Boci написа: ↑Вто Сеп 15, 2020 13:49
Спагети по азиатски със зеленчуци и яйца
Колега, всичко е много апетитно и вкусно, което показваш. Ако мога само да попитам защо спря да поддържаш твоя блог? 50 % от домашната ни кухня вече е от там. Има някой работи, които ги боготворим.
Поздрави.
Малко е глупаво, но е факт. Преди взизах през лаптопа и там ми беше запаметенна паролата. Лаптопа се развали. През телефона не мога да влезна, нещо не я помня паролата, правих опити, но не успявам. Ще се постарая да оправя нещата, радвам се, че ти харесва. От доста време не съм писал, а трябва да го поддържам
Направих нова парола, влизам успешно в блога, но не мога да прая никакви промени или да пиша нови теми. Не знам защо се получава така, преди иамх подобен проблем, но не помня как се оправи. Ще публикувам рецептите в старницата си във ФБ и тук.
Boci написа: ↑Съб Сеп 26, 2020 11:30
Направих нова парола, влизам успешно в блога, но не мога да прая никакви промени или да пиша нови теми. Не знам защо се получава така, преди иамх подобен проблем, но не помня как се оправи. Ще публикувам рецептите в старницата си във ФБ и тук.
Огромни благодарности и мерси, че отговори. Ще очаквам с нетърпение, а няма и да съм само аз.
Както е известно птиците, като патица, гъска, фазан или домашно пиле и петел са с жилаво месо и често, дори след продължително готвене месото им си остава такова. Много добър вариант за мен тези птици да се готвят в гювеч в продължение на 3 часа при температура от 180градуса. Важно е да се знае, че гювеча се слага в студена фурна, след което се пуска домакинския уред да работи. В противен случай глинения съд може да се спука. Може да се сложи цяла птица или части от нея. В случая ползвам две патешки бутчета.
Необходими продукти : Патешки бутчета, 7-8 дребни картофа, 7-8 малки моркова, 2 глави лук, 5-6 гъби, 2 ск чесън, 50мл сок от портокал, 50мл бяло вино, 50 мл вода, 20гр масло, розмарин, мащерка, черен пипер, магданоз и сол.
Начин на приготвяне: На дъното на гювеча се редят картофите, морковите и гъбите. Не се режат, а се слагат цели. След това се добавят, разполовени на две, лука и чесъна. Сипват се виното, сока от портокал и водата. Ако нямаме портокал под ръка, вариант е да се сложи и ябълка, разрязана на четвъртинки. Тя също много добре върви на патицата. Слагат се подправките на вкус и накрая подредбата завършва с бутчетата отгоре. Върху тях се слага маслото. Не е нужно повече мазнина, защото патицата ще пусне достатъчно. Вода също не се слага много, понеже всичките зеленчуци ще отделят по малко течност. Накрая гювеча се запечатва с тесто и отива за 3 часа във фурната на 180 градуса. За финал може да се запече на вентилатор за 10 минути. Гозбата се сервира с поръсен ситно нарязан магданоз.
Наздраве!
...
IMG_20200926_092215~2.jpg (218.18 KiB) Преглеждано 1400 пъти
IMG_20200926_135746~2.jpg (299.23 KiB) Преглеждано 1400 пъти
IMG_20200926_140303~2.jpg (290.53 KiB) Преглеждано 1400 пъти
IMG_20200926_140309~2.jpg (239.07 KiB) Преглеждано 1400 пъти
Ще започна с това, че когато готвя заек не обичам да има кости, а да се консумира само чисто месо. От там се научих и да го обезкостявам. С месото правя задушено заешко на фурна, а с рагуто - яхния.
Необходими продукти: Рагу от един цял заек, 7-8 глави лук, 7-8 моркова, 5-6 гъби, 800мл доматен сок, 2 ск чесън, 30гр масло, целина, магданоз, 1 дафинов лист, червен и черен пипер, мащерка и сол.
Начин на приготвяне: На първо място заешкото рагу се вари на среден огън за 1,5 часа, след това костите се вадят и бульона се прецежда. В същата тенджера, в масло, се запържват зеленчуците, които са ситно нарязани. Дори минавам моркова на ренде. След, като слегнат малко, се налива бульона. Следва да се свали месото от костите и да се прибави към зеленчуците. Слагат се и подправките на вкус. Следва яхнията да се вари още 1 час на среден огън, като по някое време се добавя и доматения сок. При последния етап от готвенето за около 15 мин. капака се маха, огъня се усилва на максимална степен, за да изври малко течността. Яхнията се сервира, поръсена с магданоз.
Наздраве!
...
IMG_20200927_140706~2.jpg (189.56 KiB) Преглеждано 1336 пъти
IMG_20200927_144837~2.jpg (278.31 KiB) Преглеждано 1336 пъти
IMG_20200927_180430.jpg (150.26 KiB) Преглеждано 1336 пъти
IMG_20200927_174604~2.jpg (286.66 KiB) Преглеждано 1336 пъти