от Коце »

Боци, повтори това от клипа и ще видиш една друга планета! Може да добавиш подправка и в началото, не е толкова страшно! Аз лично ги направих точно по технологията и съм очарован от резултата!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Re: Подправка за скара - свински пържоли

Мнение от joro_olyмпус »

Начукваш ги задължително. Натриваш ги със сол, пипер и ги налагаш с нарязан лук. После правиш марината от прясно мляко и горчица и 100 гр. вино, след като ги наредиш ред пържоли , ред лук ги заливаш с маринатата. Престояват в хладилника не по малко от два часа! Може на вкус да добавиш и соев сос. Загряваш фурната или скарата - може и двете. Като достигне 220 гр. мяташ пържолите или във фурната или на скарата - въпрос на избор. Ако са на скарата, то там няма какво да ти обяснявам, но използваш това време - докато се опекат пържолите на скарата - да задушиш наложеният лук между пържолите на фурната. Малко преди да се зачервят звъниш на 0888 40 81 01 и аз идвам с нетъркаляща се бутилка. :D :wink:
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Подправка за скара - свински пържоли

Мнение от Коце »

Жоре, в модерната теория на скараджиите, чуко го няма! Месото трябва да е крехко и сочно!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Re: Подправка за скара - свински пържоли

Мнение от joro_olyмпус »

Язе съм традиционалист. Начукването е саде за в къщи. На реката ребрата и гърдите се меткат цели на скарата. Но! Има едно Гоуемо но - така се разкъсват казеиновите връзки в мускулите и млечната киселина ги прави по-крехки. Така, че това е въпрос на вкус! Коце - нещо да кажеш за приготвянето на дивеч??? :wink: :D
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Подправка за скара - свински пържоли

Мнение от Коце »

joro_olyмпус написа:Коце - нещо да кажеш за приготвянето на дивеч??? :wink: :D
Преко сили, годишно, 1-2 кила уклей трепем! Нема как да ти помогна!
Но съм чувал, че иска време и плодове! ;)
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Re: Подправка за скара - свински пържоли

Мнение от joro_olyмпус »

Нищо подобно! Иска си марината и киснене в нея а и имайки предвид трихинелозата - два часа варене в тенджера под налягане. Аз нарочно те провокирах с този въпрос, защото знам че си аджамия. БЪзик от бивш ловец! :wink: :D
Аватар
Георги Кръстев
Мнения: 1148
Регистриран на: Пон Май 04, 2009 17:39
Местоположение: Айтос-Бургас
получил Браво: 1 път

Re: Подправка за скара - свински пържоли

Мнение от Георги Кръстев »

Овалваш ги в сол, малко олио и чубрица. Изпичаш ги и ги поръсваш с брашно от манатарки, после ги слагаш в една тенджерка и на водна баня за 15-20 мин . Пробвай и кажи.....
outsider написа:Вярно , че на спинингиста макарата му си остава чиста - не ползва подхранка , не пипа риба..
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Подправка за скара - свински пържоли

Мнение от Коце »

joro_olyмпус написа:Нищо подобно! Иска си марината и киснене в нея а и имайки предвид трихинелозата - два часа варене в тенджера под налягане. Аз нарочно те провокирах с този въпрос, защото знам че си аджамия. БЪзик от бивш ловец! :wink: :D
Е тъй де! Аз нямам пушкя!
Георги Кръстев написа:Овалваш ги в сол, малко олио и чубрица. Изпичаш ги и ги поръсваш с брашно от манатарки, после ги слагаш в една тенджерка и на водна баня за 15-20 мин . Пробвай и кажи.....
Жоре, кво ни направи...?
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Re: Подправка за скара - свински пържоли

Мнение от joro_olyмпус »

Коце написа:
joro_olyмпус написа:Нищо подобно! Иска си марината и киснене в нея а и имайки предвид трихинелозата - два часа варене в тенджера под налягане. Аз нарочно те провокирах с този въпрос, защото знам че си аджамия. БЪзик от бивш ловец! :wink: :D
Е тъй де! Аз нямам пушкя!
Георги Кръстев написа:Овалваш ги в сол, малко олио и чубрица. Изпичаш ги и ги поръсваш с брашно от манатарки, после ги слагаш в една тенджерка и на водна баня за 15-20 мин . Пробвай и кажи.....
Жоре, кво ни направи...?
Дивеча бре, уклея е по твоята рецепта - за разядка!
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”