Салата от Щука или Бяла риба

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
rib4o
Мнения: 894
Регистриран на: Съб Юни 17, 2006 14:38
Местоположение: Хасково;Пловдив
получил Браво: 1 път

Салата от Щука или Бяла риба

Мнение от rib4o »

Продукти:Една МЕРНА Щука(Бяла риба),1 лимон,1 маюнеза,100 гр Грах,200 гр Картофи,3-4 скелитк чесън,черен пипер,сол,девисил и други подправки по избор.

Вариант на приготвяне 1:
В подходяща тенжера се слага около 2 л. подсолена вода.След като водата заври хубаво се потапя вече почистената риба(както е цяла) .Рибата се вари около 5мин(след като заври на ново).След това се сваля от огъня ,изсипвасе водата като рибата се оставя в тенжерата без да се пипа докато не истине добре(с цел да не се разкъсва).След като истине рибабата се обезкостява старателно и се накъсва на подходящи парчета.Добавя се мащнезата подправките лимонов сок(или и настъргана лимонова кора)Всичко се разбърква внимателно и се слага да се охлади и да поеме ароматите в хладилник за около поне 2 часа.Консумира се с добре охладено бяло вино или водка(мастика на кристали)

Вариант на приготвяне 2:Също като вариан 1 само че се добавят сварен грах и сварен картоф нарязан на ситни кубчета .По желание може да се добави и сварен морков за цвят,Въпрос на въображение.
Упех в колинарните начинания на всички.
Удоволствието от евтино закупената стока трае твърде кратко, спрямо разочарованието след това!
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”