ЕднаПъстърва по гостилничарскиа много добра рецепта.Пробвах вчера
Списък на необходимите продукти:
4 пъстърви
50 г бекон
50 г кашкавал
олио за пържене
черен пипер и сол на вкус
брашно за паниране
за соса:
1 глава лук
2 скилидки чесън
50 мл бяло вино
400 г домати
4–5 стръка магданоз
1 кубче зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
1. Пъстървите се почистват, гръбначната им кост внимателно се отделя, перките се изрязват. Овкусяват се с черен пипер и сол.
2. Нарязаните на лентички бекон и кашкавал се поставят в коремната кухина на рибите. Затварят се и се защипват с клечки за зъби.
3. Всяка от пъстървите се овалва в брашно и се запържва по 2–3 минути в тиган с олио, за да се запечата месото.
4. Лукът се нарязва надребно и се запържва за половин минута. Слага се нарязаният чесън, сипва се виното и се овкусява с кубчето бульон. Запържва се, докато виното се изпари, и се добавят пасираните с магданоза домати.
5. След като доматите кипнат, сместа се излива върху запържените пъстърви. Поставя се в загрята фурна, запича се за 20 минути и се сервира.
PS.Рецептата е Бон Апети.
Рецепта за пъстърва
- Кирил Спасов
- Мнения: 297
- Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 16:47
- Местоположение: Sofia
-
- Мнения: 84
- Регистриран на: Пон Юни 18, 2007 0:16
- Местоположение: Sofia