Сельодка

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Мнение от babydoctor »

Е кажи точно къде, разфасовка, цена - не си я яж сам :D :D :D
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Snake
Мнения: 408
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 18:07
Обратна връзка:

Мнение от Snake »

В Халите - има щанд Морски Свят. Тази сельодка е в синя опаковка - 5 лева.
AS LONG AS THERE ARE FISH
Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Мнение от babydoctor »

Мерси, отивам :D
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Snake
Мнения: 408
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 18:07
Обратна връзка:

Мнение от Snake »

Пробва ли я ?
AS LONG AS THERE ARE FISH
bobsana
Мнения: 602
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 10:25
Местоположение: Sofia

Мнение от bobsana »

ПИСНА МИ ОТ ВАС! ВЕЧЕ НЕ МОГА ДА СИ ВЪРША МЪЖКАТА РАБОТА
Аватар
Иво
Мнения: 908
Регистриран на: Съб Дек 18, 2004 12:50

Мнение от Иво »

ХАХАХА ЧРЕВОУГОДНИЦИИИИИ! Оставете човека! :lol: :lol: :lol:

Щом и аз почнах да разглеждам щандовете ,... ясна е работата! :wink: :lol: :lol:
Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Мнение от babydoctor »

Иво написа:ХАХАХА ЧРЕВОУГОДНИЦИИИИИ! Оставете човека! :lol: :lol: :lol:

Щом и аз почнах да разглеждам щандовете ,... ясна е работата! :wink: :lol: :lol:
Що бе, на голо ли да пиеме, това и рашъните ни го праят :D :D :D Аз като казах "отивам" имах пред вид, че изпратих жената - като го опитам, ще докладвам. :D
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Snake
Мнения: 408
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 18:07
Обратна връзка:

Мнение от Snake »

babydoctor написа: Аз като казах "отивам" имах пред вид, че изпратих жената ....
:lol: :lol: :lol:
AS LONG AS THERE ARE FISH
Аватар
Иво
Мнения: 908
Регистриран на: Съб Дек 18, 2004 12:50

Мнение от Иво »

Snake написа:
babydoctor написа: Аз като казах "отивам" имах пред вид, че изпратих жената ....
:lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: голем образ си докторе!
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

Oh, блазя ви, в Габрово такива екстри няма, някакви сурогати само в Билата и ЦБА... трябва да се самозадоволяваме...:(
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Гост

Мнение от Гост »

Мунчо написа:... трябва да се самозадоволяваме...:(
Ама поне имате къде :D Ела тук да видиш на Панчарево или Чепинци какво самозадоволяване е настанало :D :D :D
Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Мнение от babydoctor »

Да се...в госта :oops:
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

Anonymous написа:
Мунчо написа:... трябва да се самозадоволяваме...:(
Ама поне имате къде :D Ела тук да видиш на Панчарево или Чепинци какво самозадоволяване е настанало :D :D :D
:)
чрез самозадоволяване към прогрес...:):):)
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Мнение от babydoctor »

Браво, Снейк, велик си - страхотно мезе. За останалите - струва 5.19, 300 грама. Приготвихме си я с малко копър и лимонче отгоре, стигна да си мезиме петък, събота, че и в неделя /е, и салатка имаше/. Но такава сельодка до сега не съм ял. :D :D :D
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Аватар
Поморийския
Мнения: 348
Регистриран на: Вто Апр 01, 2008 16:50
Местоположение: Поморие Чикаго
получил Браво: 1 път

Re:

Мнение от Поморийския »

nikki написа:В наши води представител на херингите е карагьозът /дунавска скумрия/.
Рибата се почиства от люспите и вътрешностите,но главата се оставя.
Приготвяш саламура в съотношение една част морска сол /шест части вода и заливаш рибата.След 12 часа сменяш саламурата с нова.Изчакваш още 12 часа и ако саламурата е още кървава потретваш процедурата.
На следващия етап в подходящ съд/да не метален/ насипваш морска сол докато се покрие дъното и върху нея редиш рибата с корема нагоре,също напълнен със сол .Разстоянията между рибите също се попълват със сол и се започва нов ред и така докато се напълни съда,като най отгоре се засипва пак със сол.
Забравяш за рибата няколко месеца, през които тя узрява и костичките омекват.Преди консумация рибата се изкисва за няколко часа във вода, с клечки за зъби се отваря коремчето е се провесва на открито да я повее 1-2 дни.Отделяш филетата,нарязваш на хапки,поставяш ги в стъклен буркан и ги заливаш с лимонов сок и зехтин /може и олио/прибавяш и чер пипер на зърна .дафинов лист и копър.Оставяш я в хладилника и след още 1-2 дни най-сетне си ти.
Задължително използвай морска сол .Най-достъпно е вземеш подходящ по размер кашон и да го застелиш с найлон и редиш рибата в него.Вадиш колкото са ти необходими ,а останалата риба ако добре зарита в солта трае до година и става все по-хубава.
Много вярно :D :D :D така е то иначе ще се отбавиш от кокалаци
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”