Сельодка
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Що бе, на голо ли да пиеме, това и рашъните ни го праят Аз като казах "отивам" имах пред вид, че изпратих жената - като го опитам, ще докладвам.Иво написа:ХАХАХА ЧРЕВОУГОДНИЦИИИИИ! Оставете човека!
Щом и аз почнах да разглеждам щандовете ,... ясна е работата!
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Anonymous написа:Ама поне имате къде Ела тук да видиш на Панчарево или Чепинци какво самозадоволяване е настаналоМунчо написа:... трябва да се самозадоволяваме...
чрез самозадоволяване към прогрес...:):)
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Браво, Снейк, велик си - страхотно мезе. За останалите - струва 5.19, 300 грама. Приготвихме си я с малко копър и лимонче отгоре, стигна да си мезиме петък, събота, че и в неделя /е, и салатка имаше/. Но такава сельодка до сега не съм ял.
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
- Поморийския
- Мнения: 348
- Регистриран на: Вто Апр 01, 2008 16:50
- Местоположение: Поморие Чикаго
- получил Браво: 1 път
Re:
Много вярно така е то иначе ще се отбавиш от кокалациnikki написа:В наши води представител на херингите е карагьозът /дунавска скумрия/.
Рибата се почиства от люспите и вътрешностите,но главата се оставя.
Приготвяш саламура в съотношение една част морска сол /шест части вода и заливаш рибата.След 12 часа сменяш саламурата с нова.Изчакваш още 12 часа и ако саламурата е още кървава потретваш процедурата.
На следващия етап в подходящ съд/да не метален/ насипваш морска сол докато се покрие дъното и върху нея редиш рибата с корема нагоре,също напълнен със сол .Разстоянията между рибите също се попълват със сол и се започва нов ред и така докато се напълни съда,като най отгоре се засипва пак със сол.
Забравяш за рибата няколко месеца, през които тя узрява и костичките омекват.Преди консумация рибата се изкисва за няколко часа във вода, с клечки за зъби се отваря коремчето е се провесва на открито да я повее 1-2 дни.Отделяш филетата,нарязваш на хапки,поставяш ги в стъклен буркан и ги заливаш с лимонов сок и зехтин /може и олио/прибавяш и чер пипер на зърна .дафинов лист и копър.Оставяш я в хладилника и след още 1-2 дни най-сетне си ти.
Задължително използвай морска сол .Най-достъпно е вземеш подходящ по размер кашон и да го застелиш с найлон и редиш рибата в него.Вадиш колкото са ти необходими ,а останалата риба ако добре зарита в солта трае до година и става все по-хубава.