около 1 кг риба,вода,парчета домат,лимонов сок,разтопено масло.
Подправки:сол,черен пипер,ситно нарязан магданоз.
Начин на приготвяне: Почистената риба я слагаме да я варим в подсолена и подкиселена с малко оцет вода.Изсипваме готовата риба в продълговата чиния ,осоляваме на вкус,поръсваме със ситно нарязания магданоз.Наоколо нареждаме парченца тънко нарязан домат.Заливаме с лимонов сок на вкус и разтопеното масло.
Пикантна риба с масло
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
Пикантна риба с масло
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
съща става .....
и с бяла риба която е от порядъка на поне 2 кг.
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
Пробвайте и по този начин........
В тава редим нарязаните на порции парчета риба предварително натрити със сол,черен пипер и рибена подправка.Отгоре нарязваме парчета масло а върху тях поставяме парченца нарязан чесън.Всичко това отива във фурната и го печем не повече от двадесетина минути при температура на фурната 170-180 градуса.След това отваряме барчето и търсим някое изостанало шише с бяло вино или нещо подобно.Ако ли не се изнасяме на бегом до най близкия магазин и си купуваме питието.С апетит консумираме това което се е получило а то повярвайте ми е фантастично.Особено соса от самата риба и разтопеното масло с чесъна.Малии.........не е истина.
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.