Страница 12 от 72
Re: Домашни мезета
Публикувано на: Чет Юни 27, 2019 15:49
от Boci
Re: Домашни мезета
Публикувано на: Съб Юни 29, 2019 21:40
от Boci
Нека ни е зле
Re: Домашни мезета
Публикувано на: Нед Юни 30, 2019 9:14
от Boci
Re: Домашни мезета
Публикувано на: Нед Юни 30, 2019 15:26
от Златев
Студено пушене?
Re: Домашни мезета
Публикувано на: Нед Юни 30, 2019 15:55
от Boci
Чироз. От платиката стават уникални чирози.
Re: Домашни мезета
Публикувано на: Пон Юли 01, 2019 7:01
от Златев
С едра бабушка сме пробвали, наистина страшна работа
Re: Домашни мезета
Публикувано на: Пон Юли 01, 2019 8:01
от Boci
Руският чироз Вобла се прави от бабушка, също отличен
Re: Домашни мезета
Публикувано на: Пон Юли 01, 2019 14:32
от milo69
Boci написа:
каква е технологията?
Re: Домашни мезета
Публикувано на: Пон Юли 01, 2019 16:30
от Boci
Налагам рибите с морска сол за около 30 часа, след което ги обезсолявам за 12 часа, като ги слагам в подходящ съд само с вода. Може да не се обезсоляват, но за моя вкус така стават прекалено солени.
Re: Домашни мезета
Публикувано на: Пон Юли 01, 2019 21:12
от Младен
А колко време е необходимо да съхнат след като се махнат от солта и се обезсолят?И при каква температура?
Re: Домашни мезета
Публикувано на: Пон Юли 01, 2019 23:27
от Boci
Уклеят става за 3-4 дни, платиката за 7-10 дни. Температура от 25+ градуса. Важно е да е сухо и да не вали - ниска влажност на въздуха.
За чироз от платики са нужни риби с тегло над 700 гр.
Re: Домашни мезета
Публикувано на: Пет Юли 05, 2019 10:22
от dankata
Вратле, месец и половина сушене и почти 5 месеца доузряване. Вкусът е
Re: Домашни мезета
Публикувано на: Пет Юли 05, 2019 14:23
от Boci
Кажи как го правиш? 6 месеца какво го държи да не се развали?
Re: Домашни мезета
Публикувано на: Пет Юли 05, 2019 15:53
от dankata
https://drive.google.com/drive/folders/ ... cf50y0L0hF
Рецептата за Копаница. След като изсъхне го вакуумирам и го държа в хладилник.
Re: Домашни мезета
Публикувано на: Пет Юли 05, 2019 16:59
от Boci