Пикантна риба с масло

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
vlado_fidera
Мнения: 152
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 5 пъти

Пикантна риба с масло

Мнение от vlado_fidera »

около 1 кг риба,вода,парчета домат,лимонов сок,разтопено масло.

Подправки:сол,черен пипер,ситно нарязан магданоз.

Начин на приготвяне: Почистената риба я слагаме да я варим в подсолена и подкиселена с малко оцет вода.Изсипваме готовата риба в продълговата чиния ,осоляваме на вкус,поръсваме със ситно нарязания магданоз.Наоколо нареждаме парченца тънко нарязан домат.Заливаме с лимонов сок на вкус и разтопеното масло. :P :P :P
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

ъххххххх, ъхххххххххххххххххх....
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
kalinux
Мнения: 3588
Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
Местоположение: Кюстендил
дал Браво: 208 пъти
получил Браво: 261 пъти
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Владо, тая рецепта съм я прилагал с пъстърва. Страхотно ухае по този начин приготвена, а и е много полезна.
vlado_fidera
Мнения: 152
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 5 пъти

съща става .....

Мнение от vlado_fidera »

и с бяла риба която е от порядъка на поне 2 кг. :) :) :)
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
vlado_fidera
Мнения: 152
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 5 пъти

Пробвайте и по този начин........

Мнение от vlado_fidera »

В тава редим нарязаните на порции парчета риба предварително натрити със сол,черен пипер и рибена подправка.Отгоре нарязваме парчета масло а върху тях поставяме парченца нарязан чесън.Всичко това отива във фурната и го печем не повече от двадесетина минути при температура на фурната 170-180 градуса.След това отваряме барчето и търсим някое изостанало шише с бяло вино или нещо подобно.Ако ли не се изнасяме на бегом до най близкия магазин и си купуваме питието.С апетит консумираме това което се е получило а то повярвайте ми е фантастично.Особено соса от самата риба и разтопеното масло с чесъна.Малии.........не е истина. :) :) :)
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

Владо, каква е тази "рибена подправка"? :roll: За виното-лесна работа:)
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”