Щука?
- chirusa_bg
- Мнения: 848
- Регистриран на: Сря Фев 16, 2005 12:58
- Местоположение: Sofia
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
- wertus
- Мнения: 2788
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 22:04
- Риболов: риболов с изкуствени примамки
- Местоположение: Oldenburg, Deutschland
- дал Браво: 53 пъти
- получил Браво: 76 пъти
Я бързо питай жената за тоз чуден сос, че ми потекаха лигите, и се сетих че у фризера имам една 2.5кг.cecko написа:Няма я сега жената да каже рецептата за соса, но беше некво френско чудо с много бяло вино и чесън и колиандър.
"Мне, просто живота е кратък, и всеки миг удоволствие трее се консумира в цялятя му пълнота. Седиш си на чардака уморен от деня, а пред теб тече чиста, спокойна река... :D"- Чичо Док
Колеги,щуката единствено и само панирана,в противен случай губим прекрасните и качества!.Понеже цялото и месо е еднородно-няма мазни места се реже на 4 или 6 квадратни парчета(маха се средната кост) по дължина,овалва се в бирено пане и 3-4 мин. на силно нагорещено олио-от вън хваща златиста коричка,а от вътре става сочно и крехко.Ако се пържи без да се панира става сухо.
Въпреки това-всичко зависи от индивидуалните предпочитания на всеки,но..опитайте и така
..Между другото-къде ги хващате тези щуки?..Аз вече близо 2г. не съм хващал-преди ходех на р.Стряма-сега там няма вода,съответно и щуки,или пък са много малки-по 400-500гр.
Въпреки това-всичко зависи от индивидуалните предпочитания на всеки,но..опитайте и така
..Между другото-къде ги хващате тези щуки?..Аз вече близо 2г. не съм хващал-преди ходех на р.Стряма-сега там няма вода,съответно и щуки,или пък са много малки-по 400-500гр.
- Stefko
- Мнения: 1363
- Регистриран на: Нед Май 29, 2005 9:31
- Местоположение: София/Видин/
- дал Браво: 30 пъти
- получил Браво: 45 пъти
Изчистваш рибата, махаш гръбнак, глава, перки и кожата (демек одираш я ). Остават едни чудни филета, които нарязваш на подходящи по размер парченца и панираш.
Отделно изчакваш Цецко да пусне информация за френското сосче (много е добро, макар и аз в момента да не се сещам точно рецептата) и го забъркваш като притурка към панираната щука. Получава се малка фантазия, след която домочадието трудно ще те остави да си релийзър за дълго време
Ако Цецко се забави много, а на теб вече ти текат лигите предлагаме по-прост вариант на сосче за панирана хищна риба:
Една или 2 опаковки майонеза (в зависимост от броя хора и количеството риба) разбъркваш със сока на съотв. 1/2 или 1 лимон (приблизително). Подправяш със солчица и задължително слагаш 3-4 скилидки чесън. Можеш да добавиш и съвсем ситно нарязан магданоз. Изпробвал съм го - много бирица поема, въпреки киселия привкус
Внимавай все пак с лимоновия сок Слагай по малко и пробвай от време на време за да не овапцаш нещата
Айде, че се окапах и аз вече
Отделно изчакваш Цецко да пусне информация за френското сосче (много е добро, макар и аз в момента да не се сещам точно рецептата) и го забъркваш като притурка към панираната щука. Получава се малка фантазия, след която домочадието трудно ще те остави да си релийзър за дълго време
Ако Цецко се забави много, а на теб вече ти текат лигите предлагаме по-прост вариант на сосче за панирана хищна риба:
Една или 2 опаковки майонеза (в зависимост от броя хора и количеството риба) разбъркваш със сока на съотв. 1/2 или 1 лимон (приблизително). Подправяш със солчица и задължително слагаш 3-4 скилидки чесън. Можеш да добавиш и съвсем ситно нарязан магданоз. Изпробвал съм го - много бирица поема, въпреки киселия привкус
Внимавай все пак с лимоновия сок Слагай по малко и пробвай от време на време за да не овапцаш нещата
Айде, че се окапах и аз вече
Не задавай въпроси, на които не си готов да научиш отговорите!
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Е, това вече е приказка А щуката става много добра и запечена с масълце във фолио, след това - пак сосче.Росен написа: няколко лъжици кисело мляко, малко горчица и ситно нарязан копър...
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
- chirusa_bg
- Мнения: 848
- Регистриран на: Сря Фев 16, 2005 12:58
- Местоположение: Sofia