захранка за Дунав
- Милен Динков
- Мнения: 1952
- Регистриран на: Вто Дек 21, 2004 13:00
- Местоположение: СВИЩОВ
- дал Браво: 291 пъти
- получил Браво: 463 пъти
Ако ловиш на дъно с качамак и спирала не ти е необходима захранка. Самата спирала и падащия качамак от нея захранват мястото. В качамака може да поставиш смляно кюспе, вкиснато сварено жито, зрънца царевица, тахан халва( придава на качамака неустоим аромат и вкус!!!), различни аромати - ванилия, канела и всичките видове купешки миризми. Самия качамак, като се вкисне, става неустоим за едрите шарани - един познат си прави качамака три дена преди риболов Но ако искаш да захраниш - няма проблем, но самата захранка трябва да я направиш много тежка и лепкава за да не се отмива лесно от течението. Хубаво е да се прибави пресята земя или да се сложат камъчета към захранката. Но според мен да се захранва с купешка захранка(МВД, Сенсас, пък било то и някоя българска захранка) не е оправдано при риболов на тежко - ако е на плувка ОК. Ако ще ходиш на места, които се посещават ежедневно от колеги - риболовци то не ти е необходимо захранване. Понякога и рядко посещаваните места са пълни с изненади - имали сме случаи първо хвърляне, минава около час(понякога и по-малко) и шарко вече се обажда
Ако ловиш на дъно с топчета за шаран вече трябва да захранваш. Рибата трябва да се привлече към мястото, където се намира стръвта, защото да се заметне с едно топченце в голямата река си е чисто и просто обречен риболов. За захранката и нейните компоненти е хубаво да посетиш шаранджийския форум. Там има всичко - от А до Я.
Ако ловиш с фидер може да захраниш с тежки топки захранка или да направиш няколко замятания на мястото, където ще ловиш, без кукичка. Захранката - пак лепкава и тежка
Ами това е за сега. Ако някой има какво да добави или да корегира
Ако ловиш на дъно с топчета за шаран вече трябва да захранваш. Рибата трябва да се привлече към мястото, където се намира стръвта, защото да се заметне с едно топченце в голямата река си е чисто и просто обречен риболов. За захранката и нейните компоненти е хубаво да посетиш шаранджийския форум. Там има всичко - от А до Я.
Ако ловиш с фидер може да захраниш с тежки топки захранка или да направиш няколко замятания на мястото, където ще ловиш, без кукичка. Захранката - пак лепкава и тежка
Ами това е за сега. Ако някой има какво да добави или да корегира
- Милен Динков
- Мнения: 1952
- Регистриран на: Вто Дек 21, 2004 13:00
- Местоположение: СВИЩОВ
- дал Браво: 291 пъти
- получил Браво: 463 пъти
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
- Милен Динков
- Мнения: 1952
- Регистриран на: Вто Дек 21, 2004 13:00
- Местоположение: СВИЩОВ
- дал Браво: 291 пъти
- получил Браво: 463 пъти
Вода и царевично брашно - 1:1. Когато заври водата се слага половината от брашното и се изчаква да поври малко, водата да го облее няколко минути. След това се разбърква и постепенно се добавя и останалата част от брашното, но помалко - бъркаш и добавяш, бъркаш и добавяш брашанце. Ползвай много здрава лъжица за бъркане - може и дървена!!!!!! Може да го позагориш малко за да получи печен аромат но кой ще мие тенджерата после незнам Оставяш го да поистине и го мачкаш и правиш на топки. Ако ще ходиш на места със силно течение прави качамака по - стегнат, т. е бъркай повече и по - силно качамака Ако ще ходиш на места с по - слабо течение може да не го правиш много стегнат, като бетон за да може рибата само като го помирише и да се закачи. За такива места може изобщо да не мачкаш качамака, когато е истинал, и да го правиш на топки. Просто чакаш да истине, увиваш го във влажна кърпа и вече на мястото, където ще ловиш, леко го размачкваш. Ако е много стегнат качамака може да го поправиш донякъде с течен ароматизатор.
- Steve G
- Мнения: 66
- Регистриран на: Вто Авг 28, 2007 8:27
- Местоположение: Плевен
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 12 пъти
Малко остаря темата, пък и аз съм новобранец във форума, но какво мислите за следната идея :
Когато си правя топчета да си оставя част от готовата вече объркана смес и вместо да врътна топчета от нея да я оставя за захранка / без да я варя естествено /. Така ще имам същият аромат за захранка с какъвто ми е стръвта / топчето /. Сместта може да я хвълям на пити с камъни отвътре или примесена с глина. Дали някой е пробвал подобни експерименти ? Говоря за ДУНАВ естествено.
Когато си правя топчета да си оставя част от готовата вече объркана смес и вместо да врътна топчета от нея да я оставя за захранка / без да я варя естествено /. Така ще имам същият аромат за захранка с какъвто ми е стръвта / топчето /. Сместта може да я хвълям на пити с камъни отвътре или примесена с глина. Дали някой е пробвал подобни експерименти ? Говоря за ДУНАВ естествено.
JUSTICE FOR 96 !