Прясно, рибно и вкусно . . .
-
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
- Риболов: спининг
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 60 пъти
- получил Браво: 285 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Има в тоя форум пич един
Сам се пише Бат.Галин
С негова благословия
Имам допир с тая чудесия
Ще използвам тук момента
От сърце да му благодаря
с асортимента
Ще те очаквам на платика в тесто и разбит хайвер с много ракия. Да си жив и здрав Бат Галине. Тия сирена ухаят божествено.
Сам се пише Бат.Галин
С негова благословия
Имам допир с тая чудесия
Ще използвам тук момента
От сърце да му благодаря
с асортимента
Ще те очаквам на платика в тесто и разбит хайвер с много ракия. Да си жив и здрав Бат Галине. Тия сирена ухаят божествено.
-
- Мнения: 9345
- Регистриран на: Пет Фев 23, 2007 13:39
- Местоположение: СОФИЯ/ЯМБОЛ
- дал Браво: 107 пъти
- получил Браво: 155 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Аз ще донеса от оня зехтин, надявам се ти хареса, Асене?
Sent from my C6902 using Tapatalk
Sent from my C6902 using Tapatalk
- stancom
- Мнения: 3738
- Регистриран на: Сря Яну 02, 2008 16:59
- Местоположение: Чомаковци
- дал Браво: 93 пъти
- получил Браво: 154 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
А аз чакам за рецептата за чорбата, че ми се намират някакви изрезки от сьомга и парчета от бяла риба, та ще те замоля да я публикуваш !Asio написа:Морковите са за рибената чорба от остатъците на сьомгата и едно трупче от ХЕК . Те не влизат в доматения сос.
Аз не мога да ловя риба !!!
-
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
- Риболов: спининг
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 60 пъти
- получил Браво: 285 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Станко имаш го чорбето в скоро време.
Иначе аз днес пекох един неизвестен като вкус за мен ЗВЯР . ФАГРИ му е името ( поне според рибната витрина ) . Супер, супер вкусен изрод. Направо ми се разкапаха лигите докато му осмуквах тлъстата и пълна с месо глава. Препоръчвам на всеки който види това чудовище да го тества . Ей така за кефа . Този екземпляр беще кило и шестстотин , но има и доста по дребни . Като ципурата е но се храни с ракообразни и затова му е така червеникава кожата. Месото обаче се различава от ципурското. Ще го помня дълго време . Поразително вкусен изрод . Напекох го класическата без подправки , за да му усетя по добре вкуса и аромата. Насолих го с морска сол предният ден и на другия го накъпах с домашен кипърски зехтин ама мъжката , направих същото и с картофите (много на едро) и го положих отгоре им. 70 минути на 220 градуса но БЕЗ вентилатор. Бавна и мазна опечка , без агресивен поток от нагорещен въздух. Изтекоха му се хубаво соковете по картофите и стана нещо страаашно на масата. Ето го и батко.
Поет с добро количество бял хубав траминер. Животът е прекрасен.
Поздрави.
Иначе аз днес пекох един неизвестен като вкус за мен ЗВЯР . ФАГРИ му е името ( поне според рибната витрина ) . Супер, супер вкусен изрод. Направо ми се разкапаха лигите докато му осмуквах тлъстата и пълна с месо глава. Препоръчвам на всеки който види това чудовище да го тества . Ей така за кефа . Този екземпляр беще кило и шестстотин , но има и доста по дребни . Като ципурата е но се храни с ракообразни и затова му е така червеникава кожата. Месото обаче се различава от ципурското. Ще го помня дълго време . Поразително вкусен изрод . Напекох го класическата без подправки , за да му усетя по добре вкуса и аромата. Насолих го с морска сол предният ден и на другия го накъпах с домашен кипърски зехтин ама мъжката , направих същото и с картофите (много на едро) и го положих отгоре им. 70 минути на 220 градуса но БЕЗ вентилатор. Бавна и мазна опечка , без агресивен поток от нагорещен въздух. Изтекоха му се хубаво соковете по картофите и стана нещо страаашно на масата. Ето го и батко.
Поет с добро количество бял хубав траминер. Животът е прекрасен.
Поздрави.
- Павлин Калайджиев
- Мнения: 1094
- Регистриран на: Сря Сеп 28, 2011 23:53
- Риболов: Спининг
- Местоположение: Шумен
- дал Браво: 64 пъти
- получил Браво: 472 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Що тъй напрай...сега не мога да заспя и отивам да хапна!
www.starividri.org
.................................
Go Fishing!
Leave nothing but Steps, take nothing but Pictures!
Catch the moment, release the fish!
.................................
Go Fishing!
Leave nothing but Steps, take nothing but Pictures!
Catch the moment, release the fish!
-
- Мнения: 1025
- Регистриран на: Пет Ное 23, 2012 20:28
- Риболов: мухарлък
- Местоположение: София
- дал Браво: 72 пъти
- получил Браво: 154 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Тази тема, колкото и да е хубава, не е добре да се чете от хора с празен стомах... Усещам френската революция в стомаха си!
stancom написа: Иначе и аз се бях замислил за 4x4, но след няколко посещения на Северозапада, вече сериозно се замислям за хиликоптер.
-
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
- Риболов: спининг
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 60 пъти
- получил Браво: 285 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Сельодка под шубой
Наскоро си правихме у дома една също много уважавана салата от Руския традиционен раздел. Подобна е на онази салата-торта няколко страници по-назад, но тази тук е без яйца и обилно е използвано задушено домашно цвекло. Мога да кача и нейната направа в подробности занапред в темата. Сега само ще засиля няколко снимки да видите какъв цвят, каква текстура, каква прелест... Сладникава на вкус и изключително сочна.
Фото със светкавица за по жив цвят.
И снимка, неоразмерена, с повечко пиксели , за да се види отвътре какво чудо е ... какъв цвят с това домашно , сладко, мастилено цвекло... кликнете върху нея.
Поздрави на всички.
Наскоро си правихме у дома една също много уважавана салата от Руския традиционен раздел. Подобна е на онази салата-торта няколко страници по-назад, но тази тук е без яйца и обилно е използвано задушено домашно цвекло. Мога да кача и нейната направа в подробности занапред в темата. Сега само ще засиля няколко снимки да видите какъв цвят, каква текстура, каква прелест... Сладникава на вкус и изключително сочна.
Фото със светкавица за по жив цвят.
И снимка, неоразмерена, с повечко пиксели , за да се види отвътре какво чудо е ... какъв цвят с това домашно , сладко, мастилено цвекло... кликнете върху нея.
Поздрави на всички.
- Д-р Флекс
- Мнения: 8722
- Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
- Местоположение: София
- дал Браво: 1378 пъти
- получил Браво: 423 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Асьо, ако намериш време, напиши моля те рецептата за "сельодка под шубой"...
-
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
- Риболов: спининг
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 60 пъти
- получил Браво: 285 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Към Флекса: Качвам сельодката скоро. Чакам само ми заредят от тази, която е най-близко до истинската.
А сега искам да отклоня вниманието към един уникалез ИЗРОД . Просто не се стърпях да не го снимам и да го публикувам тук.
Аз преброих 17 Е-та. 17 Е-та в скапан, скапаняшки, прост, сандвич. Освен дето почти няма месо а и го обсипали с брутална химия. И за капак, като го облъчиш едно хубаво в микровълновата мърша и готово, първокласен канцероген. Не го възприемам нормално това нещо. Все пак, някъде може да го ядат и деца. Внимавайте какво ядете и винаги , абсолютно винаги прочитайте етикетите, особенно ако ще се консумира и от деца. Ще се обадя на този производител (не че ще постигна нещо) но просто от сърце ще го наплюя, както си знам. Пълен безпредел в хранителната "индустрия".
Поздрави.
А сега искам да отклоня вниманието към един уникалез ИЗРОД . Просто не се стърпях да не го снимам и да го публикувам тук.
Аз преброих 17 Е-та. 17 Е-та в скапан, скапаняшки, прост, сандвич. Освен дето почти няма месо а и го обсипали с брутална химия. И за капак, като го облъчиш едно хубаво в микровълновата мърша и готово, първокласен канцероген. Не го възприемам нормално това нещо. Все пак, някъде може да го ядат и деца. Внимавайте какво ядете и винаги , абсолютно винаги прочитайте етикетите, особенно ако ще се консумира и от деца. Ще се обадя на този производител (не че ще постигна нещо) но просто от сърце ще го наплюя, както си знам. Пълен безпредел в хранителната "индустрия".
Поздрави.
- Doktor-5
- Мнения: 3136
- Регистриран на: Пет Юни 09, 2006 15:16
- Местоположение: гр.Бургас
- дал Браво: 187 пъти
- получил Браво: 71 пъти
- Обратна връзка:
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Приятелю, Е-тата винаги ги е имало, работил съм в месодобивно предприятие. Просто преди не ги изискваха на етикетите.
.....Ако един състезател участва във всички възможни турнири, то рано или късно, по независими от него причини и обстоятелства, все някога става първи....(Киро Джигита)
КСР ВИДРАКС
КСР ВИДРАКС
-
- Мнения: 73
- Регистриран на: Сря Фев 26, 2014 18:03
- Риболов: Spinning
- Местоположение: Пазарджик
- дал Браво: 2 пъти
- получил Браво: 2 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Баси, ми то и грешка има "CHEES", хахаха.
Legenda si bio, legenda ostao
Hrabrosti i postenju primer si postao
Narod ti vjeruje, narod ti se divi.
Hrabrosti i postenju primer si postao
Narod ti vjeruje, narod ti se divi.
-
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
- Риболов: спининг
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 60 пъти
- получил Браво: 285 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Осъзнавам, че Е-тата в днешно време, са като данъците и смърта - неизбежни. Всъщност, за данъците в България, не съм много сигурен. Но като един любител на изпипани сандвичи по риболовни излети, не мога да си обясня и възприема количеството химия заложено в тази никаква питка, при условие, че обикновен домашен сандвич в станиол, трае 5-6 дни в хладилник. Добре, добавете му 2-3 Е-та за да трае 10. Все пак това е евтина закуска. Каква е нуждата от 17 ? Преброявал съм по 10-12 на разни по-скъпи боклуци, но тая евтина мърша да има 17, за мен е потресаващо. Да се дава това на дете е престъпление.Doktor-5 написа:Приятелю, Е-тата винаги ги е имало, работил съм в месодобивно предприятие. Просто преди не ги изискваха на етикетите. :D
Аз докато клекна да сложа един калиев сорбат на киселото ми зеле, какво чудо беше ... мерих с електронна везна до последния милиграм, намалена с една трета от необходимата доза. А тук в една умирисана питка, шляп, 17 химии.
И като стана дума за химия, един съвет от мен. Масова и груба грешка е да се пресича кисело зеле с натриев бензоат. Калиевият сорбат е най-доброто нещо. Поддържа го хрупкаво и свежо до последната зелка.
-
- Мнения: 634
- Регистриран на: Чет Яну 03, 2008 11:23
- Местоположение: София
- дал Браво: 143 пъти
- получил Браво: 8 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Asio написа:Станко имаш го чорбето в скоро време.
Иначе аз днес пекох един неизвестен като вкус за мен ЗВЯР . ФАГРИ му е името ( поне според рибната витрина ) . Супер, супер вкусен изрод. Направо ми се разкапаха лигите докато му осмуквах тлъстата и пълна с месо глава. Препоръчвам на всеки който види това чудовище да го тества . Ей така за кефа . Този екземпляр беще кило и шестстотин , но има и доста по дребни . Като ципурата е но се храни с ракообразни и затова му е така червеникава кожата. Месото обаче се различава от ципурското. Ще го помня дълго време . Поразително вкусен изрод . Напекох го класическата без подправки , за да му усетя по добре вкуса и аромата. Насолих го с морска сол предният ден и на другия го накъпах с домашен кипърски зехтин ама мъжката , направих същото и с картофите (много на едро) и го положих отгоре им. 70 минути на 220 градуса но БЕЗ вентилатор. Бавна и мазна опечка , без агресивен поток от нагорещен въздух. Изтекоха му се хубаво соковете по картофите и стана нещо страаашно на масата. Ето го и батко.
Поет с добро количество бял хубав траминер. Животът е прекрасен.
Поздрави.
Здравей майсторе! Звяра без капак и в предварително загрята фурна ли го печеш? ...И само със сол и зехтин? Моля, да споделиш, ако има още тънкости, че искам да пробвам туй кулинарно чудо!
Поздрави!
-
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
- Риболов: спининг
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 60 пъти
- получил Браво: 285 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
NIKI привет ! Без капак задължително, предварително загрята на 200-220 градуса фурна без вентилатор, защото лично аз обичам да има запечена коричка и леко да хрупа. Да усещам запеченото. Мое лично убеждение също е ,че на сладководните риби зехтин не им отива. Затова сладководните с хубаво олио а соленоводните само с екстра върджински зехтин. 24 часа престой в хладилника подсолено (на вскус) с морска сол и омазано с малко зехтин. Малко казвам защото това фагри си е сочна и средно мазничка риба.
Отделно съм на мнение ,че 2 пъти еднакви картофи трудно може да си купиш. Аз вземам на чувалчета от търговията Български. Отвътре са жълти , "малаени", както им вика бабата. Остава да си намериш едро ФАГРИ , което си е рядка находка. Освен по рибните витрини на МЕТРО никъде другаде не съм го виждал. Това на снимката беше около кило и триста. Мога само да кажа ,че това е една изключително вкусна риба с уникално бяло (като сирене) месо. Засища за много дълъг период от време без да оставя чувство за тежест или подуване. Абе ... уникат е. Ако намериш и опечеш, пусни един фотос.
Отделно съм на мнение ,че 2 пъти еднакви картофи трудно може да си купиш. Аз вземам на чувалчета от търговията Български. Отвътре са жълти , "малаени", както им вика бабата. Остава да си намериш едро ФАГРИ , което си е рядка находка. Освен по рибните витрини на МЕТРО никъде другаде не съм го виждал. Това на снимката беше около кило и триста. Мога само да кажа ,че това е една изключително вкусна риба с уникално бяло (като сирене) месо. Засища за много дълъг период от време без да оставя чувство за тежест или подуване. Абе ... уникат е. Ако намериш и опечеш, пусни един фотос.
-
- Мнения: 634
- Регистриран на: Чет Яну 03, 2008 11:23
- Местоположение: София
- дал Браво: 143 пъти
- получил Браво: 8 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Благодаря за подробния отговор! Мисля, че може да има такава риба в магазин "Солунска риба". В София има няколко такива. По Никулден имаше какви ли не риби, включително и това, което си презентирал по този изключителен начин! Ако сега няма, ще дебна в "Метро". Все някой ден ще уцеля доставка. За снимките - задължително, каквото и да се получи...