Страница 1 от 1

Консултация?

Публикувано на: Пет Фев 05, 2016 0:06
от Златев
Привет!
Днес експериментирах с нова за мен храна, но нещо не ми се получи.
Взех от местния супермаркет охладени гадинки, озаглавени като "лангусти". На лангусти и приличаха, де.
Реших да подходя като към раци. Не установх някакъв начин за предварително изчистване като при щипещите кривчовци, затова само ги измих и ги до розово в подсолена смес бира:вода 2:1 и лющян. След това ги сотирах със зехтин, чесън, малко соев сос и ситно скълцан копър. Стана вкусно, но по-скоро от подправките, отколкото от самите гадинки. Местото сякаш беше леко безвкусно, а и не се отделяше много лесно от черупката.
Моля за съвет как се третират тези "пришълци". Къде са ми пропуските. Аз ли бъркам или това е поредният хибридизиран бройлер?

Re: Консултация?

Публикувано на: Пет Фев 05, 2016 19:41
от Коце
Те никога не са били нещо специално. :)

Re: Консултация?

Публикувано на: Пет Фев 05, 2016 19:55
от Д-р Флекс
Надали е хибрид. Просто са били дълбоко замразявани, преди да попаднат на витрината като "охладени"...Пробвай, ако ти се занимава, след сваряване и изваждане на опашката от черупката, да я запечеш съвсем леко с масло/зехтин/лимон... макар че, за какво да го правиш, ако можеш да купиш незамразявано свинско бонфиле... :D

Re: Консултация?

Публикувано на: Пет Фев 05, 2016 20:40
от Златев
Благодаря! Значи не съм аз кривия! :D :lol:
Просто им липсваще вкусът. Все едно бях направил соеви хапки. Връщам се към класическите скариди! ;)

Re: Консултация?

Публикувано на: Чет Апр 13, 2023 11:53
от alex92
Специално лангустите са най- сполучливи панирани..И пак вкуса е по- интензивен заради самата панировка.