Страница 14 от 72

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Нед Авг 11, 2019 21:10
от Boci
Тази вечер започна така

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Нед Авг 11, 2019 21:40
от Boci
Когато си на язовира и има домашно филе и биричка, какво му трябва повече на човек

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Сря Авг 21, 2019 15:00
от Boci
:fish1:

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Сря Авг 21, 2019 15:02
от Boci
:11:

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Пет Авг 23, 2019 23:39
от Boci
:22:

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Съб Авг 24, 2019 2:00
от dankata
Това повръщано от къртица ли е бре или тестикули в торба :lol:

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Съб Авг 24, 2019 7:06
от Boci
Да

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Нед Авг 25, 2019 16:42
от Boci
Кюфтета от червена леща

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Вто Авг 27, 2019 21:32
от Драго
Boci написа:По повод Уха-та вече двама приятели правят и на тях им харесва
Днес направих но със скумрия и филе сьомга поради липсата на костур в региона. Смених и бахара с малко целина и накрая добавих и дивисил. Получи се повече от отлично при положение, че за пръв път в живота си готвя супа.

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Сря Авг 28, 2019 9:42
от Boci
Трябва да пробваш с костур, 5-6 риби по 100 гр са достатъчни за 3 л чорба. Бульонът е уникален. Не пренебрегвай бахара и за мен беше малко странно да се слага бахар и дафинов лист в рибена чорба, но се получава добре. Все пак това е вековна традиция в Русия.

За мен истината в рибената чорба е да не се прекалява с количеството подправки. Има един колега дето я правеше вкусна, но след това винаги имах киселини. Слагаше по 1-2 супени лъжици от всички подправки, аз слагам по една щипка.


Това са продуктите

костури (около 1-1,5 кг)
3-4 картофа
1 морков
1 глава лук
копър (стъблата)
магданоз (листата)
1 дафинов лист
целина
черен пипер
лют пипер
3-4 зрънца бахар
сол
зехтин

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Сря Авг 28, 2019 9:55
от баш майстора
Boci написа:За мен истината в рибената чорба е да не се прекалява с количеството подправки.
Това важи за всяко ястие! Обичам пикантна и добре овкусена храна, но ненавиждам манджи, в които от много подправки не можеш да усетиш вкуса на продуктите, от които са сготвени.

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Сря Авг 28, 2019 11:32
от Boci
Точно, хората, които слагат прекалено много подправки целят да притапят аромата на риба в рибената чорба. Така си го обяснявам аз, иначе не виждам защо е нужно да се сипва на богато девисил и целина, които по принцип са силни подправки и трябва да се слага от тях по малко.

Конкретният случай, на който съм присъствал е в тенджера 5л с 4л течност вътре да се слагат общо 3 супени лъжици от двете и после защо ме боли корема и имам киселини. Затова много хора не обичат рибена чорба, защото като опиташ нещо такова, не повтаряш.

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Сря Авг 28, 2019 13:18
от Boci
За всички фенове на италианската кухня

Aglio e olio

Re: Домашна кухня

Публикувано на: Пет Авг 30, 2019 15:53
от Boci
Melanzane alla Parmigiana (Патладжан пармиджана)

Re: Домашна кухня

Публикувано на: Съб Авг 31, 2019 15:07
от Boci
Качо е Пепе с миди (Cacio e pepe con le cozze)

Пастата на римляните