Домашна кухня
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
- ...
-
- IMG_20201207_205851~2.jpg (148.38 KiB) Преглеждано 1144 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Патешко магре с нудли
- ...
-
- IMG_20201209_205857~2.jpg (228.21 KiB) Преглеждано 1069 пъти
-
- IMG_20201209_210222~2.jpg (240.86 KiB) Преглеждано 1069 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- баш майстора
- Мнения: 5824
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1642 пъти
- получил Браво: 1775 пъти
Re: Домашна кухня
На "милото" му подарили от фирмата онлайн курс по правене на коледни мъфини. Лошо нема, ама аз си чакам кифтетата с бел сос от неуспешна майонеза...
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- баш майстора
- Мнения: 5824
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1642 пъти
- получил Браво: 1775 пъти
Re: Домашна кухня
Свинщина, пълна свинщина!
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
- ...
-
- IMG_20201213_200029~2.jpg (228.44 KiB) Преглеждано 888 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Много хубава пече тази тава. Хем е крехко, хем сочно. Трябваше да е патица, но следващия път.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Родопски пататник
Това е едно уникално българско ястие, приготвяно от векове от нашите прародители и е типично за Родопите. Прави се много лесно и има десетки варианти на рецепти, като мисля, че моята е една от най-вкусните. Препоръчвам ви да я пробвате!
Необходими продукти:
1кг картофи
100гр сирене
6 яйца
30гр масло
чубрица
риган
индийско орехче
копър
сол
зехтин
Начин на приготвяне:
Картофите се минават на едро ренде. В купа се разбиват яйцата, маслото и сиренето. Към тях се прибавят картофите и подправките на вкус, без копъра. Той си поръсва накрая върху пататника. Ключовата съставка за уникалния вкус на тази рецепта е индийското орехче, но не бива да се прекалява с него. Всичко се омесва много добре, като в последствие се изсипва в подходяща тава, покрита с хартия за печене. Самата хартия е добре леко да се намазни със зехтин. Пече се на 180градуса около 50 мин. Накрая пататника се запича за още 10 минути, като се маже отгоре с малко масло за образуване на приятна коричка.
Това е едно уникално българско ястие, приготвяно от векове от нашите прародители и е типично за Родопите. Прави се много лесно и има десетки варианти на рецепти, като мисля, че моята е една от най-вкусните. Препоръчвам ви да я пробвате!
Необходими продукти:
1кг картофи
100гр сирене
6 яйца
30гр масло
чубрица
риган
индийско орехче
копър
сол
зехтин
Начин на приготвяне:
Картофите се минават на едро ренде. В купа се разбиват яйцата, маслото и сиренето. Към тях се прибавят картофите и подправките на вкус, без копъра. Той си поръсва накрая върху пататника. Ключовата съставка за уникалния вкус на тази рецепта е индийското орехче, но не бива да се прекалява с него. Всичко се омесва много добре, като в последствие се изсипва в подходяща тава, покрита с хартия за печене. Самата хартия е добре леко да се намазни със зехтин. Пече се на 180градуса около 50 мин. Накрая пататника се запича за още 10 минути, като се маже отгоре с малко масло за образуване на приятна коричка.
- ...
-
- IMG_20201214_133626~2.jpg (271.79 KiB) Преглеждано 812 пъти
-
- IMG_20201214_133729~2.jpg (304.68 KiB) Преглеждано 812 пъти
-
- IMG_20201214_133808~2.jpg (229.42 KiB) Преглеждано 812 пъти
-
- IMG_20201214_134113~2.jpg (194.32 KiB) Преглеждано 812 пъти
-
- IMG_20201214_134119~2.jpg (197.74 KiB) Преглеждано 812 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- баш майстора
- Мнения: 5824
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1642 пъти
- получил Браво: 1775 пъти
Re: Домашна кухня
А къде ти е джоджена бе, младешшш?!?!
Аз го правя с кори, опитвал съм много други варианти, но определено с кори най-ми харесва. Има и още една "фатка" - малко фиде. Прибавя се в плънката за да обере излишната влага от картофите, особено ако са пресни, защото в противен случай корите омекват и не стават хрупкави. В крайния резултат по никакъв начин не може да се разбере, че въобще го е имало. Тоя чалъм го знам от Светла от вила Орлица в Буйново - Господ здраве да й дава, че ме научи на тая рецепта преди около 15 години.
Аз го правя с кори, опитвал съм много други варианти, но определено с кори най-ми харесва. Има и още една "фатка" - малко фиде. Прибавя се в плънката за да обере излишната влага от картофите, особено ако са пресни, защото в противен случай корите омекват и не стават хрупкави. В крайния резултат по никакъв начин не може да се разбере, че въобще го е имало. Тоя чалъм го знам от Светла от вила Орлица в Буйново - Господ здраве да й дава, че ме научи на тая рецепта преди около 15 години.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Не го харесвам с джоджан, това е моята версия на пататник.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
"Тула", Странджански дядо и Петрохан. И трите са хубави, така че си заслужава да се правят
- ...
-
- IMG_20201214_124725.jpg (191.46 KiB) Преглеждано 776 пъти
-
- IMG_20201214_201217~2.jpg (174.63 KiB) Преглеждано 776 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Pike
- Домакинът
- Мнения: 4543
- Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
- Риболов: Спининг фен.
- Местоположение: София
- дал Браво: 4479 пъти
- получил Браво: 246 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашна кухня
Ейй, много обичам пататник, ще я пробвам таз рецепта
Ето една бърза вечеря от мен:
- 2 свински бонфилета
марината:
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- чесън на прах или гранули
- лют червен пипер
- мащерка
- кимион
Натърквате бонфилета със зехтин, после с микса от подправки, увивате във фолио и ги оставете за 24 часа.
На другия ден в силно загрята тиган с масло ги запечатвате от всички страни за около десети минути. Прехвърляте в тава, сипвате малко бира в тигана да я изплакнете и поливате филетата, и ги мятате в предварително загрята на 190 градуса фурна. Пече се общо 20 минути, като 5 минути преди финала им слагате по някое резънче кашкавал и връщате да се доопече.
Така изглеждат след запечатката: А така, като да готови: За гарнитура едни вкусни пекани картофи
Ай наздраве
Ето една бърза вечеря от мен:
- 2 свински бонфилета
марината:
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- чесън на прах или гранули
- лют червен пипер
- мащерка
- кимион
Натърквате бонфилета със зехтин, после с микса от подправки, увивате във фолио и ги оставете за 24 часа.
На другия ден в силно загрята тиган с масло ги запечатвате от всички страни за около десети минути. Прехвърляте в тава, сипвате малко бира в тигана да я изплакнете и поливате филетата, и ги мятате в предварително загрята на 190 градуса фурна. Пече се общо 20 минути, като 5 минути преди финала им слагате по някое резънче кашкавал и връщате да се доопече.
Така изглеждат след запечатката: А така, като да готови: За гарнитура едни вкусни пекани картофи
Ай наздраве
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Бабите в готварските групи ми се скараха, даже получих и смъртни заплахи, че нямало такъв пататник.
Човек трябва да експериментира, но как да им го обясниш на хора, които готвят едни и същи манджи от 50години и не са мръднали нито веднъж нито вляво, нито вдясно. Смешно е, ама не мога да се боря с вятърни мелници. Винаги трябва да се пробва нещо ново, понякога резултата е изумителен.
Човек трябва да експериментира, но как да им го обясниш на хора, които готвят едни и същи манджи от 50години и не са мръднали нито веднъж нито вляво, нито вдясно. Смешно е, ама не мога да се боря с вятърни мелници. Винаги трябва да се пробва нещо ново, понякога резултата е изумителен.
Последно промяна от Boci на Пон Дек 14, 2020 23:57, променено общо 1 път.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- баш майстора
- Мнения: 5824
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1642 пъти
- получил Браво: 1775 пъти
Re: Домашна кухня
Е как без джоджен бе, бате?!?
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."