Тъй почва сезона , а това значи ,че скоро ще започва усиленото търсене на големите шарана.
Пускам темата защото съм сравнително ниско образован за риболова на шаран на кисната царевица.
Единственото което занм е ,че царевицата се оставя да кисне поне 5-6 дена .А ако стои повече ,примерно две седмици това пречи ли и ,от опит зам ,че почва да мириши направо да си .......... майката.Но от различни места чувам,че точно тази миризма привличала шарана .
Друго което ми и интересно е дали не е по-добре да се повари въпросната царевица преди да се нахвърля във водата.Все си мисля едно ,че ще е по-привлекателна за шарана и амура примерно (много обичам да ловя големи амури ) и второ ,че ще е по лесно смилаема за тях , а от там и по предпочитана.
Знам ,че протеиновите топчета са по-добрия въриянт от старата царевица ,но за момента са нещо като "тъмна Индия " за мен.за това се спирам на цареицата.
Очаквам някакво мнение по въпроса. Респект
Кисната стара царевица.
-
- Мнения: 293
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 10:39
- Местоположение: Ст. Загора
- дал Браво: 2 пъти
Кисната стара царевица.
This is a story about the dramatic relationship between man and a fish
The fish know.
The fish know.
-
- Мнения: 293
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 10:39
- Местоположение: Ст. Загора
- дал Браво: 2 пъти
Re: Кисната стара царевица.
Мерси.plamen_lv написа:carpbg.com
This is a story about the dramatic relationship between man and a fish
The fish know.
The fish know.
-
- Мнения: 39
- Регистриран на: Съб Апр 30, 2005 23:23
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 13 пъти
- получил Браво: 1 път
Искам да кажа ,че за мен и много риболовци просто няма по добра захранка за каракуда,шаран и бял амур от заедно сварени жито и царевица (но не преварени).Е в краен случаи ако ги нямате и двете нее фатално но все пак в комбинация са убииствени за рибата.
Някои дори предпочитат с качамак или кюспе да правят топки захранка.
НАСЛУКА на всички!!!
Някои дори предпочитат с качамак или кюспе да правят топки захранка.
НАСЛУКА на всички!!!
Как така варени заедно? Житото се сварява много по-бързо от царевицата.martin mirev написа:Искам да кажа ,че за мен и много риболовци просто няма по добра захранка за каракуда,шаран и бял амур от заедно сварени жито и царевица (но не преварени).Е в краен случаи ако ги нямате и двете нее фатално но все пак в комбинация са убииствени за рибата.
Някои дори предпочитат с качамак или кюспе да правят топки захранка.
НАСЛУКА на всички!!!
Аз я варя царевицата в тенджерата под налягане за около 15 минути и оставям на изключен котлон. После в съжата вода докато е гореща закисвам грухана пшеница за няколко часа - става едра и нормално мека. Така сварената царевица е силно ароматна наедряла и подходяща за монтаж "на косъм". Житото също перфектно се държи на куката и много лесно се хвърля с прашка.
Но иначе и аз много често ползвам от кутия - има аромат на млечна.
Консервирал съм и млечна с мастика и какво ли не ама нещо не съм бил доволен от резултата.
-
- Мнения: 39
- Регистриран на: Съб Апр 30, 2005 23:23
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 13 пъти
- получил Браво: 1 път
Ми незнам колега всеки го прави както смята за наи-добре ,аз слагам, колкото ми трябва за излета царевица и жито в тенджерата и ги варя 10-15 мин наи-много ,житото се сварява а царевицата остава малко твьрда ,но ефекта е там, че при варенето си пускат аромата и става много добро .А по принцип когато се захранва само с суха царевица не се обработва по никакьв начин.В се пак форума е направен всеки да даде мнение и идея Наслука!
Даите мнения.
Даите мнения.