Продукти: филе от прясно уловена или закупена от магазина змиорка,3 яйца незасегнати от "птичи"грип,масло,брашно.
За маринатата:лимонов сок от 1/2 лимон,чаена лъжичка оцет,2 лъжици вино розе,малко лют сос чили,суп.л-ца девесил,лъжичка мед,3 лъжици зехтин или олио.
Начина на приготвяне:
1.Продуктите от маринатата добавяме един по един и постоянно ги бъркаме.
2.Рибата натриваме с продуктите и оставяме похлупена в съд не по малко от 8 ч.
3.Препържваме маслото и филето топим в яйцата и поръсваме с брашното.
4.Разклащаме съда и след като изпържим филетата с остатъка от яйцата размесен с две супени лъжици марината ги заливаме и печем на фурна докато бухнат яйцата.
5.Сервираме със салата според сезона и с питие според вкуса на консуматора. А наздраве и добър Ви апетит!
Пържено филе от змиорка с марината
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
Пържено филе от змиорка с марината
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.