Страница 14 от 14

Re: Прясно, рибно и вкусно . . .

Публикувано на: Нед Ное 27, 2016 20:19
от ivopopov
Правил ли с рибни кюфтета? Ако да, може ли рецепта? Аз правих, но ги смесих и със свинска кайма.

Re: Прясно, рибно и вкусно . . .

Публикувано на: Пет Дек 16, 2016 17:42
от bat.galin
То верно , че сега е пости, ама пък и риба не винаги е блажно...:wink:
Поне салатка нещо, а ?

Re: Прясно, рибно и вкусно . . .

Публикувано на: Пет Дек 16, 2016 19:49
от баш майстора
bat.galin написа:То верно , че сега е пости, ама пък и риба не винаги е блажно...:wink:
Поне салатка нещо, а ?
Твой човек се удави...

Re: Прясно, рибно и вкусно . . .

Публикувано на: Съб Дек 17, 2016 9:37
от babydoctor
ivopopov написа:Правил ли с рибни кюфтета? Ако да, може ли рецепта? Аз правих, но ги смесих и със свинска кайма.
Абсолютно задължително, може и сланинка. Между другото най-добри стават от презряната слънчевка. Трябва да се прекарат 2-3 пъти през месомелачката, да обере костите. После лучец, ако е за тиган галета, ако е за скара - яйце...Може и нервозни да се направят, с настъргана люта чушка или пипер...

Re: Прясно, рибно и вкусно . . .

Публикувано на: Нед Дек 18, 2016 9:16
от bat.galin
Зачетох се по-горе за едно вино и си давам сметка, че вече трябва да се е избистрило - това донякъде оправдава затишието в темата...

Re: Прясно, рибно и вкусно . . .

Публикувано на: Съб Дек 24, 2016 10:36
от babydoctor
Да, повече бистро вино, повече мътни глави...Ма кво развитие очакваш бе, Бат, дойде времето на свинското...Е, за УСА-филите, пуешкото...Чакай да се изтрезнее след празниците, тогава ще скочат на леда и ще пражат костуретки, а ние ще мааме пръжки с лук. Весели празници на всички :D

Re: Прясно, рибно и вкусно . . .

Публикувано на: Пон Юни 05, 2017 18:26
от ivopopov
Вече задобрях с кюфтенцата, първият път не се получиха много добре, но днес направих отново и са мега вкусни. :D

Re: Прясно, рибно и вкусно . . .

Публикувано на: Чет Дек 07, 2017 11:30
от Asio
Привет на всички кликващи и не-кликващи върху темата !
Рибарския празник мина чудесно. Да, мавруда е бистър, нищо, че по цвят прилича повече на петролен продукт отколкото на вино. Плющя го само от големи бокали. Напива жестоко и без странични ефекти, освен бели петна в паметта.

По семейна традиция, на масата, силен распер радваше окото и вкусовите рецептори. Всеки е ял и яде распер, но далеко не всеки е ял голям распер, а както не веднъж съм казвал "размера определя вкуса на даден вид риба.." Рибата беше адски вкусна. Използвам възможноста да благодаря на моя брат Иван-Козела, че в мое отсъствие не остави моята кутия с расперския комплект примамки да изсъхне в забвение. Напротив, сътворил ги е грандиозни касапници и смело ще вметна няколко снимки от неговите подвизи и трапезата в късия разказ.


Изображение

Изображение

Ето го и майстора на трофея.
Изображение

Наложи се да я печем при познати в професионален конвектомат, защото нашата фурна не я събра
Изображение

Вътре натикахме хайвера, който си беше част от нея и шепа лук.
Изображение

Следва massacre-стил Козела
Изображение

Снимката е нескопосана и въвежда в заблуждение, но покрай голямата бухалка са риби по кило и половина, две.
Изображение

Тук е кулминацията от всички касапници, които няма да публикувам изцяло. Big-мама 5,600. Не мога да му затворя устата. Скъсва ме от подигравки. Нищо, че я избръмча с моята кутия. Те това ядохме вчера.
Изображение

И за финал специални поздрави за човека, който ми подари тази Рапала, цанена за щуки с крайно нетипична и бавна за распери игра. Интересно ми е дали ще се досети ?
Изображение
Само на Козела може да му хрумне да клати тази "спряла" за распери Рапала и да хване прилична риба. Голям калитко.

Със здраве момчета .

Re: Прясно, рибно и вкусно . . .

Публикувано на: Вто Дек 12, 2017 7:43
от bat.galin
Хубаво е станало, браво.
Специални поздрави и на теб.
пп. ако не бъркам, те тез рапали май бяха две, но не помня другия терминатор да е казвал нещо за нея 8) ;)

Re: Прясно, рибно и вкусно . . .

Публикувано на: Вто Дек 12, 2017 8:13
от quietriot
Asio написа:Привет на всички кликващи и не-кликващи върху темата !
Рибарския празник мина чудесно. Да, мавруда е бистър, нищо, че по цвят прилича повече на петролен продукт отколкото на вино. Плющя го само от големи бокали. Напива жестоко и без странични ефекти, освен бели петна в паметта.

По семейна традиция, на масата, силен распер радваше окото и вкусовите рецептори. Всеки е ял и яде распер, но далеко не всеки е ял голям распер, а както не веднъж съм казвал "размера определя вкуса на даден вид риба.." Рибата беше адски вкусна. Използвам възможноста да благодаря на моя брат Иван-Козела, че в мое отсъствие не остави моята кутия с расперския комплект примамки да изсъхне в забвение. Напротив, сътворил ги е грандиозни касапници и смело ще вметна няколко снимки от неговите подвизи и трапезата в късия разказ.




И за финал специални поздрави за човека, който ми подари тази Рапала, цанена за щуки с крайно нетипична и бавна за распери игра. Интересно ми е дали ще се досети ?
Изображение
Само на Козела може да му хрумне да клати тази "спряла" за распери Рапала и да хване прилична риба. Голям калитко.

Със здраве момчета .
Радвам се да те видя в добро здраве брат , весело посрещане на коледа и нова година ако не се сбараме някъде на теб и семейството ти !

Re: Прясно, рибно и вкусно . . .

Публикувано на: Нед Фев 18, 2018 21:07
от gabiyan
Как се приготвя распер?

Re: Прясно, рибно и вкусно . . .

Публикувано на: Вто Фев 20, 2018 15:41
от babydoctor
Ами...пържи се. Най-добре е по дунавски тертип - овалян в царевично брашно и в свинска мас. После мажеш или топиш в скълцан чесън...

Re: Прясно, рибно и вкусно . . .

Публикувано на: Съб Дек 01, 2018 12:17
от bat.galin
голям глад и тука...

Re: Прясно, рибно и вкусно . . .

Публикувано на: Пет Юли 19, 2019 11:25
от bat.galin
...мра Отглади