Рецепта за пъстърва

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
Кирил Спасов
Мнения: 297
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 16:47
Местоположение: Sofia

Рецепта за пъстърва

Мнение от Кирил Спасов »

ЕднаПъстърва по гостилничарскиа много добра рецепта.Пробвах вчера :lol:


Списък на необходимите продукти:

4 пъстърви
50 г бекон
50 г кашкавал
олио за пържене
черен пипер и сол на вкус
брашно за паниране

за соса:
1 глава лук
2 скилидки чесън
50 мл бяло вино
400 г домати
4–5 стръка магданоз
1 кубче зеленчуков бульон


Начин на приготвяне:


1. Пъстървите се почистват, гръбначната им кост внимателно се отделя, перките се изрязват. Овкусяват се с черен пипер и сол.


2. Нарязаните на лентички бекон и кашкавал се поставят в коремната кухина на рибите. Затварят се и се защипват с клечки за зъби.


3. Всяка от пъстървите се овалва в брашно и се запържва по 2–3 минути в тиган с олио, за да се запечата месото.


4. Лукът се нарязва надребно и се запържва за половин минута. Слага се нарязаният чесън, сипва се виното и се овкусява с кубчето бульон. Запържва се, докато виното се изпари, и се добавят пасираните с магданоза домати.


5. След като доматите кипнат, сместа се излива върху запържените пъстърви. Поставя се в загрята фурна, запича се за 20 минути и се сервира.


PS.Рецептата е Бон Апети.
Borislav Haralampiev
Мнения: 84
Регистриран на: Пон Юни 18, 2007 0:16
Местоположение: Sofia

р

Мнение от Borislav Haralampiev »

Звучи интересно.Имам неколко американки сега ще ги правя по твоя начин.
Veronika
Мнения: 71
Регистриран на: Чет Юли 05, 2007 0:05
Местоположение: Варна

Мнение от Veronika »

Яля съм пъстърва по подобен начин.Разликата бе че имаше и манатарки и беше много вкусно.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”