Страница 1 от 1

ЦРОО яз. Малко Шарково

Публикувано на: Сря Авг 01, 2018 16:45
от mita4eto
Здравейте, колеги.
През последните няколко години популярността на яз. Малко Шарково сериозно нарастна, успоредно с постоянните усилия от страна на немалко колеги за опазването на язовира.
След като осъществихме няколко последователни години зарибявания, всеки от нас си задаваше въпроса "как да опазим и занапред това място" ...
Радвам се, че най-после няколко сърцати колеги се обединихме зад каузата ни да продължаваме опазването и по-нататъшното развитие на този водоем като прекрасно място с уникална природа и добра популация на рибни ресурси.

От тази година (2018) функционира клон на Централна Рибно-Опазваща Организация и на язовир Малко Шарково. Няма да влизам в излишни обяснения, основната ни цел е да помагаме на ИАРА да се спазват законите и да противодействаме ефективно в борбата срещу бракониерството. Както знаете добре, деянието "бракониерство" вече е инкриминирано с последните промени в законодателството - вече ще ни бъде една идея по-лесно в усилията ни. Действията ни са в пълен синхрон с тези на ЦРОО и ще продължават да бъдат такива - имаме пълната им подкрепа, за което изказваме искрени благодарности! Имаме също така и подкрепата на ИАРА, респективно те също разчитат на нашата такава.

Апелирам от името на всички наши членове, нека всеки колега, посещаваш яз. Малко Шарково да се съобразява с правилата и да спазва законите. Нека НЕ задържаме маломерни рибета. Нека всички заедно си помогнем в общата ни цел да запазим това уникално място. Бъдете АКТИВНИ, защото нещата зависят И ОТ ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС!

Сигнали можете да подавате директно до телефон 112, също така и на телефон 0894 202316. Скоро ще има и други телефони, разбира се.

Както може би се досещате, разчитаме и на вашата подкрепа, ще се радваме ако действията ни са оценявани от колегите риболовци.
Банковата ни сметка е следната:
Пощенска Банка,
IBAN: BG89BPBI79344082947902
Титуляр: Георги Костадинов

Re: ЦРОО яз. Малко Шарково

Публикувано на: Чет Авг 02, 2018 2:52
от Vid
Явно е, че опазването на един язовир не става само с добри пожелания, а става с организация на хора, със схема и план и с постоянно присъствие и явна битка, дори кървава на моменти с гадните бракониери....

Re: ЦРОО яз. Малко Шарково

Публикувано на: Чет Авг 02, 2018 10:54
от mita4eto
Vid написа:Явно е, че опазването на един язовир не става само с добри пожелания, а става с организация на хора, със схема и план и с постоянно присъствие и явна битка, дори кървава на моменти с гадните бракониери....
Именно. Затова се иска сърце и душа, иска се и осъзнаване. Иска се и постоянство. Очите ни трябва да са широко отворени ;-)

Re: ЦРОО яз. Малко Шарково

Публикувано на: Чет Окт 25, 2018 23:51
от Blackassy
Искам да попитам с какво право шаранджиите на малко шарково си слагат шамандурите масово на 200 - 300 метра от брега, преграждат със същите по малките ръкави на язовира. Адски е нагло като по този начин ограничават другите риболовци с лодки. Апелирам за използването на разум в разпъването на шамандури и също така да си чистят биваците от боклуци. Това лято се нагледахме с колегите на глупости, мрасотия и безразсъдство( лично бях свидетел как се взимат бели рибки от по 25см за да се пробвали) от страна на много посетители на язовира. Да популярно място е и нека използваме това за да си го поддържаме чисто и с риба!