Предложения за промяна в закона!

Дискусии на тема контролни органи, закони и тяхното прилагане, бракониерите, и мястото на любителя риболовец в омагьосан кръг.
Публикувай отговор
Аватар
Димитър Тодоров
Мнения: 5492
Регистриран на: Вто Юни 07, 2005 19:48
Местоположение: Силистра, на Дунав
дал Браво: 406 пъти
получил Браво: 848 пъти

Предложения за промяна в закона!

Мнение от Димитър Тодоров »

Здравейте,колеги

Прави ми впечатление,че твърде много са коментарите и приказките
кой спазва закона и кой-не,кой бил бракониер,кой е добър и кой е лош..
Малко са хората обаче,които имат куража и силата да променят това ,което не им харесва в закона..Законът е Закон и трябва да се спазва, но и
законът е полезен единствено със своята рационалност.С това ,че допринася полза и защитава интересите на ,,най-голямата група от хора,,- обществото.Когато нещо в законът не ни харесва и сме убедени в своята
правота,тогава можем да се опитаме да го променим!

Обединени риболовците имат възможността да защитят интересите си-
тези на спортни риболовци,които милеят за рибното богатство,за чистота
на реките и езерата и язовирите.

Предлагам тази тема да бъде място,където да обсъдим конкретни предложения за промяна в закона и конкретни стъпки към действие.

Ще си позволя да започна:
Не съм съгласен със забраната за нощен риболов при любителите!
Не познавам в детайли аргументите за тази забрана,но въпреки това,
не намирам никакви логични аргументи в нейна защита.

Поздрави!

п.с. Ще се радвам тук да чуем различни мнения. Моля, единствено за това,
те да са кратки,точни и ясни.
И не забравяй-ние не ловим риби.Ние,всъщност,ловим себе си..

Stay focused !

Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Мнение от babydoctor »

Приветствам - нека темата се направи "Важна". Аргументите за нощния риболов по живково време се маскираха зад грижата за човека - да не се удави или нарани, милият...Това беше и в забраната за риболова с лодки...И аз съм против. За останалото, ще помисля...
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???

Аватар
maver13
Мнения: 2310
Регистриран на: Сря Апр 18, 2007 17:01
Риболов: Щека, мач, директен. Болонезето не го разбирам.
получил Браво: 2 пъти

Мнение от maver13 »

Още повече, че някои видове риби са много по-активни през тъмната часто от денонощието - бяла, сом, големите шарани по някои водоеми, същото сигурно важи и някои морски видове. Гласувам с 2 ръце за отмяната, въпреки че съм плувкар и закона не ме засяга лично. Това е ненужно ограничение и "отрязва" ръцете на много колеги, истински риболовци, любители на горе споменатите видове :!:
Coarseman написа:Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"... :lol: :lol:

TRANSKI RIBAR
Мнения: 5637
Регистриран на: Вто Юни 06, 2006 19:43
Риболов: и пиене !
Местоположение: Дружба 2
дал Браво: 10 пъти
получил Браво: 17 пъти

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Taка да си призная не признавам само 2 закона :!: :
Това за пъстървата че може да се лови само през почивните дни :!:
Както и това за нощния риболов това за мен са Безумия а закона са го правили лумпени който не знаят какво е въдица :!: :!:
Спокойствие все по за кратко....кво да ти кажа...о батко баткоо...

Аватар
esox hunter
Мнения: 1120
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 11:01
Местоположение: София
получил Браво: 2 пъти

Re: Предложения за промяна в закона!

Мнение от esox hunter »

Димитър Тодоров написа: Предлагам тази тема да бъде място,където да обсъдим конкретни предложения за промяна в закона и конкретни стъпки към действие.
Подкрепям създаването на тази тема и се надявам да бъде градивна а де не прерастне в личностни нападки или подобни неща. Аз лично ще следвам и дискутирам неща които касаят конкретиката на въпроса.

Сега аз да кажа кое освен нощния риболов, и риболова на пъстърва през работни дни ме вълнува. Това е например намаляването на допустините размери за улов на някои риби като например щуката (от 40 см на 35 см)
Относно хвърлянето на хайвера там не съм специалист. Ще дам обаче един пример в края на юли (миналия месец) хванах едно шаранче 4 кила...и то се оказа с хайвер :shock: Та свързвам се аз веднага с д-р Зайков от Пловдив (който не знае това е най големия рибовъд за мен http://ribovadstvo.com/ ) и той ми обяснява че шарановите риби си хвърлят хайвера порционно (повечето от вас май не са и чували за това както и аз не бях) и че хайвера си е отсякъде пълноценен :roll:
Е та ако е така, то трябва ли забраната да е до 15-та август, например?!

Относно нощния риболов предплагам че са го приели да е така не за друго ами защото не могат да охраняват водоемите нощем те денем не могат та нощем ли. Не казвам че това е правилно колегат е прав че си има видове които си се ловят основно нощем, но пък разсъждавам по причините защо е забранено.

Аватар
SASHO
Мнения: 4737
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 8:57
Риболов: Спининг
Местоположение: София
дал Браво: 88 пъти
получил Браво: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от SASHO »

Здрасти Цецо,

Чували сме, а и знаем, че шарановите риби хвърлят хайвер "на порции" ... поне аз.. Това важи за шарана, кефала, уклея, бабушката... има още риби, които могат да се изброят, но въпроса е не кои, а по-скоро защо!? ... Наблюдавал съм най-малко в три водоема за какво става дума, специално за кефала и уклея.. Нищо, че ловя основно пъстърва .. мога да говоря обаче само от наблюдения и собствен опит.. Д-р Зайков не знам дали е най-добрия рибовъд, но е най-отзивчивият, за който съм чувал! ...

Та за рибите и хайвера ... Това, което съм виждал с очите си мога да обобщя с две думи, дето се казва ... Рибата знае много по-добре от нас кога водата е подходяща, за да хвърли хайвер... И най-интересното е че знае кога колко да хвърли! .. Това предполагам, че е в зависимост от нивото на водата, температурата, динамиката на температурата/изключително важен фактор според мен!!!/, както и /забележи!/степента на развитие на хранителните съставки във водата! ..
Та в този смисъл, само едно детайлно познаване на ихтиофауната в определен затворен водоем или река би довело до адекватни забрани на същите ...
Само дето не виждам подобно нещо у нас, както и навсякъде в чужбина където съм се интересувал.. поне доколкото бих могъл да получа информация за това, с изключение на частни КЛУБНИ водоеми или участъци от реки, където мотото на повечето членове на клубовете е "моето сърце е моята река" .. :wink:
В тоя аспект да се закача все пак за пъстървовия риболов, който е моята карма и поне 50% от съзнателния ми живот ... Знам поне 5 реки, в които рибата/разбирай балканката!/ хвърля хайвер в период, който се допира съвсем малко до обявения в закона, а именно 01.10 - 31.01 .... Ако питаш мене с такова налагане на повсеместна забрана, тя трябва да е от 01.08 всяка година, до 01.04, пак всяка година .. това е от опит .. от наблюдения .. от зарибявания .. от интерес.. от загриженост, ако щеш ..

Та сега и по темата на Митака ... С две думи:

Забраната за нощен риболов е толкова адекватна, колкото и забраната за риболов на пъстърва в делнични дни!! Т.е. твърдо против тях съм!

Така че - работим по въпроса ... :wink:

Поздрави и Наслука!
Сашо
"Това, което знам за спининга е толкова малко, че дори си мисля, че нищо не знам."

http://www.starividri.com
http://www.starividri.eu

Аватар
esox hunter
Мнения: 1120
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 11:01
Местоположение: София
получил Браво: 2 пъти

Мнение от esox hunter »

Ето тук пускам за удобство Раздел 3 касаещ любителския риболов.
Всеки който иска да коментира точка нека я цитира и предложи каква да бъде промяната.

Раздел III
Любителски риболов
Чл. 22. (1) Любителски риболов извършват физически лица, които притежават билет за любителски риболов.
(2) (Отм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г.).
(3) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) За издаването и презаверката на билета за любителския риболов се събира такса по тарифата по чл. 17а, ал. 4 .
(4) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) Членовете на сдруженията по чл. 11 заплащат 80 на сто от определената такса за издаване и презаверка на билета за любителски риболов след представяне на членска карта на съответното сдружение.
Чл. 22а. (Нов - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) (1) Билетите за любителски риболов се отпечатват от ИАРА и се разпространяват чрез териториалните й звена, държавните лесничейства, организациите по чл. 11 и други лица при условия и по ред, определени с наредба на министъра на земеделието и горите.
(2) Билетът за любителски риболов е личен и поименен и не може да се преотстъпва на трети лица.
(3) Билет за любителски риболов се издава за срок една седмица, един месец, шест месеца и една година по образец, определен с наредбата по ал. 1.
(4) Лицата, които разпространяват билети за любителски риболов, превеждат на ИАРА 95 на сто от стойността на билета при условия и по ред, определени в наредбата по ал. 1.
Чл. 23. (1) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) Физическите лица могат да извършват любителски риболов без билет във водите на Черно море при спазване изискванията на глава четвърта.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) Децата под 14-годишна възраст и хората с увреждания могат да извършват любителски риболов с безплатен риболовен билет в обектите за любителски риболов.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) Лицата на възраст над 60 години за жените и 65 години за мъжете могат да извършват любителски риболов срещу заплащане на такса за билет в размер 50 на сто от таксата по чл. 22, ал. 3 .
(4) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) За стимулиране развитието на любителския риболов сред подрастващите НТСРА и организациите по чл. 11 правят предложения:
1. пред министъра на земеделието и горите за обособяване на държавни язовири или зони от тях като учебно-практически комплекс и определя условията и реда за тяхното ползване;
2. пред съответния общински съвет за определяне подходящи водни обекти.
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
3. да записват улова от всеки риболовен излет по видове и количество (в килограми и бройки) в билетите за любителски риболов;
4. да носят по време на риболовен излет билетите за любителски риболов и да ги представят на контролните органи при поискване.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) След еднодневен риболовен излет риболовците могат да запазват за себе си до 2 кг пъстървови риби, но не повече от 8 бройки, или до 3 кг от всички останали видове риби, с изключение на единичен екземпляр с по-голямо тегло. В случаите на улов на жаби и раци могат да задържат до 50 екземпляра.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) Уловената риба и другите водни организми по ал. 2 не може да бъде предмет на покупко-продажба.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) Любителският риболов, с изключение на пъстървови риби, се разрешава само през светлата част на денонощието през всички дни на седмицата, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1 .
(5) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) Любителският риболов на пъстървовите риби е разрешен през светлата част на денонощието само в събота, неделя и в празничните дни, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1 .
(6) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) При извършване на любителски риболов, организиран от сдруженията по чл. 11 в обекти, в които им е възложено управлението на рибните ресурси по реда на чл. 15а , лицата трябва да притежават билет за любителски риболов, като не са длъжни да спазват правилата на ал. 1 - 5.
Чл. 24а. (Нов - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) (1) При провеждането на спортни състезания за улов на риба ИАРА осъществява контрол за спазване разпоредбите на този закон, с изключение на чл. 24, ал. 1, т. 1, 2, 3, ал. 4, 5 и 6 и спазването на правилата и програмата на състезанието.
(2) Спортни състезания за улов на риба във водни обекти - държавна собственост, се провеждат в периода на забраната по чл. 32 с разрешение на министъра на земеделието и горите.


Останалото от закона може да видите тук: http://www.moew.government.bg/recent_do ... ingAct.doc
Много е дълго така че който иска може да си "копне" от документа и да го постне...например за допустимия размер на рибите или нещо друго.

П.П. Сашо нямам си и на идея как адекватно би могъл да се промени закона в часта си за забранителните периоди. Може би е добре че все пак това става благодарение на наредби. Ето например днес слушам по новините че с наредба е забранен риболова по Луда Камчия и още една река (не помня коя точно) поради маловодието. Така с наредби може и да се разграничат нещата по ясно по видове, пъстърви, щуки шаранови и т.н. Вярно всеки водоем си има специфики и не е възможно за всеки отделен да има наредба, но поне за някой по значими места сигурно би могло да има. Друг е въпроса дали на някой от ИАРА или министерството ще му се занимава да издава 101 наредби, а и има един също сериозен проблем как ще уведомяват масово риболовците, за да няма неприятно изненадани. А бе не е лесна работа но не е невъзможна.
Поздрави!

Аватар
dekata
Мнения: 826
Регистриран на: Пет Мар 03, 2006 15:25
Местоположение: гр.Карлово
дал Браво: 3 пъти

Мнение от dekata »

То е ясно,че всеки от нас има забелжки към закона.Но това ще си остане само във форума.По добре да направим подписка и всеки от нас да я подпише и да се изпрати в Министерството.Ясно е ,че нощният риболов и ловенето на пастърва през делничните дни са болните въпроси.Останалото ще са единични забележки.Поздрави :D
I’m your truth, telling lies
I’m your reasoned alibis
I’m inside open your eyes
I’m you

Sad but true

http://www.snimka.bg/?profile,albums" target="window.open(this.href);return false;

Аватар
stamen
Мнения: 2211
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 20:11
Местоположение: София, Мусагеница
дал Браво: 15 пъти
получил Браво: 8 пъти

Мнение от stamen »

Съгласен съм с предложенията за легализиране на нощния риболов и риболова на пъстърва в делнични дни. Относно забраните в размножителния период си мисля следното:
1. При пъстървовите видове би трябвало да се въведе двустепенна забрана - за реките с карстов произход тя трябва да започва по-рано и да свършва по-рано (примерно октомври-декември), а за некарстовите реки да почва по-късно и да свършва по-късно (примерно декември-март). Това е необходимо защото хайвера узрява по-бързо в карстовите реки.
2. При пролетно размножаващите се видове мисля, че закона сега е добър - според годината се изтегля или малко по-рано или малко по-късно. Няма как да се опишат в Закона или дори с подзаконови актове пълното многообразие от водоеми (с различна надморска височина, различно изложение, различна хранителна база и т.н.), а дори и да излязат примерно 200 наредби, ще стане безумен хаос - един чул, друг не чул....Вярно е че изключения винаги ще има (сещам се за улавяни каракуди август месец с напращял хайвер), но при спазване на пролетната забрана от риболовците и качествен контрол, улавянето на "изключения с хайвер" през позволените месеци по никакъв начин няма да навреди на рибните популации.

Аватар
Димитър Тодоров
Мнения: 5492
Регистриран на: Вто Юни 07, 2005 19:48
Местоположение: Силистра, на Дунав
дал Браво: 406 пъти
получил Браво: 848 пъти

Мнение от Димитър Тодоров »

Цецо,благодаря ти,че вземаш отношение.Вярвам,че само заедно ще
успеем! :) :wink:

Deka, визията ми за нещата е следната:
Нека обсъдим тук,във форума,предложенията за промяна.Това в рамките на месец..След това предложенията,за които постигнем съгласие,ще обединим в едно и ще направим подписка.Отново в конкретен срок и по възможност-масова! С тази подписка,ние,аз и всеки,който желае да съдейства,с помощта на риболовните клубове,чиито членове сме,
ще започнем да си гоним депутатите. Като казвам да си ги ,,гоним,, имам предвид именно това- да ангажираме местните депутати/ има и такива,които вършат работа :roll: :wink: / и то в колкото се може по-голяма степен.
Взех скромно участие в създаването на закон за съсловна организация и имам представа как се случват нещата.Този закон ни отне повече от две години,но накрая успяхме!
Да пратим подписка в министерството,без да имаме ангажирани с нашите искания народни представители,е празна работа.

Това е..Така виждам развитието на ,,темата,, , ще се радвам на
всякакви конструктивни предложения по въпроса.

Поздрави!
И не забравяй-ние не ловим риби.Ние,всъщност,ловим себе си..

Stay focused !

Аватар
bisko71
ПОСТОЯНЕН БАН
ПОСТОЯНЕН БАН
Мнения: 63
Регистриран на: Чет Авг 02, 2007 23:51
Местоположение: Враца

Мнение от bisko71 »

Забраната за нощен риболов е все едно въвеждане на вечерен час.
До тази крайна мярка властта и военните пристъпват, когато усещат, че не могат да овладеят безредиците.
Ако службите по охрана на риболова е вдигнала ръце, че не може да се справи със реда- да се саморазпусне и на нейно място да се организира специализиран полицейски орган. Като ги е страх да работят- да стават цветари... или гинеколози, или п.чка им ленина каквито си искат, но за тия пари, които харчи държавата всяка една частна охранителна фирма би изчистила водоемите от бракониери за 1 месец при позволен 24- часов риболов.
Елементарно.

Аватар
minkata
Мнения: 3288
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 10:14
Местоположение: София
дал Браво: 3 пъти

Мнение от minkata »

Нека Любака от САЩ да каже как точно е там, но доколкото си спомням там за всяка област или май за всяка река си има отделен режим с минимални и максимални размери риби по видове, периоди на забрани и т.н.По въпроса за пъстървите през седмицата и нощния риблов едва ли има какво да се дискутира - до сега друго мнение освен "пълна глупост" не съм чул. Бих искал да попитам специалистите какво мислят по въпроса с пъстървовите зони в реките - трябва ли да ги има, трябва ли да ги няма? Без да съм специалист си мисля, че едно обособяване на дадена част от река като пъстървова, съпътствано от адекватна като период пълна забрана за риболов в дадения участък, последващи специфични условия за улов спред това колко и какви по размер и вид риби има би дала отлични резултати поне на по-често посещаваните реки, където и начина за осведомяване е сравнително лесен.

Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Мнение от babydoctor »

По въпроса с пъстървите, колкото повече мисля, толкова повече се засилва убеждението ми, че ако трябва нещо да се забрани, това е риболова с естествена стръв, а не делничните дни. Може да се помисли и за изпилени контри на тройките. Но по сега действащия закон 5 дни от седмицата пъстървовите реки остават в ръцете на местните с вилици, чукове, електропростотии и т.н.
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???

Kentavar
Мнения: 4876
Регистриран на: Сря Яну 11, 2006 12:58
Риболов: Спининг предимно, муха, морски...плувка и фидер ама Pro...
Местоположение: Тялом – Destination unknown....Духом - Somewhere I Belong.
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 7 пъти

Мнение от Kentavar »

Значи може да е както преди за водоемите които са с различна надморска височина...Примерно до 500 метра, до 1000 метра и т.н. Забраната да се въвежда стъпаловидно, през две седмици да речеме...Защото се случва да се въведе цялостна забрана за всички водоеми, а температурата да позволява хвърлянето на хайвера само в някой водоеми, да речеме с по ниска надморска височина...Значииии, най-добре е да има точно обособени пастървови зони, няма как да е иначе. Не може под предлог, ама видиш ли лова пръскачи, да газиш мръстилищата на пъстървата...Както каза Стамен е хубаво да има различна забрана за различните пъстървови реки, заради спецификата на самите реки...Нощния риболов трябва да е разрешен, трябва да е разрешен и риболова на пъстърва през седмицата, а с промяната на минималния размер ( надолу ) за щука и шаран - тия направо избиха рибата.... :evil: То с тия размери, рибата още не знае, че е риба, баси и дивотията....Трябва да има веднъж за винаги, как да го кажа, "паспорт" за всяка река...В него да фигурират данните на реката и нейната специфика с всички произтичащи от това забрани или ограничения....Абе трябва си повечко сили впрегнати за опазването на водоемите и най-вече на рибните ресурси...Още няколко неща ми се въртят в главата ама са свързани с много пари и време....Отдавна си мисля, ( а наскоро го чух от представител на екоорганизаций, а си мислех, че мисля еретично ), че корекцийте на реките са най-голямата глупост която можа да се направи, не по малка глупост е да се търсят причините за наводненията в крайречната растителност, което накара някой държавен ИДИОТ да се изАка, да се изреже всичко около реките...Значи, да се залеси наново и да се върнат старите речни корита, тъкмо ще има работа за хората по места, много работа и задълго...Друго на което трябва да се обърне внимание е изземването на инертни материали от реките...Да ама ГАДОВЕТЕ променят тотално облика на реката. Отбиват водата, дълбае се като се прецаква корито, диги...........Да ги задължават да зарибяват, залесяват и да върнат коритото така както е било........ :evil: ................Много неща ми се въртят в главата, ама за сега толкоз...
Цял живот в длан една, длан загребала вода от любимата река...Пролетта с цъфнали дървета, лятото с горещи ноти, есента е с мириса на вечността и зимата с носталгия пропита!

www.starividri.org

Prowler Elite 4.5 Angler

Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!

Бат Стан
Мнения: 10819
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 0:21
Местоположение: при пъстървите на Станкови бараки
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 56 пъти
Обратна връзка:

хай

Мнение от Бат Стан »

Хихи, ще отворите работа на другарите депутати, министри, агенционни началници, ръководители на звена, инспектори, горски стражари и пъдари. Защото:
1. Трябва да се състави пълен регистър на водоемите, реките, езерата, кариерите, гьоловете и т.н., и да се направи и укаже режим на риболов във всеки от тях. Минката е предложил много добре Любака да каже как е в САЩ. Ми как е - във всяка област риболовният режим е под форпмата на една дебеличка книга, където е описано подробно: "В река Чербиска Кривчица е забранен риболовът от моста на село Уйно до жп-прелеза на гара Кънчова поляна. От този жп-прелез до землището на село Бацова махала мое да се лови на спининг, муха и червейче от април до септември, и...." И т.н. Освен туй трябва да има и някой, който да контролира всичко това. Мислите ли че може да стане?За мен лично е много съмнително.
или пък римерно на най-високо ниво се решава, че забраната за щуката ще е от 25 декември до 2 февруари. От това следва ли, че хилядите тападжии ще се изнесат от водоемите? Разбира се, че не.
На мен това ми е много чудно - как така в тоя форум никой не разбра, че държавата и секвите му там отговорни фактори практически са абдикирали от риболова и държат агенцията по рибарство колкото да се каже, че има такава. Вижте във форума за закона и бракониерите - самите инспектори ви казват, че са им възложили на човек по 40 водоема. Ще ги обиколят всиечките, ама га ме няма.
Та затова съв скептик от цялата тая работа, макар и подхваната с толкова ентусиазъм. Навремето и аз се бях запалил с битката с веца на Панега, в резултат на която си навлякох заплахи и главоболия. Ама пък може и да успеете, знае ли човек. С подписки обаче няма да стане. Съберете се 10 000 риболовци в центъра на София, вземете си въдиците, вържете им на върха по едно черно парцалче и протестирайте. Може ида ви чуят, особено ако блокирате улиците като таксиметровите шофери - със сигурност тогава Нихат Кабил ще дофучи като моторница да ви пита кво искате и за кво се борите.
Но понеже не е възможно това да се организира, нещата ще си останат така за продължителен период от време. Тва е жалката истина, за съжаление.
Последна промяна 1 на Бат Стан, променена общо 0 пъти
Клуб по спортен риболов "Балканка"

Публикувай отговор

Обратно към “ИАРА, законът, бракониерите ...”