Моля колегите спортисти и любители да ми отговорят как точно да приготвя кастери(колко време да държа белия и как), как да ги съхраня и също защо се държат във вода.
Благодаря предварително.
Кастери(приготвяне,съхранение)
-
- Мнения: 27
- Регистриран на: Чет Окт 27, 2005 0:33
-
- Търговец
- Мнения: 2153
- Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 10:28
- Местоположение: Sofia-Plovdiv
- Обратна връзка:
Всъщност истината е, че от българския бял червей кастери се получават много, много трудно. Да не кажа, че е почти невъзможно. Това се дължи на факта, че българския бял червей се храни с риба, става воден, лек и вместо да какавидира, просто изсъхва.
Иначе има два варианта за правене на къстери.
1. Слагаш белия червей насипно в кофа оставяш кофата на открито. Слънцето не бива да ги пече пряко, но трябва да е същевремено топло. Периодично пресяваш и отделяш кастера. Така се получава плаващ кастер.
2. Ако искаш да правиш потъващ кастер слагаш белия червей в торба и мокри трици. Оставяш торбата на слънце и проверяваш периодично.
Това е, успех в опитите
Иначе има два варианта за правене на къстери.
1. Слагаш белия червей насипно в кофа оставяш кофата на открито. Слънцето не бива да ги пече пряко, но трябва да е същевремено топло. Периодично пресяваш и отделяш кастера. Така се получава плаващ кастер.
2. Ако искаш да правиш потъващ кастер слагаш белия червей в торба и мокри трици. Оставяш торбата на слънце и проверяваш периодично.
Това е, успех в опитите
http://:)" onclick="window.open(this.href);return false;
От А до Я за спортния риболов у нас и в чужбина
-------------------------------------------------------
Да работят тези, които не могат да ловят риба
От А до Я за спортния риболов у нас и в чужбина
-------------------------------------------------------
Да работят тези, които не могат да ловят риба
- maver13
- Мнения: 2310
- Регистриран на: Сря Апр 18, 2007 17:01
- Риболов: Щека, мач, директен. Болонезето не го разбирам.
- получил Браво: 2 пъти
Paparaka написа:Всъщност истината е, че от българския бял червей кастери се получават много, много трудно. Да не кажа, че е почти невъзможно. Това се дължи на факта, че българския бял червей се храни с риба, става воден, лек и вместо да какавидира, просто изсъхва.
Иначе има два варианта за правене на къстери.
1. Слагаш белия червей насипно в кофа оставяш кофата на открито. Слънцето не бива да ги пече пряко, но трябва да е същевремено топло. Периодично пресяваш и отделяш кастера. Така се получава плаващ кастер.
2. Ако искаш да правиш потъващ кастер слагаш белия червей в торба и мокри трици. Оставяш торбата на слънце и проверяваш периодично.
Това е, успех в опитите
Много точно и изчерпателно, Папи !! Искам само да добавя - готовите кастери веднага ги замразявяш, за да спреш развитието им!Златистокафявите са по-тежки, а по-тъмните - по леки. Стрелянето или подаването със захранка на кастери селектира по-едрите риби!!
Успех
Coarseman написа:Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"...
-
- Мнения: 27
- Регистриран на: Чет Окт 27, 2005 0:33
-
- Мнения: 27
- Регистриран на: Чет Окт 27, 2005 0:33
- Yuri Varbanov
- Мнения: 3737
- Регистриран на: Сря Дек 13, 2006 3:38
- Местоположение: София
- дал Браво: 241 пъти
- получил Браво: 13 пъти
- Обратна връзка: