И след това обширно,изчерпателно разяснение,ако има нещо не ясно...
Благодаря колега Kalinux!!!!!!
Първа Тема: Вносна или БГ?
- Милен Динков
- Мнения: 1952
- Регистриран на: Вто Дек 21, 2004 13:00
- Местоположение: СВИЩОВ
- дал Браво: 291 пъти
- получил Браво: 463 пъти
Много благодаря, колега Калинукс, за изчерпателния отговор. Знам, че мнението ти си е твое и не се опитваш да го налагаш, но също така съм забелязал от изказванията ти във форума, че си голям професионалист. Така че аз ценя мнението ти и ще послушам съветите ти. Още веднъж, благодарско.
Само една промяна ще направя в рецептата ти за платика, коато ще пробвам утре: VDE Breme Pro + Turbo (вместо Secret) + галета. В каталога на VDE дават и двата варианта като удачни. Но май със Turbo захранката става по-тежка, което е и целта ми. Ще пробвам на Филмовата Къща.
Благодаря отново. Ще пиша за резултатите!
Само една промяна ще направя в рецептата ти за платика, коато ще пробвам утре: VDE Breme Pro + Turbo (вместо Secret) + галета. В каталога на VDE дават и двата варианта като удачни. Но май със Turbo захранката става по-тежка, което е и целта ми. Ще пробвам на Филмовата Къща.
Благодаря отново. Ще пиша за резултатите!
- kalinux
- Мнения: 3588
- Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
- Местоположение: Кюстендил
- дал Браво: 208 пъти
- получил Браво: 261 пъти
- Обратна връзка:
Колеги, радвам се че мога да ви помогна с подхранките някакси. Но моля ви се не поставяйте в положение, в което да се чувствам за присмех от истинските професионалисти. Мисля, че в направата на собствени захранки има много други колеги с опит, напр. Kriki и Brazilian от форума, както и повечето състезатели, които са съжаление не желаят да споделят с широката аудитория на форума своите знание по ред причини.
Трябва да ви уверя, че за само няколко месеца всеки един от вас може да се ориентира в основни линии за направата на подхранките. За съжаление по-специфичните неща като предпочитанията на различните риби към различните аромати и съставки си остава тайна за малцина. Мисля, че това отношение могат да помогнат и колегите шаранджии, тъй като предпочитанията на шарана в общи линии трябва да важат и за други едри риби (напр. платика). Платиката пък е много близка с морунажа ...
Както виждате почти навсякъде споменавам платика или морунаж. Това е така, защото за другите риби не си заслужава да се прави захранка, защото не е необходимо голямо количество. Напр. за черната мряна и кефала си има подходяща (River Ace). За скобара обикновено белият хляб е перфектна захранка през лятото. За бабушката никога не ходя специално и я ловя покрай другите риби. За уклей е ясно - някаква "пушилка". Виж, за каракуда си заслужава да се разработи специална захранка, но не знам нищо по въпроса. Шаранът и без това е инцидентен на плувка (не говоря за платените), така че не го търся специално. За толстолоба също много големи количества отиват, но ползвам основно фини галета и кюспе и евентуално някакъв евтин "прахоляк".
Трябва да ви уверя, че за само няколко месеца всеки един от вас може да се ориентира в основни линии за направата на подхранките. За съжаление по-специфичните неща като предпочитанията на различните риби към различните аромати и съставки си остава тайна за малцина. Мисля, че това отношение могат да помогнат и колегите шаранджии, тъй като предпочитанията на шарана в общи линии трябва да важат и за други едри риби (напр. платика). Платиката пък е много близка с морунажа ...
Както виждате почти навсякъде споменавам платика или морунаж. Това е така, защото за другите риби не си заслужава да се прави захранка, защото не е необходимо голямо количество. Напр. за черната мряна и кефала си има подходяща (River Ace). За скобара обикновено белият хляб е перфектна захранка през лятото. За бабушката никога не ходя специално и я ловя покрай другите риби. За уклей е ясно - някаква "пушилка". Виж, за каракуда си заслужава да се разработи специална захранка, но не знам нищо по въпроса. Шаранът и без това е инцидентен на плувка (не говоря за платените), така че не го търся специално. За толстолоба също много големи количества отиват, но ползвам основно фини галета и кюспе и евентуално някакъв евтин "прахоляк".
- ASSENAS
- Мнения: 2558
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 9:27
- Местоположение: София
- дал Браво: 4 пъти
- получил Браво: 1 път
- Обратна връзка:
Хай
Много добро. В думите на Калинукс си личи кюстендилската школа.
Ставаше въпрос за подхранка за каракуда. Не знам какво ви е мнението, но за мен каракудата е една от най-трудните за хващане риби. Говоря за целенасочен риболов на плувка в продължение на няколко часа.
Ставаше въпрос за подхранка за каракуда. Не знам какво ви е мнението, но за мен каракудата е една от най-трудните за хващане риби. Говоря за целенасочен риболов на плувка в продължение на няколко часа.
Мъдроста ме преследва по петите, но аз съм по-бърз.
- kriki
- Мнения: 1539
- Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 15:29
- Местоположение: София
- получил Браво: 3 пъти
Също става само с подаване на житни зърна но не по много - само по половин прашка на 15-20 мин. След 1-2 часа се събират без проблем. Същото и за бабушката важи.Асене, и като спомена за риболова на каракуда, се сетих... каза ми преди време, че можеш да я привлечеш и задържиш пред себе си без никаква захранка - само с постоянно подаване на бели червеи. Правилно ли съм те разбрал? И би ли споделил повече подробности?
Fish friendly
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти