подфоруми "Излети" (история с продължение)

Книга за препоръки и оплаквания.
Аватар
Pike
Домакинът
Мнения: 4384
Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
Риболов: Спининг фен.
Местоположение: София
дал Браво: 2731 пъти
получил Браво: 111 пъти
Обратна връзка:

подфоруми "Излети" (история с продължение)

Мнение от Pike »

Ако сте си помислили, че създаването им беше грешка, то не е, просто ще отнеме време за да се оформят и заработят.

Във форум "Спининг риболов" започнах отзад-напред (от последната страница) да местя теми касаещи излети/репортажи в прилежащия му подфорум "Излети".

Междувременно доразвих идеята си и ето какво ще се случи с подфорумите "Излети", като идеята е постепенно да бъде ограничен достъпа до тях.

Актуалната информация от излети/репортажи винаги е била трудна за споделяне, предвид неограничените количества рибни запаси и едната шепа бракониери, затова и не се споделя така масово.
По този повод достъпа до подфорумите "Излети" ще бъде ограничен поетапно, като на първи етап подфорумите "Излети" няма да се виждат от нерегистрирани потребители, а след това ще се виждат само от регистрирани потребители, които отговарят на дадени критерии.

А ето и във времето как ще се случат тези неща:

-> от днес подфоруми "Излети" няма да са видими за не-регистрирани потребители

-> във всички форуми, където има подфорум "Излети", темите за излети/репортажи ще ги преместя, започвайки от последната страница (ще ми отнеме 2 до 3 месеца)

-> приключа ли с прехвърлянето, активирам второто ограничаване на достъпа

Целта на това упражнение е хем да се отдели тази информация на самостоятелно място, правейки я по-лесна за търсене/ползване, хем и да я защитим доколкото е възможно от очите на бракониерите.

Вторият "филтър" до информацията в подфоруми "Излети" ще стане чрез групи.
През тези 2-3 месеца, докато местя темите, ще мисля и за критериите, на които регистрираните групи трябва да отговарят за да влизат в групата/те, които имат достъп до "Излети". Един от тях ще са постинги, но не като цяло във форума, а в конкретни форуми. Също така ще има опция и за препоръка, всеки с достъп до групата, ще може да препоръча свой приятел, които за момента не отговаря на критериите, но пък има желание да споделя информация от излети.
Също така ще може хора, които са в групата да отпадат от нея, ако вече не отговарят на даден/и критерии. Например, ако някой е бил препоръчан и е било гарантирано за него, но само ползва информацията от "Излети" без да споделя, автоматично отпада без право на достъп до нея за бъдещи периоди.

Разбира се за тези 2-3 месеца (докато местя темите), много неща може да се променят, но горе долу това е замисълът ми, ако имате и вие предложения и коментари за това развитие на подфоруми "Излети", споделете ги в темата.

:tup:

Аватар
sleepwalker
Мнения: 1474
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 22:31
Риболов: Спининг
Местоположение: Шумен
дал Браво: 220 пъти
получил Браво: 234 пъти

Re: подфоруми "Излети" (история с продължение)

Мнение от sleepwalker »

Адмирирам идеята за ограничаване свободния достъп до най-ценната информация (къде и какво кълве), но на прима виста ми изниква един въпрос. Как нов потребител без постове и без споделена до момента информация и без познати във форума може да се добере до раздел "Излети"? Той няма да има достъп до него, а именно там ще се качва подобна информация, което пък няма да му позволи "да се докаже" като съвестен потребител. Може и нещо да не съм разбрал де, но...
Мунчо написа: Кефалеца и особено дребно-средния костур се отличават с доста гейски нрав и понякога е нужно да бъдат провокирани с откровено деликатни воблери и блесни, за да предприемат действия, разтърсващи сърцата ни.

Аватар
Pike
Домакинът
Мнения: 4384
Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
Риболов: Спининг фен.
Местоположение: София
дал Браво: 2731 пъти
получил Браво: 111 пъти
Обратна връзка:

Re: подфоруми "Излети" (история с продължение)

Мнение от Pike »

В моментът работя и по едно подробно представяне на форума и функционалностите му, където ще е обяснено всичко.

Всеки новорегистриран потребител във форума ще получава ЛС с "Добре дошъл", в него накратко ще бъде представен форума и ще има линк към тази тема с пълното представяне на форума.

В това пълно представяне на форума ще са описани и подфорумите "Излети" и какви критерии трябва да бъдат покрити, за да получиш достъп до тях. Един от тези критерии ще бъде минимален брой постинги във форума, изключая форумите в раздел "Обяви" ОФФ и някой други, не съм мислил още кои точно. Ще има и други, какви точно, предстои да измисля, вие също може да предлагате.

Така всеки новорегистриран потребител, прочитайки тази тема ще може да се запознае с форума още преди да е почнал да чете и пише в него. Съответно ще знае и какво трябва да направи за да вижда подфорумите "Излети" :tup:

Публикувай отговор

Обратно към “За форума и сайта”