Домашна кухня
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Магре, овкусено с портокал, мащерка, сол и черен пипер. Степен на изпичане мидиъм-реар
- ...
-
- IMG_20210907_204107~2.jpg (323.67 KiB) Преглеждано 1392 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Кюфтета по чирпански
за кюфтетата:
500гр кайма
1 яйце
2 филии хляб
галета
лук
магданоз
черен пипер
кориандър
кимион
за соса:
1гл лук
2 чушки (червена и зелена)
2 картофа
400гр доматен сок
целина
червен пипер
чубрица
сол
зехтин/олио
За направата на кюфтетата каймата се овкусява с подправките на вкус, към нея се добавят 1 яйце, рендосана глава лук, магданоз и филиите хляб(без корите), които са накиснати във вода и в последствие отцедени.
В подходяща тенджера, чието дъно е покрито с мазнина (олио/зехтин) се пържат кюфтета (оваляни добре в галета) за около по 1 минута на страна. След, което се вадят и се слагат на кухненска хартия настрана.
Следва направата на соса. В същата тенджера се запържва наситената глава лук и нарязаните на ситно чушки. Може да се ползва същата мазнина, в която сме пържили кюфтетата, но ако има загоряло по-добре е да се смени с нова. И така, след като зеленчуците се позапържат се сипва вода, доматения сок и картофите, нарязани на едри кубчета. Добавят се подправките за соса. След около 10 минути се слагат и кюфтенцата. Капака се затваря и гозбата се готви до готовност. Сервира се с поръсен отгоре магданоз. Наздраве и лек ден!
за кюфтетата:
500гр кайма
1 яйце
2 филии хляб
галета
лук
магданоз
черен пипер
кориандър
кимион
за соса:
1гл лук
2 чушки (червена и зелена)
2 картофа
400гр доматен сок
целина
червен пипер
чубрица
сол
зехтин/олио
За направата на кюфтетата каймата се овкусява с подправките на вкус, към нея се добавят 1 яйце, рендосана глава лук, магданоз и филиите хляб(без корите), които са накиснати във вода и в последствие отцедени.
В подходяща тенджера, чието дъно е покрито с мазнина (олио/зехтин) се пържат кюфтета (оваляни добре в галета) за около по 1 минута на страна. След, което се вадят и се слагат на кухненска хартия настрана.
Следва направата на соса. В същата тенджера се запържва наситената глава лук и нарязаните на ситно чушки. Може да се ползва същата мазнина, в която сме пържили кюфтетата, но ако има загоряло по-добре е да се смени с нова. И така, след като зеленчуците се позапържат се сипва вода, доматения сок и картофите, нарязани на едри кубчета. Добавят се подправките за соса. След около 10 минути се слагат и кюфтенцата. Капака се затваря и гозбата се готви до готовност. Сервира се с поръсен отгоре магданоз. Наздраве и лек ден!
- ...
-
- IMG_20210909_125103~2.jpg (389.31 KiB) Преглеждано 1332 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Pike
- Домакинът
- Мнения: 4543
- Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
- Риболов: Спининг фен.
- Местоположение: София
- дал Браво: 4479 пъти
- получил Браво: 246 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашна кухня
Едно домашно халапеньо от мен
Тъкмо за са бране ... Набрах 900 грама ... И нарязваме на шайби ... Пълним плътно в 4 буркана (част от чушките си оставих за прясна консумация) Забъркваме маринатата, пълним и обръщаме ... Ето и маринатата, сметната за 4 буркана ...
- чушки, около 800 грама
- вода 360 мл.
- бял винен оцет 300 мл.
- сол 60 гр.
- захар 50 гр.
- чесън 5-6 скилидки
- риган 1 чаена лъжичка
Маринатата я кипвате на котлон и сипвате по бурканите. Може да се сложи и синап, ще го направя на следващата доза.
Тъкмо за са бране ... Набрах 900 грама ... И нарязваме на шайби ... Пълним плътно в 4 буркана (част от чушките си оставих за прясна консумация) Забъркваме маринатата, пълним и обръщаме ... Ето и маринатата, сметната за 4 буркана ...
- чушки, около 800 грама
- вода 360 мл.
- бял винен оцет 300 мл.
- сол 60 гр.
- захар 50 гр.
- чесън 5-6 скилидки
- риган 1 чаена лъжичка
Маринатата я кипвате на котлон и сипвате по бурканите. Може да се сложи и синап, ще го направя на следващата доза.
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Браво, имат и сладка нотка на вкус
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Soafraid
- Мнения: 199
- Регистриран на: Вто Фев 26, 2019 20:18
- Риболов: Spinning
- дал Браво: 856 пъти
- получил Браво: 537 пъти
Re: Домашна кухня
Имах малко гости от морето, които са решили, че и аз съм човек да опитам морска рибка. Наздраве!
Има истина по-добра от лъжата, но и лъжа по-добра от истината!!!
- баш майстора
- Мнения: 5824
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1642 пъти
- получил Браво: 1775 пъти
Re: Домашна кухня
Къй тоз пражен каракут/таран в гивече?
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Soafraid
- Мнения: 199
- Регистриран на: Вто Фев 26, 2019 20:18
- Риболов: Spinning
- дал Браво: 856 пъти
- получил Браво: 537 пъти
Re: Домашна кухня
Страшна работа, донесоха ми го без глави, ако опашката не беше жълта и тялото синьо-сивеникаво никога нямаше да знам, че ям сафрид па за гивеча, аз много обичам тез троянски джунджурии, ама детето ми счупи баш баш тавата за такива снимки, затва ръгнах в гивеча
Наздраве
Има истина по-добра от лъжата, но и лъжа по-добра от истината!!!
- баш майстора
- Мнения: 5824
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1642 пъти
- получил Браво: 1775 пъти
Re: Домашна кухня
Грам не ми мяза на сафриТ, ама кво разбирам аз... Наздраве!
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Soafraid
- Мнения: 199
- Регистриран на: Вто Фев 26, 2019 20:18
- Риболов: Spinning
- дал Браво: 856 пъти
- получил Браво: 537 пъти
Re: Домашна кухня
Не сме за риби ние, та си направихме една вечеря от свинско. Няма по вкусно от свинското или пилешкото на скара за нас.
Марината от предната вечер, която включва сок от един лимон, пушен червен пипер, черен пипер, горчица, соев сос и олио. Всичко е до индивидуалния вкус на човека.
Наздраве, колеги!
Марината от предната вечер, която включва сок от един лимон, пушен червен пипер, черен пипер, горчица, соев сос и олио. Всичко е до индивидуалния вкус на човека.
Наздраве, колеги!
Има истина по-добра от лъжата, но и лъжа по-добра от истината!!!
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Малко тиквички
- ...
-
- IMG_20210916_123415_1~2.jpg (489.76 KiB) Преглеждано 1130 пъти
-
- IMG_20210916_123421_1~2.jpg (407.78 KiB) Преглеждано 1130 пъти
-
- IMG_20210916_123354~2.jpg (392.79 KiB) Преглеждано 1130 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
-
- Мнения: 673
- Регистриран на: Нед Сеп 03, 2006 20:35
- Местоположение: София
- дал Браво: 22 пъти
- получил Браво: 357 пъти
Re: Домашна кухня
Снощи сглобихме вечерята - свински гърди, няколко картофа, бамя, лук, чесън, бира и осолена сланина за капак.
И една за наздраве
-
- Мнения: 673
- Регистриран на: Нед Сеп 03, 2006 20:35
- Местоположение: София
- дал Браво: 22 пъти
- получил Браво: 357 пъти
Re: Домашна кухня
Обикновено такива завъртяни си ги правя с една цел - мезе за ракията.
Също така, обикновено това ми е и вечерята
Също така, обикновено това ми е и вечерята
- баш майстора
- Мнения: 5824
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1642 пъти
- получил Браво: 1775 пъти
Re: Домашна кухня
Тряя са яде!
Октопод на скара, салата с печено козе сирене, патладжан и домат, скариди на тиган с бяло вино, чесън и домат, брускети със сьоНга, домат, пресен лук и каперси и фалшив хайвер от грис и хумус.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."