Домашна кухня

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Публикувай отговор
Аватар
Boci
Мнения: 4356
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 104 пъти
получил Браво: 663 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Има, тези порции са само за снимката, количествата са по-големи
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(38)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(8)

Аватар
Boci
Мнения: 4356
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 104 пъти
получил Браво: 663 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Мисо Соба нудълс със скариди
ATTACHMENTS_PIKE
IMG_20190927_131331.jpg
IMG_20190927_131331.jpg (152.38 KiB) Преглеждано 832 пъти
IMG_20190927_131354.jpg
IMG_20190927_131354.jpg (175.84 KiB) Преглеждано 832 пъти
IMG_20190927_131422.jpg
IMG_20190927_131422.jpg (134.03 KiB) Преглеждано 832 пъти
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(38)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(8)

Аватар
Boci
Мнения: 4356
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 104 пъти
получил Браво: 663 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

:fish15:
ATTACHMENTS_PIKE
IMG_20191004_121327.jpg
IMG_20191004_121327.jpg (141.33 KiB) Преглеждано 764 пъти
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(38)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(8)

Аватар
Boci
Мнения: 4356
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 104 пъти
получил Браво: 663 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

:fish15:
ATTACHMENTS_PIKE
IMG_20191004_211642.jpg
IMG_20191004_211642.jpg (135.31 KiB) Преглеждано 717 пъти
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(38)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(8)

Аватар
Boci
Мнения: 4356
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 104 пъти
получил Браво: 663 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Зелник, не съм го правил аз
ATTACHMENTS_PIKE
IMG_20191009_122735.jpg
IMG_20191009_122735.jpg (143.35 KiB) Преглеждано 669 пъти
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(38)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(8)

Аватар
Boci
Мнения: 4356
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 104 пъти
получил Браво: 663 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Свински ушаци на грил
ATTACHMENTS_PIKE
IMG_20191011_215122.jpg
IMG_20191011_215122.jpg (201.23 KiB) Преглеждано 626 пъти
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(38)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(8)

Аватар
Boci
Мнения: 4356
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 104 пъти
получил Браво: 663 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Пиле по императорски
ATTACHMENTS_PIKE
IMG_20191012_205239.jpg
IMG_20191012_205239.jpg (159.94 KiB) Преглеждано 587 пъти
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(38)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(8)

Аватар
te4osoma
Мнения: 1672
Регистриран на: Чет Окт 28, 2010 16:30
Местоположение: ако го кажа,после трябва да ви убия.
дал Браво: 196 пъти
получил Браво: 29 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от te4osoma »

Boci написа:Пиле по императорски
тука ще ми е интересна рецептата :D

Наздраве :tup:
Не се обвързвай с неща от които не можеш да се отървеш за 30 секунди ,когато усетиш жегата зад ъгъла...

Аватар
Boci
Мнения: 4356
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 104 пъти
получил Браво: 663 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Пиле по императорски

https://boci-bg.blogspot.com/2019/03/bl ... 0.html?m=1


Пиле в сладко-кисел сос
https://boci-bg.blogspot.com/2019/04/blog-post.html?m=1
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(38)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(8)

Аватар
Златев
Мнения: 2088
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 652 пъти
получил Браво: 107 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Златев »

Императорското пиле е супер! С някои малки пропуски не се получи крайният резултат, който се очакваше, но рецептата е чудесна и пак беше вкусно.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"

Аватар
Boci
Мнения: 4356
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 104 пъти
получил Браво: 663 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Какви пропуски
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(38)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(8)

Аватар
jagger1
Мнения: 2687
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 12:33
Местоположение: София
дал Браво: 457 пъти
получил Браво: 420 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от jagger1 »

Боци, привет.
1. Какво нишесте използваш за сладко-киселия сос?
2. Не слагаш ли и някаква подправка в соса? Възможни подправки, ако не е тайна. Примерно сусамче, черен пипер или нещо от сорта?

Аватар
Златев
Мнения: 2088
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 652 пъти
получил Браво: 107 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Златев »

Boci написа:Какви пропуски
Прекалих малко с джинджифила. Овен това сложих лимонов сок на пилешкото месо, от което се преувлажни и вместо да се запечата в мазнината се задуши. Запечатвах го в масло, защото зехтинът с който разполагам е твърде лек и не държи на висои температри, от което яденето придобива по-особен вкус. Сложих повече ниешесте и за малко да стане яхния... Забравих за пиперките, а ги бях подготвил. Но като за първи път стана много вкусно.

ПП
Добавих чесън и малко сол при суровото пилешко.
Кашуто стана почти перфектно, като го сипах във вече загрято тиганче на сухо. Слад като леко се позапече, го свалих от котлона и добавих червения пипер, разбърках и след това добавих малко зехтин, върнах го на съвсем слаб котлон с разбъркване за още малко.
На зеленчуците сложих малко черен пипер и къри.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"

Аватар
Boci
Мнения: 4356
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 104 пъти
получил Браво: 663 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

jagger1 написа:Боци, привет.
1. Какво нишесте използваш за сладко-киселия сос?
2. Не слагаш ли и някаква подправка в соса? Възможни подправки, ако не е тайна. Примерно сусамче, черен пипер или нещо от сорта?
Нишестето е закупено от китайски килинарен магазин в СФ. Бяло е на цвят, само това мога да кажа и на етикета пише 100% царевица.

Не слагам подправки в сладко-киселия сос. То в него има само оцет, захар и за цвят доматено пюре или кетчуп. Това е формулата, но винаги всеки може да добави нещо от себе си, спрямо своя вкус. Това е идеята на готвенето - да се експериментира, както в секса, иначе жената бяга при съседа, когато сме за риба.
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(38)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(8)

Аватар
Boci
Мнения: 4356
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 104 пъти
получил Браво: 663 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Златев написа:
Boci написа:Какви пропуски
Прекалих малко с джинджифила. Овен това сложих лимонов сок на пилешкото месо, от което се преувлажни и вместо да се запечата в мазнината се задуши. Запечатвах го в масло, защото зехтинът с който разполагам е твърде лек и не държи на висои температри, от което яденето придобива по-особен вкус. Сложих повече ниешесте и за малко да стане яхния... Забравих за пиперките, а ги бях подготвил. Но като за първи път стана много вкусно.

ПП
Добавих чесън и малко сол при суровото пилешко.
Кашуто стана почти перфектно, като го сипах във вече загрято тиганче на сухо. Слад като леко се позапече, го свалих от котлона и добавих червения пипер, разбърках и след това добавих малко зехтин, върнах го на съвсем слаб котлон с разбъркване за още малко.
На зеленчуците сложих малко черен пипер и къри.
Лимоновият сок не ти го е преовлажнил, просто в пилешкото месо има много вода, сложена от производителя. Месото винаги отделя много вода, но тя се изпарява. Пържи го повече време, докато не остане вода, след това вече започва да хваща загар и за финал се слага соев сос и става супер.

Нишестето го слагай, когато течността в ястието е редуцирана до максимум. Аз го слагам почти накрая, колкото съвсем малкото останал сос да се сгъсти. Но почти няма сос и така се получава глазура.
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(38)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(8)

Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”