Домашна кухня

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Публикувай отговор
Аватар
баш майстора
Мнения: 5824
Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
Риболов: Online
Местоположение: София
дал Браво: 1642 пъти
получил Браво: 1775 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от баш майстора »

Въпреки, че вчерашния гъболов беше насочен към тия гадове :D ...
IMG_20200822_094959-01.jpeg
IMG_20200822_094959-01.jpeg (255.11 KiB) Преглеждано 2074 пъти
... царицата на снощната вечеря беше сърнелата. Панирани в нещо като паста патафри са просто фантазия! :22:
IMG_20200822_203020-01.jpeg
IMG_20200822_203020-01.jpeg (159.92 KiB) Преглеждано 2074 пъти
IMG_20200822_203905-01.jpeg
IMG_20200822_203905-01.jpeg (149.29 KiB) Преглеждано 2074 пъти
IMG_20200822_203939-01.jpeg
IMG_20200822_203939-01.jpeg (158.25 KiB) Преглеждано 2074 пъти
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Чорбата я направих нещо средно между тетевенска саламура и руска Уха. Облизахме си пръстите.
...
IMG_20200826_135454~2.jpg
IMG_20200826_135454~2.jpg (126.18 KiB) Преглеждано 1985 пъти
IMG_20200826_140301~2.jpg
IMG_20200826_140301~2.jpg (204.11 KiB) Преглеждано 1985 пъти
IMG_20200826_141912~2.jpg
IMG_20200826_141912~2.jpg (210.2 KiB) Преглеждано 1985 пъти
IMG_20200826_145946~2.jpg
IMG_20200826_145946~2.jpg (210.47 KiB) Преглеждано 1985 пъти
IMG_20200826_161852~2.jpg
IMG_20200826_161852~2.jpg (256.51 KiB) Преглеждано 1985 пъти
IMG_20200826_143203~2.jpg
IMG_20200826_143203~2.jpg (195.54 KiB) Преглеждано 1984 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Чили кон карне и домашни кюфтета
...
IMG_20200826_111445~2.jpg
IMG_20200826_111445~2.jpg (260.01 KiB) Преглеждано 1982 пъти
IMG_20200825_121804~2.jpg
IMG_20200825_121804~2.jpg (233.07 KiB) Преглеждано 1982 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Банкетката вечер за закриването на риболова. Вярно, не беше гурме, но пък гледката си заслужава.
...
IMG_20200827_201844~2.jpg
IMG_20200827_201844~2.jpg (202.58 KiB) Преглеждано 1981 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Предна заешка ходова част с пресни картофки
...
IMG_20200904_143320~2.jpg
IMG_20200904_143320~2.jpg (265.46 KiB) Преглеждано 1885 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
баш майстора
Мнения: 5824
Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
Риболов: Online
Местоположение: София
дал Браво: 1642 пъти
получил Браво: 1775 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от баш майстора »

Веганско ми е... :22:
IMG_20200910_214526-02.jpeg
IMG_20200910_214526-02.jpeg (141.4 KiB) Преглеждано 1797 пъти
IMG_20200910_214901-01.jpeg
IMG_20200910_214901-01.jpeg (139.2 KiB) Преглеждано 1797 пъти
IMG_20200910_215356-01.jpeg
IMG_20200910_215356-01.jpeg (217.42 KiB) Преглеждано 1797 пъти
IMG_20200910_211637.jpg
IMG_20200910_211637.jpg (93.26 KiB) Преглеждано 1797 пъти
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Свински гулаш
...
IMG_20200913_120843~2.jpg
IMG_20200913_120843~2.jpg (314.63 KiB) Преглеждано 1735 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Сърца с гъби в масло
...
IMG_20200914_212126~2.jpg
IMG_20200914_212126~2.jpg (233.79 KiB) Преглеждано 1664 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Спагети по азиатски със зеленчуци и яйца
...
IMG_20200915_133557~2.jpg
IMG_20200915_133557~2.jpg (310.39 KiB) Преглеждано 1641 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
svil
Мнения: 77
Регистриран на: Сря Юни 21, 2006 16:34
Местоположение: Русе
дал Браво: 40 пъти
получил Браво: 10 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от svil »

Boci написа: Вто Сеп 15, 2020 13:49 Спагети по азиатски със зеленчуци и яйца
Колега, всичко е много апетитно и вкусно, което показваш. Ако мога само да попитам защо спря да поддържаш твоя блог? 50 % от домашната ни кухня вече е от там. Има някой работи, които ги боготворим.
Поздрави.
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Малко е глупаво, но е факт. Преди взизах през лаптопа и там ми беше запаметенна паролата. Лаптопа се развали. През телефона не мога да влезна, нещо не я помня паролата, правих опити, но не успявам. Ще се постарая да оправя нещата, радвам се, че ти харесва. От доста време не съм писал, а трябва да го поддържам
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Направих нова парола, влизам успешно в блога, но не мога да прая никакви промени или да пиша нови теми. Не знам защо се получава така, преди иамх подобен проблем, но не помня как се оправи. Ще публикувам рецептите в старницата си във ФБ и тук.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
svil
Мнения: 77
Регистриран на: Сря Юни 21, 2006 16:34
Местоположение: Русе
дал Браво: 40 пъти
получил Браво: 10 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от svil »

Boci написа: Съб Сеп 26, 2020 11:30 Направих нова парола, влизам успешно в блога, но не мога да прая никакви промени или да пиша нови теми. Не знам защо се получава така, преди иамх подобен проблем, но не помня как се оправи. Ще публикувам рецептите в старницата си във ФБ и тук.
Огромни благодарности и мерси, че отговори. Ще очаквам с нетърпение, а няма и да съм само аз.
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Патешко в гювеч със зеленчуци и портокал

Както е известно птиците, като патица, гъска, фазан или домашно пиле и петел са с жилаво месо и често, дори след продължително готвене месото им си остава такова. Много добър вариант за мен тези птици да се готвят в гювеч в продължение на 3 часа при температура от 180градуса. Важно е да се знае, че гювеча се слага в студена фурна, след което се пуска домакинския уред да работи. В противен случай глинения съд може да се спука. Може да се сложи цяла птица или части от нея. В случая ползвам две патешки бутчета.

Необходими продукти : Патешки бутчета, 7-8 дребни картофа, 7-8 малки моркова, 2 глави лук, 5-6 гъби, 2 ск чесън, 50мл сок от портокал, 50мл бяло вино, 50 мл вода, 20гр масло, розмарин, мащерка, черен пипер, магданоз и сол.

Начин на приготвяне: На дъното на гювеча се редят картофите, морковите и гъбите. Не се режат, а се слагат цели. След това се добавят, разполовени на две, лука и чесъна. Сипват се виното, сока от портокал и водата. Ако нямаме портокал под ръка, вариант е да се сложи и ябълка, разрязана на четвъртинки. Тя също много добре върви на патицата. Слагат се подправките на вкус и накрая подредбата завършва с бутчетата отгоре. Върху тях се слага маслото. Не е нужно повече мазнина, защото патицата ще пусне достатъчно. Вода също не се слага много, понеже всичките зеленчуци ще отделят по малко течност. Накрая гювеча се запечатва с тесто и отива за 3 часа във фурната на 180 градуса. За финал може да се запече на вентилатор за 10 минути. Гозбата се сервира с поръсен ситно нарязан магданоз.
Наздраве!
...
IMG_20200926_092215~2.jpg
IMG_20200926_092215~2.jpg (218.18 KiB) Преглеждано 1401 пъти
IMG_20200926_135746~2.jpg
IMG_20200926_135746~2.jpg (299.23 KiB) Преглеждано 1401 пъти
IMG_20200926_140303~2.jpg
IMG_20200926_140303~2.jpg (290.53 KiB) Преглеждано 1401 пъти
IMG_20200926_140309~2.jpg
IMG_20200926_140309~2.jpg (239.07 KiB) Преглеждано 1401 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Заешка яхния

Ще започна с това, че когато готвя заек не обичам да има кости, а да се консумира само чисто месо. От там се научих и да го обезкостявам. С месото правя задушено заешко на фурна, а с рагуто - яхния.

Необходими продукти: Рагу от един цял заек, 7-8 глави лук, 7-8 моркова, 5-6 гъби, 800мл доматен сок, 2 ск чесън, 30гр масло, целина, магданоз, 1 дафинов лист, червен и черен пипер, мащерка и сол.

Начин на приготвяне: На първо място заешкото рагу се вари на среден огън за 1,5 часа, след това костите се вадят и бульона се прецежда. В същата тенджера, в масло, се запържват зеленчуците, които са ситно нарязани. Дори минавам моркова на ренде. След, като слегнат малко, се налива бульона. Следва да се свали месото от костите и да се прибави към зеленчуците. Слагат се и подправките на вкус. Следва яхнията да се вари още 1 час на среден огън, като по някое време се добавя и доматения сок. При последния етап от готвенето за около 15 мин. капака се маха, огъня се усилва на максимална степен, за да изври малко течността. Яхнията се сервира, поръсена с магданоз.
Наздраве!
...
IMG_20200927_140706~2.jpg
IMG_20200927_140706~2.jpg (189.56 KiB) Преглеждано 1337 пъти
IMG_20200927_144837~2.jpg
IMG_20200927_144837~2.jpg (278.31 KiB) Преглеждано 1337 пъти
IMG_20200927_180430.jpg
IMG_20200927_180430.jpg (150.26 KiB) Преглеждано 1337 пъти
IMG_20200927_174604~2.jpg
IMG_20200927_174604~2.jpg (286.66 KiB) Преглеждано 1337 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”