Пържено филе от змиорка с марината

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
vlado_fidera
Мнения: 152
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 5 пъти

Пържено филе от змиорка с марината

Мнение от vlado_fidera »

Продукти: филе от прясно уловена или закупена от магазина змиорка,3 яйца незасегнати от "птичи"грип,масло,брашно.
За маринатата:лимонов сок от 1/2 лимон,чаена лъжичка оцет,2 лъжици вино розе,малко лют сос чили,суп.л-ца девесил,лъжичка мед,3 лъжици зехтин или олио.

Начина на приготвяне:
1.Продуктите от маринатата добавяме един по един и постоянно ги бъркаме.
2.Рибата натриваме с продуктите и оставяме похлупена в съд не по малко от 8 ч.
3.Препържваме маслото и филето топим в яйцата и поръсваме с брашното.
4.Разклащаме съда и след като изпържим филетата с остатъка от яйцата размесен с две супени лъжици марината ги заливаме и печем на фурна докато бухнат яйцата.
5.Сервираме със салата според сезона и с питие според вкуса на консуматора. :P :P :P А наздраве и добър Ви апетит!
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

е, Владе, много се радвам, че се върна. Много липсваше тука:)
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”